Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

2 Beğeni

Konuyla gerçekten alakasız bir şey soracağım :see_no_evil::joy:

Moiraine’nin saç rengi dizi başlarken daha koyu değil miydi? :speak_no_evil:

Her bölüm saçının rengiyle oynamışlar gibi duruyor. Şimdi 1. ve 2. bölüme baktım ikisinde de saç rengi farklı. Brandon Sanderson’un Savaşkıran kitabından spoiler içermektedir. Savaşkıran adlı eserde kraliyet ailesinden olanlar saçlarının rengini ve boyunu istediği gibi uzatabiliyor. Belki Moiraine üzerinden bir gönderme yapmışlardır. Ne de olsa seriyi BS tamamladı. :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Ya da acemi oldukları için yaptıkları tipik 100 hatadan biri.

4 Beğeni

İlk altı bölüm çekildikten sonra pandemi mevzuları döndüğü için yedinci ve sekizinci bölümler daha sonra çekiliyor. Muhtemelen bu yüzden hata yapmışlar. Hatta Mat’i oynayan oyuncu pandemi arası bittikten sonra dizinin çekildiği şehre geliyor ama sete gelmiyor, diziden ayrılıyor.

2 Beğeni

Başta yanlış görüyorum, ışıktan vs sanmıştım. Sanki koyu kahve rengine boyamışlar da boya tutmamış, zamanla akmış gibi. Neyse artık :joy:.

2 Beğeni

Peruk kullanılıyor diye biliyorum, muhtemelen ışıklandırmadandır ama önceki bölümde farklı peruk kullanılmıştı, orada renk farklı olabilir

1 Beğeni

Kitapların özünü geçtim, kendi yazdıkları şeylerden bile gram fikirleri olmadığının bir kanıtı daha:
image

image

Çıkacak olan bölümde Ways’ların kolay açınılabilir olmasına özel bir neden getirmezlerse çok büyük birkaç sorunu belirteceğim ben de. Birde Liandrin diğer AS’ların önünde yalan söylüyor, “Güç erkeklerin kullanması için değildir.” bu “kendi” inanacağın bir şey değil, düpedüz yalan.

1 Beğeni

Yeni bölümü biraz önce izledim. Tanıtımlarda kısaca gördüğümüz sahneyi sonunda bölümün açılışında gördük.

Aiel savaşçılarının ne derece etkili olduğunu göstermede iyi iş çıkarmışlar bence. İlerleyen sezonlar için o sahne beni heyecanlandırdı.

Yollarda geçen kısım beni çok da etkilemedi ne yazık ki. Kitapta okurken hissettiğim tedirginlik ve korkuyu hiç veremedi. Fal Dara kısmı da fena değildi ama yine gereksiz şekilde uzatılan yerler vardı. Tamam kitapla birebir olamaz zaten ama kaç bölümdür gereksiz yere süre dolduran sahneleri düşününce bunlar yerine kitapta yer alan ilerisi için de önemli olacak bazı sahneler konabilirdi rahatlıkla.

Sonunda çok daha önceden tanışmamız gereken Min ortaya çıktı. Onun sahnelerindeki konuşmalar sayesinde yapılan onca değişikliğe rağmen bazı şeylerin aynı kalacağı izlenimi edindim ve buna sevindim.

Ve tabi ki sonunda ilk bölümden beri beklediğimiz bir sahneyi flashback olarak görebildik.

Rand yaralı babasını Emond Meydanı’na götürürken babasının sayıklamaları ile geçmişine dair bazı bilgiler ediniyordu. Tam kitaptaki gibi olmasa da buranın atlanmaması ve Ejder Dağı’ndaki sahneler ile bir çok şey açıklanmış oldu. Daha dün kitabı okumamış bir arkadaşımla konuşurken kendisi direkt ejder zaten belli diyerek benim spoiler vermemeye çalışmamın gereksizliğini gösterdi. Tabi ki bu bölüme kadar anlamamış kişiler de olabilir ama ejder 5’inizden biri lafları çok uzamıştı. Sadece Rand şimdiden ejder olmayı kabullendi mi yoksa ikinci sezonda içten içe bilse de inkar sürecini işleyecekler mi merak ediyorum. Yoksa inkar süreci içindeki yolculuğunu kendisinin ejder olduğunu herkese kanıtlamak için mi yaptıracaklar.

Son iki bölüme göre daha iyi bulsam da kat etmesi gereken çok yol var. Umarım son bölüm daha da iyi olur ve ikinci sezon üstüne koyarak olmasını istediğimiz güzellikte bir dizi haline gelir.

Erkek karakterler akıl,zeka belirtileri sergiliyor mu ? Yoksa hepsi hala beceriksiz, saygısız, şerefsiz, aklı kıt kişiler mi ? Dizinin benim için en büyük sorunu bu. Bu düzeltilene kadar diziye dönmem. Son bölümü de izlemedim sadece redditte gördüklerime bakarak, yine doğru kararı vermişim gibi.

Edit : Ahlaksız ve vicdansız olduklarını unutmuşum.*

1 Beğeni

Elimizde Büyük Komutan var. Erkek mi? Evet. Bunları yap.
Elimizde Büyük Komutanın kardeşi var. Erkek mi? Hayır. Zeka+Cesaret+Tecrübe yükle. Artık Büyük Komutandan daha iyi.

Kanlı Karlardan sonra tamam seviye sonunda yükseliyor dedim ve yine en dibe indi.

Nynaeve direkt son kitap Nynaeve olmuş. Sezonlar ilerledikçe nasıl bir gelişim gösterecek bu karakter? Bunun biraz üstü Karanlık Varlıkla tek başına dövüşmek zaten.
Egwene tek güç hariç son kitaba yakın.
Perrin??
Moiraine’nin Afet’e sadece Rand ile gitmesi tamam, bunun yolunu yaptılar. O yüzden rahatsız etmiyor ama bunun yolunu yapmak için diziden otuz dakikayı Stepın’a harcamaları…

2 Beğeni

İlk sezon kaç bölüm olacak? Tamamlandığında maraton şeklinde izleyeceğim.

Haftaya cuma son bölüm çıkıcak. Toplam 8 bölüm.

Teşekkürler. (20 karakter)

1 Beğeni

Fain’in Avendesora yaprağı tuttuğu bir sahne çıkartılmış. Muhtemelen Yolların kullanımı benzer olacak kitapla.
Yolların hikayesi diziye zevk katabilecekken ve izleyenlere evren hakkında biraz bilgi verecekken muhtemelen erk*kler yaptığı için girilmemiş o konuya.
Rand beş dakikada dördüncü kitap Rand oldu. Karakter gelişimi konusunda neler yapmayı düşünüyor bunlar cidden?

2 Beğeni

Çok doğru Rand Ejder olduğunu 3. kitapta Callandoru alınca kabulleniyor. Yani en azından 2. sezonda olsaydı bu iş.

1 Beğeni
  1. Bölüm bana göre ilk 7 bölüm içerisinde en iyisiydi. Kitaptan ayrılan noktaları güzel bir şekilde bağlamış ve işlemişler.

İnceleme videosunu çektim. 1-2 saat içinde paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz.

3 Beğeni
  1. Bölüme bayıldım. Tarafsız olamayacağım ama, çünkü Lan ve Nynaeve bölümüydü. Kitapta bu sahnelerin olup olmadığı da umurumda değil.

Sınırboyuna gelince bir anda Lan en önemli karakter oluverdi ve bu çok hoşuma gitti. Fal dara ve sakinleri de iyi.

Sonunda Rand anladı ve çözüldü gizem(!). Sizi bilmem ama iyi bir oh çektim. Ekipten ayrılıp Moraine ile yalnız devam etmeleri sadece şaşırtmaca. Sonraki bölüm hepsi arkasından gidecek bence. Hiç olmasa Lan gider, o giderse Nynaeve durmaz, kalanlar da ona katılır.

Ben çok sevdim bu bölümü.

Herkese iyi seyirler.

3 Beğeni
  1. bölümü şimdi izlemeye başladım. Umarım bu ve final bölümü beklentilerimi karşılar.

7.bölümü bitirdim. En sevdiğim bölüm bu oldu. 5 ve 6.bölümlerden sonra ilaç gibi geldi. Tam da diziden soğumaya başlamıştım tekrar sardı.

Nynaeve her dellendiğinde bu kadar rahat güç kullanabilecekse işimiz var. İlk bölümde Tam’in sızlanmaları neden yok diyenler için kısa bir flashback sahnesi güzel olmuş. Min castini görünce mmmeh demiştim ama gayet de rolünü taşıyormuş. 8.bölümü iple çekiyorum. Vatan haini Padan’i her bölümde arar oldum.

2 Beğeni