Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

!RDT_20211213_0906541787780680749498975|200x300

Lord Agelmar

!RDT_20211213_0906487413430689138332661|200x300

Leydi Amalisia

!RDT_20211213_090615186418287883927001|200x300

Lews Therin Telamon

!RDT_20211213_0906106491181785609560445|200x300

Min

4 Beğeni

Bu diziyi yapanların Wot’tan nefret ettiğine iyice ikna oldum ben artık.Hazır ellerine şans geçmişken seriyi daha nasıl rezil edebiliriz diye düşünüp yapıyorlar her şeyi bence.Başka bir açıklaması olamaz bunun.

3 Beğeni

Bence LTT o kadar kötü değil ama Min gerçekten Starbucks çalışanı gibi görünüyor.

1 Beğeni

Asker de yaptılar zaten kızı.Dünyanın Gözü’ne gelir o da kesin.Ben Lews Therini’de beğenmedim çünkü adamı siyahi yapmalarının tek nedeni ejderin siyahide olabileceğini fikrini göstermek.Belki oyunculuğu iyidir o yöndem kurtarır ama oyunculuğu da kötü olursa tam fiyasko olur bu karar da.Ben hep Simon Baker gibi biri olsun isterdim Lews Therin’i.O adamın kahverengi saçlısı.

2 Beğeni

LTT ilk duyurulduğunda çok büyük ön yargıyla yaklaşmıştım ama fena durmuyor gerçekten, Oscar Isaac hissiyatı verdi biraz bana, oyunculuğu iyiyse kaldırır rolü.

Oyuncuların rengi değil rolü nasıl yüklendiği çok onemli. Loialin rezalet makyajına ile kötü birsey beklerken adam bize en duzgun karakteri verdi.

Min çok garip görünüyor cidden, umarım bu kritik karakter de doğru yansıtılır. LTT hic bir zaman betimlenmemişti sanırım. Sadece sesi vardı. Bakalım delirmiş ejderi nasıl yansıtacak bu arkadaşımız.
Resimler için sagol Erhan

4 Beğeni

Lews Therin’in castı eleştirilecek en son şeylerden. Hatta iyi duruyor denebilir.
Dizi castı ilk çıktığı anda ben de castı eleştirdim. Sonra da çok takmamaya başladım dedim bir dizi gelsin görelim, oyuncu seçiminden ayrı olarak bir bakalım. Bu devirde oyuncu seçiminde bazı tavizler verilebilir diye düşündüm. Ama gelinen noktada dizi benim kesinlikle beklediğim tarzda bir uyarlama değil. Ben Game Of Thrones’da ta 4. Sezonda Catelyn Jon Snow için onu da oğlum gibi görüyorum tarzı laflar edince eleştirip yavaştan diziden ayağımı çekmiştim. Aşırı derecede gereksiz bir değiştirmeydi. Burada değişiklik yapan ilerde daha da bağımsız hale gelir dedim ve düşündüğüm gibi oldu. Ben bile bu kadar kötü olacağını beklemezdim ama oldu, GoT finali hala yerden yere vuruluyor. Millet son 2 sezon diyor halen, halbuki dizi 4. sezondan itibaren yazarların bağımsız kendi kafalarına göre iş yapmaya başlamaları ile çok önceden alarm veriyordu. Dorne darbesini görüp de halen güzel bir şeyler beklemiş insanların pozitifliği keşke bende de olsa :slightly_smiling_face:

Aynı şey burada da geçerli. Şu anda bile hikaye alarm veriyor, en basitinden Ejder meselesi. Ejderin kadın olabilme olasılığı hikayeyi mahvediyor. Çünkü sahte ejder meselesi çok saçma bir hal alıyor. Bir kadın kendini Ejder ilan etse hiçbir sıkıntı yok gibi. Erkek yönlendiriciler saidindeki lekeye rağmen etrafına adam toplayabiliyorsa güçlü bir kadın yönlendirici hayli hayli toplar. Bir de etrafına kadın yönlendiriciler topladığını düşün. Hatta Aes Sedailer arasında ayrılık falan olması. Kule kırılırdı. Bu gibi değiştirmeler kar topu misali gittikçe büyüyecek ve hikayede boşluklar oluşturacak.

O yüzden cast eleştirisi saçma geliyor bana.

4 Beğeni

Haklısınız.Dizideki saçma ve gereksiz onlarca değişikliğe bakınca cast olayı çok gerilerde kalıyor.Ben Lews Therin’i hep Simon Baker veya Michael Hall gibi biri hayal etmiştim o yüzden çok battı bana.Oyunculuğu iyi ise sorun olmayacaktır çok fazla.

2 Beğeni

Batabilir ama çok eleştirilecek bir durum değil. Mesela bir Lan castı gibi değil. Lan’ı ben çekik gözlü bekliyordum(Sınırboylu muhabbeti) ama daha heybetli bir olarak bekliyordum. Geniş omuzlu vs. Bu yüzden seçilen karakter bana biraz batıyor. Ama dediğim gibi castı tamamen bir kenara bıraktım.
Millet yanlış şeylere odaklanıyor. Moiraine ve Siuan muhabbetine girileceği belliydi(yastık arkadaşı muhabbeti kitapta varken bunun üzerine gidilmeyeceğini mi düşünüyordu millet?). Bölümdeki sıkıntı cidden bu mu yani? Bu ve cast eleştirileri maalesef diziyi savunanlara malzeme veriyor.

Ben zaten artık cast ve ilişki temelli herhangi eleştiri ve beğeniyi takmıyorum. Şu anda dizinin genel oturduğu temellere bakıyorum ama gene de okuduğum şeylerden elim izleneye gitmiyor.

1 Beğeni

Olmaz artık diyordum ama saidin saidar ayrımında bile şüpheye düştüm artık. Bunu bıraksınlar istediği şeyi yapsınlar sevinicem.

1 Beğeni

Altıncı bölümü yeni izledim. Beşinci bölümden iyi ilk dörtten kötüydü. Saidin/saidar ayrımı yok mu? Sanki üstünü çizmişler. Siuan ve Moiraine’nin olayı herkesi kızdırmış, ben daha dizi başlamadan böyle bir sahne bekliyordum. Bu bölümü ilerlete ilerlete izledim. Zaten sezon başında da belirtmiştim fikrimi “ilk sezon orta şekerli olur sonraki sezon koparıp götürür işi” diye. Açıkçası beklediğim gibi çıktığı için üzülmedim değil, çok daha fazla paralellik isterdim.

Siyahi oyuncular nedense başarılı oynuyor rollerini. Siuan’ı da beğendim.

[Wheel of Time improved on the books’ gender binary in just 6 episodes - Polygon]

Korktuğum şeyi galiba gerçek. Bunu üzerine makaleler bile gelmeye başladı. Geçmiş olsun.

1 Beğeni

Saidin-Saidar ayrımı X-ray bonus içerikteki animasyonlarda var. Bu konuda korkmanıza gerek yok.

1 Beğeni

Saidar’ın “teslim olma” durumuna eleştirel bir parmak doğrultma yapıp, Egwene’nin metafor sahnesini övmüş, nasıl öveceklerini şaşırdı bunlarda. Parayla iş zor tabii.

1 Beğeni

İlk sezon ikinci kitabın sonuna kadar olmayacak mıydı? Ben mi yanlış biliyorum?

Bölüm isimleri ve bölüm sayısı-10 bölüm deniliyordu- yüzünden ikinci kitabın da biteceği düşünülüyordu ilk sezonda ama resmi olarak asla ikinci kitabın biteceği söylenmemişti.

Yanlış bilmek değil de yanlış tahmin ettik hepimiz. Bu sezonun dördüncü bölümünün “The Dragon Reborn”, beşinci bölümünün de “Blood Calls Blood” olması hepimize “İlk dört bölümde birinci kitabı bitirip, ikinci kitaba geçecekler” diye düşündürttü. Ama öyle olmadı.

Bölüm isminin bölümle alakalı olmaması milleti yanılttı. Blood calls blood bölümünün ismiyle bir alakası var mıydı? Yoktu. Kan Kanı Çeker Gölge Kehanetlerinden bir bir mısra ve direkt 2. kitaptan bir bölümün ismi.

1 Beğeni

Asla yoktu. The Dragon Reborn hadi kitabı okumayanlar için anlamlı, The Flame of Tar Valon da okey. Ama Blood Calls Blood’ın hiçbir açıklaması yok ya.

Şimdi düşününce Perrin’in kanı, kurtları yardıma çağırmasını sağladı. Ona mı bir gönderme acaba? Bu arada asla bir açıklama değil, niye böyle yaptıklarını anlamaya çalışıyorum. :grinning_face_with_smiling_eyes: