Aes sedailerdeki o asalet ve diğer insanlardan farklı duruşları falan (yaşı belli olmaması vs) hiç yansıtılamamış. Eline kılıç alıp savaşa dalacakmış gibi tipler yapmışlar. Yüzüklerin abartılı olması, cırtlak tonlu renkler ve giydikleri kıyafetler falan kötü bence Umarım diziyi izledikten sonra yanılırım ama Aes Sedailer bende büyük hayalkırıklığı oldu şu an için
Karakterlerin tiplerinin kitapta bahsedilenden farklı olması ilk başta hayalkırıklığı olmuştu ama Nynaeve ve Egwene olmuş bence ya :d
Şu an en en beğendiklerim Moiraine, Rand ve tek güç tasviri oldu :d
Rand merkezli bir fragman değil ki.Yapmamışlar mı demek istediniz ? Çünkü 10 saniye bile yoktur Rand.Ejder sözü de hiç geçmedi.Fragmanın ne anlatmaya çalıştığı belli değil zaten.Aes Sedailer mi ? Tek Güç mü ? Bazı sahneler de yavaşlatılmış.Ayrıca Tam al’Thor’un çarkla ilgili söyledikleri hariç tamamen boş sözlerden oluşuyor fragman.2 dakikalık teaser 30 saniyesi kitapta sadece sözü geçen olaylara ayrılmış ve ne yalan söyleyeyim en kötü yerler de oralar gözüküyor.Alanna’yı,Kızıl Ajah’ı gördüğümüz yerler kitapta sadece sözlerle geçen yerlerdi.Belli ki yeni eklentileri eklemeyi de becerememişler GoT gibi.
Ayrıca, Aes Sedailer çok kötü gözüküyor.Muhafızlar onlardan da kötü gözüküyor.Nasıl bu kadar bozmayı becerebildiler inanılır gibi değil.
Karakter odaklı bir seri bence WoT o konuda size katılmıyorum.Eğer becerebilirlerse Jon Snow,Aragorn gibi bir karakter olabilir Rand.Egwene de Daenerys gibi.Çok güçlü karakterleri var,başı ile sonu arasında çok fazla fark var karakterler de.
Bu arada waygate gözüktü fragmanının sonunda atlarla giderken sağda gözüken iki tane taş yapı olacakmış.O da değişmiş yani diğer her şey gibi.Tar Valon bence iyi durmuyor Ogier yapısı olması gerekmiyor mu bu yapının ? Dağ çok uzakta ve küçük normalde dağın gölgesi şehre falan düşüyor kitapta.
İlk kitabın jenerik olduğuna bende katılıyorum ama fragman kadar değil.Fragman çok daha ilgi çekici yapılabilirdi.Olabilecek en sıkıcı fragman yapılmış bence.Sisli kısım felaket hele.Lan ve büyük ihtimal diğer muhafızların savaştığı yerler komedi.
Bence Aes sedailer yerine Ejder gizemi üstüne gitseler daha hoş olurdu.Dünya yaratımı olarak da dizide yapabileceklerini düşünmüyorum.WoT evreninde kültürler keskin sınırlarla ayrılırdı.Sınırboyları,Arad-Doman,Tear,Illian,Caemlyn,Amadicia,Kıraç,Deniz Halkı hepsinin kendine ait bir kültürü var ama günümüz dünyasında '‘sınır’'ların hoş karşılanmadığını düşünürsek böyle bir topa gireceklerini sanmıyorum.Ucundan bahsederler o kadar.
*Domanlı olan Leane’ın kitaptaki her sahnesinde ten renginden,boyundan ve tabiki o kültüre özgü dansından vs bahsedilirdi ama dizide cast edilen karaktere bak.
Dizinin ismini Diriliş : Rand yapsınlar bence.O slowmotion çekimler,savaş kareografileri birbirine yakın olmuş.
Teaser trailer ve official trailer arasındaki farkı anlamadan yazılmış yorumlar yüzünden trailerın yerli yersiz yargılandığını görmek üzdü Official Trailer daha sonra çıkacak ve daha uzun olacak.
Ayrıca beklentiler neydi merak ediyorum eğer bu trailerda sunulanlar beğenilmediyse. Özellikle Tar Valon ve Hall of Sitters’daki detayın miktarı şahane. Parlak renklerin kullanılmış olmasının sıkıldığımız ve artık gına getiren fantastik dizi = sürekli karanlık sahneler mantığına meydan okuması da hoşuma gitti, ki yine trailerda görüldüğü üzere yine bu tür daha koyu renklerin hakim olduğu sahneler de mevcut dizide.
“Ucuz gözüktüğü” yorumlarını asla anlayamıyorum çünkü trailerın her bir sahnesi yüksek bütçe ayrıldığını bağırıyor?? Sinematografi ve editing açısından da çok güçlü sekanslar var trailerda. Gerçekten düşünülerek ortaya konulduğunu gösteriyor trailerın. Egwene’in 7 ajahın renklerinin bulunduğu suyun yüzüne çıktığı çekim tam anlamıyla mükemmel ötesi çünkü aynı zamanda aslında Robert Jordan’ın yazımında gördüğümüz türden bir “foreshadowing” de görüyoruz bu sahnede Egwene’in geleceğine dair. Tam anlamıyla büyülendim ben bu kısımda şahsen ve gerçekten de ne kadar detaylı ve serinin ruhuna önem vererek iş yaptıklarını gördüm prodüksiyon ekibinin.
Eğer Dünyanın Gözü’nü löks diye diziye çevirip koysalar inanın asla izlenmez. Hemen hemen her tür adaptasyonda şu ya da bu tür bir değişim oluyor, olmak zorunda. Böyle 14 kitaplık bir seride tonla değişiklik olmadan televizyon ortamına adapte edilmesini bekleyemezsiniz. Dizinin başarılı bir yazar ekibinin olduğunu bildiğimden bu noktada güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seriyi 10’dan fazla kez tekrar tekrar okuyup bitiren Sarah Nakamura ile birlikte çalıştı yazarlar, eminim ki Sarah gerçekten serinin ruhuna aykırı bir değişim olmasına izin vermez.
Cast konusundaki seçimlere gelen eleştiriler de genel olarak epey anlamsız. İki Nehir halkının koyu tenli oldukları defalarca kitaplarda tekrarlanıyor. Rand’ın yanlarında çok daha soluk tenli kaldığını biliyoruz. Bu Emond Meydanı beşlisinde eğer karakterin dış görünüşüne uymayan bir karakter varsa bunun ten rengi sebebiyle “Mat” olduğunu düşünüyorum. Ancak beşlinin hepsi bana bu karakterler olarak “doğru” hissettiriyor kendilerini bu kısa trailerda dahi. Bir de özellikle bir “Siuan Sanche mavi gözlü, beyaz tenli olmalı” yorumu almış yürüyor. Arkadaş, Sophie Okonedo gibi deneyimli ve kaliteli bir aktresi bu rolde castlamışlarsa bence öpüp alnınıza koyun diyorum. Gerçekten iyi rol yapan birisinin ikincil/üçüncül derecede önemli bi karakteri oynamasını fiziksel özellikleri kitaptakine uyan adı sanı duyulmamış birisinin oynamasına defalarca yeğlerim ben şahsen.
Rand ve Egwene’in sevişmesi sahnesi de bence hem dizinin kitaba oranla biraz daha yetişkin olması açısından hem de kitaptaki Rand-Egwene ilişkisinin daha inandırıcı bir şekilde işlenebilmesi açısından iyi olmuş. Malum Robert Jordan’ın romantik ilişkiler konusunda genel olarak çok başarılı bir iş sergileyemediği genel olarak bilinen, fandom tarafından da kabul edilmiş bir durum.
Son olarak da youtubedaki trailer reaksiyon vidyolarını izleyecek olursanız trailerın genel olarak seriye yabancı olan insanların ilgisini çekmeyi başardığı görülüyor ve birçoğu trailerı beğeniyor. Bu da trailerın hedefine ulaştığı anlamına gelir.
(Bu arada, muhtemelen Lan’e kılıç çeken de Nynaeve daha önce belirtilen sahnede, Rand değil)
2 dakika 20 saniyelik koskoca trailer’a “teaser” ibaresini ekleyince eleştirilmezlik kalkanı mı kuşanılmış oluyor?
Wheel of Time’ı okumamış biri olarak yorumum: cırtlak renkli, kötü cgi’lı, SJW tatminine odaklı, basbayağı amatör bir Young Adult yapım olmuş.
Bu nasıl savunulabilir bir şey olabiliyor ki? İzleyici kitlelerinin yarısı vasatken, bu reaksiyon videolarını çekenlerin çoğu Amerikalı, bu insanlar GoT’un son 3 sezonunu da beğeniyordu, asıl bunlar beğeniyorsa bizim beğenmeyeceğimiz(tabi seni bilmem, çok saf optimist bakış açısıyla yazılmış) bir şey ortaya çıkacak olma ihtimali daha fazla. Beni diziyle alakalı tek umutlandıran şey, Daniel Greene’in incelemesinde belirttiği, seri hakkındaki detaylar. Gerisi kötü duruyor bunun savunulacak bir yanı yok, aksini düşünüyorsanız Legend of The Seeker denilen çöpe bakabilirsiniz, çok benziyorlar birbirlerine.
https://youtu.be/vrn-0EJLyoE Bakın bu da teaser ama ikisinin arasında dağlar kadar fark var. İki dizinin arasında çevre modellemeleri,efektler,animasyonlar ve oyuncular arasında çok büyük fark var. Ben oyuncular derken biri beyaz diğeri siyahi veya asyalı demiyorum. ZÇ fragmanındaki birçok oyuncu sahnelerde hiç doğal durmuyor. Ayrıca Vakıf’ın fragmanında dizinin konusundan bahsediyor. Bir imparatorluk var,bir adam çıkıp imparatorluğun yıkılacağını söylüyor. İmparatorluk gerçektan yıkılmaya başlıyor ve ona inanan insanlar bu konuda birşey yapmaya çalışıyorlar. Fragmandan bunları anlıyorsun. ZÇ fragmanında ise dizinin konusunu anlatmıyor. Saçma sapan sahneler var sadece. Bir Siuene herkesin ortasında son savaş geliyor diyor. Bir de Lan, birine karanlık varlık dostların için geliyor diyor. Ve bu sahneler kitapların işledikleri konuyu anlatmada çok zayıf sahneler. Bu sahneler dışında ne alaka ise Egwene’in bir sahnesini görüyoruz. Moiraine yine saçma bir şekilde biz dünyayı koruyoruz diyor. Ve çok gereksiz bir tek güç anlatma sahneleri var. Yani bir fragmanda nesen tek güç gibi komplike bir olayı anlatmaya çalışmışlar ki?Hiç olmamış.Şu “Herhalde kurguyu değitirmeleri gerekiyor.” yorumlarınıza hiç katılmıyorum. Tabi ki bazı şeyleri değitireblirler. Mesela bazı karakterleri koymayıp onların yaşadıklarım olayları başka karakterler üzerinden anlatabilirler. Ama bana göre ancak bu olabilir. En iyi fantastik uyarlama olan Yüzüklerin Efendisi’nde Peter’in yaptığı buydu. Kitaptaki bazı karaterleri koymayıp onların olaylarını başka karakterlere yaşattı. ZÇ fragmanında gördüğümüz ise bu değil. Size küçük şeylerden bahsedeyim. Mesela Moiraine’in alnındaki kesiera. Kitapta rüksek rütbeli Cairhienin’li kadınlar kesiera takar. Moiraine için baya önemli bir takı. Fakat dizide yok. Sebebi belli değil. Yada dizide Thom arp yerine gitar çalacak ve bunun da sebebi belli değil. Lan bir muhafız yerine samuray gibi duruyor. Adamın kılıcı katana değil kitapta ama burada onun da Rand’in de eline katana vermişler. Sebep? Bir de Lan kılıcı beli yerine sırtına takıyor. Bunlar kuşkusuz küçük şeyler fakat aynı zamanda diziye ne kadar özenildiğini gösteriyor bence. Böyle küçük şeylerde dahil birçok karakteri ve olayı değiştirmiş gibi duruyorlar.Ee Fakat ben onların yorumladığı ve yeniden yazdığı karakterleri ve kurguyu izlemek istemiyorum ki. Ben Jorden’in kurgusunu izlemek istiyorum ve pek çok fan da bunu istiyor. Rafe ve ekibinin değiştirdiği kurgu ve olaylarda kesinlikle fiyasko olacak. Hobbit’de Peter kitaptan kopup kafasına göre yazdı fiyasko oldu. Taht Oyunları’nda 4. sezondan sonra kafalarına göre yazdılar dizi düşüşe geçti ve son 2 sezon tamamen fiyasko oldu. Eğer Rafe’de kitaptan kopup kafasına göre kurgu ve karakter yazar ise bu dizi de fiyasko olacak.
Moiraine’nin alnındaki takının olmaması benim de dikkatimi çekiyordu ama nedense sadece burada var görülüyor.
Lan’ın ve Siuan’ın gözlerinin mavi olmaması ayrı bir şey. Siuan’ın Amrliyn makamını temsil ettiği de belli olmuyor, tüm ajah renklerini içeren omuzlarında duran kuşak yok.
-Ben gördüğüme göre eleştiri yaparım.Fragmandan önce yine umutluydum hatta fragmanı ilk izlediğimde fena bile gelmedi ama izledikçe çok fazla şey gözüme batmaya başladı malesef.
-Önemli olan renkli olması değil ama color grading yok dizide,yani sahneyi çekmişler ve öyle koymuşlar diziye gibi duruyor.Witcher’da bile var bu dediğim şey.Ayrıca WoT’da gayet karanlık bir atmosfere sahip bir dizi ve son olarak parlak renkler CGI’yı daha göze batacak şekilde göstermiş o da ayrı bir sıkıntı.
Sinemotografi ve editing iyi değil trailerde.Arkada dünyanın en jenerik müziği var.Moiraine en jenerik sözleri söylüyor.’‘Dünyayı biz koruruz.’’ gibi bir cümleyi trailera koymaya ne gerek var.Çarkla ilgili bir sözünü koymak yerine bunu koymayı kim akıl etmiş.Yukarıda da attığım görselde ne color crading var,ne kostümler iyi,ucuz bütçeli genç yetişkin bir dizi olduğunu böyle yerlerde belli ediyor dizi.Serinin ruhuna önem verdikleri yok.Bir foreshadowing ile serinin ruhuna uygun iş yapılıyorsa,biz tonlarca irrite edici yan gösterdiğimizde niye yükleniyorsunuz ki ?
-Löks diye çevirsinler demiyorum zaten kitabi.İlk kitabı okuyorum şuan da,sayfaların çoğu betimleme ve karakterlerin düşünceleri ile geçiyor.Bu demek değildir ki bu kadar değişiklik yapılacak.İsimler hariç neredeyse her şeyi değiştirmişler.Kelebek etkisi gibi ilk sezonda bu kadar değişiklik varsa sonraki sezonlarda bunlar yansıyacak ve sonra başka şeyler de değişecek.En sonunda bizim tanıyamadığımız,kitaplarla uzaktan,yakından alakası olmayan bir seri ortaya çıkacak.Sizi bilmem ama ben kitapta bulunan çoğu olayı görmek istiyorum ki bir adaptasyon bu yüzden yapılır zaten.Ayrıca Sarah Nakamura yerine gözlerime ve düşüncelerime güvenmeyi seçerim.Yazarlık kariyeri de yok gibi duruyor zaten.
-Evet,seride herkes koyu tenli,asyalı bir tane beyaz yok.Aiellere de ‘‘diverse’’ bir cast yapmaları lazım yoksa çok ayıp olur.Onu unutmasınlar.Bu dediğinizle aslında tartışılacak çok bir şey kalmadı ama bence bir kez daha kitapları okuyun.Kötü anlamda demiyorum bunu ama redditte sosyal adalet savaşçılarının dolduruşlarına gelmeyin.Rand kitapta köyde sadece uzun boyu ve kızıl saçlarıyla ilgi çeken biri.Ten olarak da soluk kalıyorlar çünkü Rand çok beyaz.Ruslar ve İtalyanlar gibi düşünün.Geldiğimiz nokta bu.Irkçılığın en üst noktalarındayız artık.Dün de Dune incelemesinde ana karakterin ‘‘beyaz’’ olması olumsuz yön olmuş.Sevdiğimiz bir kitap serisinin dizisini izleyeceğiz ama konuştuğumuz şeylere bakın.Mat kitapta zaten beyaz olarak belirtilen bir karakter.Yanlış olan o mu oldu şimdi ? Ayrıca castın yüzde 95’i deneyimsiz oyunculardan oluşuyor.Siuan’da en genç Amyrlin sonuçta.Ona da genç biri cast edebilirlerdi.Bu arada WoT zaten ‘‘diverse’’ bir evren.Eşçinsel ve cinsiyet değiştiren karakterler bile var.Benim aklımı karıştıran bu.Bu kadar diverse bir evren varken neden hala bu kadar zorladıkları.Büyük ihtimal tepki geleceklerini düşünmedikleri için ki haklı çıktılar.Lotr’daki kadar güçlü bir fan kitlesi yok malesef.Dizi ne sunarsa ona göre savunma başlıyor.
-Ben buna bir şey demiyorum bu arada.Böyle şeyleri değiştirebilirler,bunlar benim için sıkıntı değil.Bana sorarsınız yine gereksiz bir değişim bu arada çünkü ikisi de başlangıçta çok ‘‘masum’’ kişiler ve bu masumiyet ilerideki kitaplarda bozulunca daha bir hoş oluyordu okuması.
-Bugünlerde zaten herhangi bir şeyi beğenmeyen biri var mı ? Bende Can Sungur’u attım,aklımdakileri söylemiş.En azından Amerika’daki sosyal adalet savaşçıları gibi siyahi gördüğü her diziye çoşmuyor.Bu arada wot redditinde sakın diziyle alakalı olumsuz bir şey yazmayın.Direk downvote ve susturma cezası yersiniz.Nazi almanyası mı reddit mi belli değil.Görünen köy kılavuz istemez,bu benim ve diğer birçok kişinin beklediği bir dizi değil ama sevmeye programlanan yine sever,orasına bir şey diyemem.
(Zaten Rand,Mat ve Perrin yok ki fragmanda.Şaşırmadım.)
Ha bu arada bir soru sormak istiyorum.Dizi gerçekten femalee powerr diye mi devam edicek yoksa bu bir fragman aldatmacası mı ? Ben bulunduğumuz duruma göre yapacaklarına ihtimal dahi vermiyorum.Fragmanda Egwene üzerine yoğunlaşmaları bunun en büyük göstergesi bence.
Fragman incelemesi yapmayı düşünmüyordum ama en sevdiğim eserin fragmanını incelememek biraz hainlik olurdu
Öncelikle Böyle bir muazzam kitap serisinin dizi fragmanı Nynaeve’in Egwene’i atarak başlaması bana çok saçma geliyor. Fragman zaman çarkını hiç bilmeyen bir izleyiciye hiçbir şey anlatmıyor. Bu ay çıkacak olan Vakıf’ın fragmanı bir şeyler anlatıyor örneğin. Mekanlar fazla hoşuma gitmedi. Emond meydanı fena değil. Tar Valon bence biraz kötüydü. Shadar Logoth güzeldi. Aes sedailer’in olduğu yerin ikinci kitabın başındaki aes sedai toplantısının olduğu yer olduğunu düşünüyorum çünkü kule salonu bu kadar küçücük değil.Karakterlerimize bakarsak Rand serinin ana karakteri lakin fragmanda 10 saniye falan var. Moiraine ondan daha fazla var. Kitabı okumayanlara diziyi izletme çabaları diye yorumluyorum ben. Yoksa hayranlar için hiç hoş değil. Moiraine bence güzel duruyor ben beğendim ama umarım dizi onu ana karakter gibi göstermez. Lan’in kılcının sırtında olması, samuraya benzemesi ve fazla yakışıklı olması benim hoşuma gitmedi. Mat’i yine az gördük ama ben beğendim. Perrin de yine az gözüktü ve zaten güzel değildi. Perrin kitapta Rand’den uzun değil ve kaslı, yapılı bir vücudu var ama mat ve Rand’in vücudu da Perrin’in vücudu gibi. Nynaeve’i beğendim o meymenetsizlik suratında var Egwene’i beğendim fakat Rand ile olan o malum sahne kitapta hiç olmayan bir sahne. Her sahne kitaptan olacak diye bir kaide yok ama bu sahnenin olmasına da hiç gerek yoktu. Thom’u hiç görmüyoruz. Buna çok üzüldüm. Thom çok sevdiğim bir karakterdir. Rand’in babası Tam’in konuşması da kitapta yine olmayan saçma bir konuşma. Bu tür şeyleri söyleyecek birçok karakter var. Neden Tam? Siuan Sanche hiç Amyrlin gibi gözükmüyor. Hemde hiç. Leane fena değil. Keza Alanna ve Liandrin’de ama genel olarak Aes Sedailer’ i pek beğenmedim. O ihtişamlı ve güzel görünümlerinden eser yok.Logain yine bir iki saniye gözüktü ama fena değildi. Ağlayan bir adam vardı ben o adamın Aes Sedai’si ölmüş bir muhafızın Aes Sedai’sinin yüzüğünü tutarak ağlaması olarak yorumladım. Bazıları Lews Therin olarak yorumlamış. Olabilir tabi belli olmaz.
Gölge tarafına gelirsek fragmanda İshamael yok. Myrddraal’i ben hiç beğenmedim. Kitapta soluğun bakışı korkutur derler lakin ben bakınca gülesim geliyor. Tabi ki korkmayı beklemiyorum ama gülmeyi de istemiyorum. Trolloclar bir iki sahnede düşük kalite vardı ve ben beğendim.
Aksiyon sahnelerine gelirsek Lan’in winternight savaşındaki hareketleri falan hiç olmamış. Ne öyle takla falan atıyor? Savaşan köylü tipli adamlar vardı onlar ne alaka? Moiraine’nin yönlendirmesi falan fena değil bence. Moiraine’nin şifa görmesi keza yine kitapta yok. Belki geçmişte olan bir şeydir. Alanna’nın Lan ve Nynaeve’i koruma olayı kitapta hiç yok. Lan, Nynaeve ve Moiraine kitapta ayrılmıyor zaten. Yine gereksiz bir sahne. Amazon gibi bir şirket böyle bir sinematografiye sahip bir dizi yapması beni memnun etmedi. Kitaptan daha iyi yapabileceklerini zannedip sahneleri çok fazla değiştirme olayını da beğenmedim. Genel olarak fragmanı beğenmedim aslında ama inşallah çok büyük yanılırım ve dizi harika olur…
Can Sungur’dan yorum alacağıma Daniel’dan dinlerim. Sungur’un huyu bu zaten, bir şeye vakıf olmasa bile mutlaka bir yorumu olur.
Daniel’i bende takip ediyorum.Medyada WoT ile ilgili en büyük mecra kendisi zaten.Ne dediğini izlemedim ama kendisi WoT dizisi hakkında sürekli olumlu konuşan biri.Kötü çıksada sever diziyi.
Bana göre dizi yeterince üstünde uğraşılmamış,politik görüşlere kurban gitmiş bir yapım.Zaten cast seçimleriyle bir endişem vardı,teaser ile bu kesinlik kazandı.Keşke Lotr kadar güçlü bir fandom olsaydı ama seriyi sevenlerin çoğunun seride bulunan çoğu şeyden nefret ettiğini düşünürsek ilginç değil.
Edit : Şimdi izliyorum trailer inceleme videosunu.Egwene’nin sudan çıktığı ve Amyrlin makamına geleceğini öngösterdiği sahneyi 1 dakikadır övüyor.Ben böyle şey görmedim.Yüzlerce uymayan şey var,kitapta bulunan onlarca foreshadowingin bir tanesini yaptı diye yapılan muameleye bak.
Edit 2 : Kötü bir şey söylememek,toz kondurmamak için elinden geleni yapıyor.Merak etmeyin milyar dolarlık şirketler bunlar,belki birazcık tepkimizi ortaya koyarsak hem daha iyi bir dizi elde ederiz hem de Robert Jordan’ın mirasının içine edilmez.
yabancı fanlar genellikle böyle ya.En ufak şeyi bile çok beğenen 10 saat öven tipler.Adamlar GoT’un 8.sezonunu bile izlerken kafayı yiyorlar.Ne beklersin ki bunlardan?.Ben şahsen wot’un çoğu şeyini beğenen ve hiçbir şeyinden nefret etmeyen biriyim.En sevdiğim ve en iyi bulduğum seri hatta.Fandom’u pek bilmiyorum ama serideki çoğu şeyden nefret ediyorlarsa…
Genel olarak öyle malesef.Robert Jordan’ın mirasının içine edilecek gibi.
WoT camiası o kadar sönük kaldı ki bu dizi içinde.Thom’un harp yerine ‘‘gitar’’ çalacağı söylendiğinde doğru dürüst tepki bile gelmedi.Hatta evet ne kadar iyi yaptınız,bence de kitapta gitar çalmalıydı diyenler falan oldu.Yani tam bir ‘‘shitshow’’ var ortada.
Yabancı fanlar aşırı garip. Seride resmen bir sembol haline gelmiş, değişimin artık zaman meselesi olmadığını değişimin gerçekleştiğini söyleyen ‘‘kneel or you will be knelt’’ sahnesi olmasa da olur bu çok cinsiyetçi diyen tonla kişi var. Hatta dizinin sonunda Karanlık Varlıkla savaşırken Rand düşse ve savaşı bir kadın ve/veya azınlık gruptan gelen karakter tamamlasa ne var bunda süper işte diyecek tonla tip var.
Forumda sanırım daha önce dile getirilmedi ama Kırmızı Ajahtan birisinin türbanı var. Tamam dizide türban mantığıyla geçmeyecektir ama bir durup düşünürsün bu türbanın anlamı ne kırmızı ajahın olayı ne diye, bu resmen dalga geçmek. Hangi ülke olduğunu hatırlamıyorum ama en az bir ülkede türban benzeri(türbanla alakasız ama görünüş itibari ile benzer) yapı var zaten evrende. Hani bunu türbana çevir ama Kırmızı Ajahtan birine de verme. Redditte vs sadece dizide türbanda var oley diye çoşuyorlardı, o türbanı kimin taşıdığını önemsemeden.
Amerikalılarda criticism yok denecek kadar az.
Hocam spoiler burası.
Hocam sildim teşekkür ederim
Alexander Karim isimli oyuncu Lews Therin olması için seçilmiş. I’m done arkadaşlar, antisjw değilim ama şunu bilecek kadar sinema ve dizi sektörünü takip ediyorum; bir şeyi yaparken ağırlığını popülaritenin beğeneceği adımlara kaydıran her yapım rezalete imza atmakla sonuçlandı, yıkıma uğramış onlarca yapım var bu konuda, diversity olan bir evrene ekstra ekstra bir şeyler katıyorsan ben artık marketing hamlesi olarak görürüm bunu ve böyle acınası şeylere ihtiyaç duyan bir eser iyi olmaz, WoT dizisinden artık bir umudum kalmamıştır. Cliplerden gördüğüm oyunculuğu da pek matah olmamasına rağmen daha şimdiden Reddit’te övgülere diziliyor. Gönülden tüm WoT severlere geçmiş olsun, geri kalanının hoşuna gidecektir zaten.
Fantastik kurgunun mihenk taşlarından biri olan bu seriyi bu kadar acımasızca harcamaları çok üzücü. Harriet’ede yazıklar olsun. Kocasının hastayken dahi düşündüğü bir eseri para için bu hale getirmesi inanılmaz.
Lews Therin fragmanda elinde yüzük tutarak ağlayan sarışın adam değil miydi?