Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

Logain’in öldürdüğü Aes Sedai’lerden birinin muhafızı muhtemelen. Ayrıca benim kafamdaki LTT tam olarak o adamdı :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Yukarıda arkadaş yazmış ama ben resmini atayım.Lews Therin için seçilen cast bu.Evet arkadaşlar eğer bu cast için olumsuz yorum yazarsanız ırkçı ilan ediliyorsunuz ek olarak.Kitaba sadık kalmak suç ve ırkçılık oldu.Gerçekten ne yöne gittikleri belli,sosyal adalet savaşçıları bir diziyi daha berbat etti.Trailerde çok kötü gözüküyordu zaten.

*Diversity normal ama bu kadar fazlasının ve ana materyal ile bu kadar uğraşılmasının sebebi Lotr olabilir.Lotr’da bu kadar diversity cast yapamayacaklar,her yerde beyaz tenli kafalar göreceğiz.Irkçı diye damgalayamamak için Amazon’u,Amazon’da WoT’u gösterecek.Bakın biz ana materyalde beyaz olan karakterlerin yüzde 70’ini siyahiye,asyalıya çevirdik diye.Eğer ırkçı olsak böyle bir dizi olabilir miydi ? vs vs. Çünkü gerçekten Amerika’da basın ve sosyal adalet savaşçılarımız bunlarla kafayı bozmuş durumda.Her yapımın içine etmeden duramıyorlar.

Yukarıda atan arkadaş gibi benimde WoT dizisi serüvenim başlamadan bitti.İzleyecek herkese iyi seyirler.

5 Beğeni

Biraz bakındım resmi bir açıklama ya da oyuncunun imdb sinde bir kayıt göremedim. Şu abi dün akşam sızdırmış;

Zamanında WoT filmi olsa da şunlar bunlar oynasa diyerekten fan casting yapan gençliğimin gözleri yaşlı :disappointed_relieved:

Ben trailerda yüzüğü öperek ağlayan adam Lews Therin sanmıştım ya. Bu hiç olmamış ama Aielleri de siyahi yaparlarsa artık hiç şaşırtıcı olmayacak. :frowning:

Bu arada Elayne için seçilen Cast’i de buldum, ortadaki oyuncu Ceara Coweney’miş.

3 Beğeni

Elayne için seçilen cast çok kötü duruyor.Ten rengi beyaz.’‘Cesur’’ olacaklarsa tam olmalılar.Böyle korkak davranmaları hoş değil.

1 Beğeni

Politik doğruculuk, ne rahatsız edici bir şey ya.

Karakterleri değiştirmek yerine ya karakterlerin zaten zenci olduğu bir kitap seçip onu uyarlasınlar ya da yeni bir seri kurgulasınlar; herkes zenci ve eşcinsel olsun, çocukları da laboratuvarda üretsinler.

4 Beğeni

Ben Asoiaf’ı okuduğum dönemde de dizinin oyuncularını beğenmemiştim. Hatta böyle cast mi olur tüm parayı Sean Bean almış bunlara da bütçe kalmamış yorumları da yapılıyordu. Şimdi de aynı muhabbet Rosamund Pike için yapılıyor. Dizi çıkmadan izlemeden şu şöyle olmuş bu böyle olmuş şeklinde konuşmak bana vakit kaybı olarak geliyor.

4 Beğeni

Ben WoT’da politik doğruculuğu abartmazlar, zaten en başta yazar kültürel ve ırksal çeşitilik koymuş, daha ne yapacaklar diye düşünürken radikal sjw’ler işin cılkını çıkarmış.

Yönetmen arkadaşım zaten dünyanın dört bir köşesinden farklı insanlar bu kitabı olduğu gibi okumuş ve sevmişler. Ortada insanları tetikleyecek bir durum yokken neden gidip güzelim eserin ruhunu bozarsın ki?

3 Beğeni

GoT ile bu aynı değil,bunu sizde biliyorsunuz.Jon Snow’a hiçbir zaman ‘‘politik’’ bir oyuncu seçimi yapılmadı ya da Jaime’ye ya da Cersei’ye.Hepsi kitapta olması gerektiği gibi gözüküyordu.Ha,oyuncular tanındık olmadığı için tepki gelmiş olabilir,nasıl oynayacak bu karakterleri diye ama o kadar.Sadece Tyrion’a katılırım(Peter Dinklage’in de ne kadar güzel oynadığını gördük.) ama onun haricinde cast muhteşemdi.Seriyi okumuş biri olarak diyeceğim bu.WoT’un durumunun farklı olduğunu en azından görmek isteyen görüyor,görmek istemeyen de görmezden geliyor.Hani Türk var mı bu oyuncu castında ? Sonuçta bizde ‘‘azınlığız’’,hani bizim temsil edilmemiz ? O zaman getirin bütün azınlıkları oynatın,onlar da temsil edilsin.Bu Amerika da olan bir ‘‘politika’’ şuanda bizi ilgilendiren bir şey değil.Bu kişilerin politikası yüzünden bizim sevdiğimiz,istediğimiz yapım mahvoluyor ki 10 sene önce çıksa şu dizi GoT gibi böyle şeylerin olacağına ihtimal veren var mı ? Ha bu arada şimdi hatırladım House of the Dragon’da bundan nasibini almış yani GoT şimdi yapılsa oda nasibini alırdı bundan.

Neyi savunduğunuzu anlamıyorum ? Oyunculuklar mı kurtaracak ? Traileri izledim hiç öyle süper bir oyunculuk göremedim.Genç yetişkin,ucuz bütçeli bir yapım gibi duruyordu.

3 Beğeni

Alakası bile yok, kesinlikle aynı şeyler değiller, GoT’un ilk sezonunda tecrübesiz oyuncular olduğu kadar sektörde kendine isim yapmış kişilerde bulunuyordu, zaten farkındaysanız oturaklı ve büyük rollere önemli isimler, daha küçük ve oyuncusunun parlayarak fark yaratabileceği rollere de genç/yeni yüzler getirildi. Bu mesele beğenip beğenmeme değil, direkt olarak elle, yükselen akımların beğeneceği kişileri seçiyorlar, kusura bakmayın ama “Casting ekibimiz bu oyuncunun becerilerini uygun gördü” gibi bir şey olduğunu sanmıyorum, marketing departmanı ellerine bir liste uzatıyor belli ki.

Ben ilk casting durulduğu zaman rahatsız olmamıştım çünkü tüm MC’ler dizi ilerledikçe kahramana dönüşecek, insanlarda özellikle gençlerde idol olacak bu yüzden çeşitlilik olması iyi, ki yarın bu diziyi izleyen bir gencin sınıfına ilk defa Hint birisi transfer olduğunda yadırgamasın. Bunu anlayabiliyor ve destekliyorum fakat ilgilerini kaydırdıkları yön belli.

Kitabını dizi serisinden daha önce okumuş biri olarak bende aynı görüşteydim Asoiaf casting için, sonra nereye gittiğini gördük hep beraber. Yan roller bile ününe ün kattı :slight_smile:

Bu dünya esmer constantine Keanu Reeves abimizi hala sevgiyle anarken, Matt ryan’ın çizgiromandan fırlamış gibi oynadığı diziden bir haber genel olarak :joy:

Serinin bir fanı olarak beni de çoğu casting rahatsız etse de çok takılmayıp icraata bakmak ve beklemek gerektiğine ben de katılıyorum.

1 Beğeni

Alakası olduğunu sanmıyorum; çünkü zarar etmiş bir sürü saçma sapan remake filmleri var, mesela terminator dark fate.

Olay o kadar basit değil, bunları yapanlar azınlıkların arkasına saklarak bilmediğimiz amaçlar güdüyor, Black Lives Matter’ı George Soros’un fonlaması da ve o hareketi başlatan kadınların milyon dolarlık evler alması da tesadüf değil.

Nasıl sağcıların oyunu almak için din ve milliyetcilik kullanılıyorsa diğer kesimin oyunu almak için de politik doğruculuk kullanılıyor. Bunu da bütün dünyaya yayıyorlar.

Politik doğruculuğun ne olduğunu merak ediyorsanız şu videoyu tavsiye ederim:
Din Olmayan Din: Politik Doğruculuk

Aynen öyle. Kitabı daha önceden okuyup sonra eseri izlemek çok farklı duygular uyandırıyor. Ben cast anlamında LOTR’u çok beğenirim ama zamanında da 2001 yılında yani izlediğimde hoşnut kalmadığım yerler olmuştu. Film ve kitaplar arasındaki değişikliklere o dönem çok takıyordum çünkü. Sonra sinemanın farklı bir mecra olduğunu filmleri okumayı öğrendim. O yüzden kitabın birebir aynısı olmalı yoksa sevmem anlayışına sahip değilim artık. Sanırım beni rahatsız etmeyen tek film Harry Potter olmalı. Az biraz Hermione çok güzel olmuş dediğimi hatırlıyorum.

@Re_lar_Kvothe @JaimeLannister

Olabilir herkesin görüşü farklıdır. Benim görüşümde bu yönde. Ben sonucunu değiştiremeyeceğim şeyler hakkında konuşmaktan hoşlanmam. Elimden bir şey gelmiyor yani. Böyle uygun görmüşlerse bizler de bunu izleyeceğiz. Sizin aksinize ben fragmanı beğendim. Sizlere hitap etmiyorsa yapabileceğim bir şey yok. En fazla diziyi izlemezsiniz. Sonuçta zorla izletmiyorlar. Tabii ki sizin de güzel olmasını beklemek ve izlemek hakkınız ama işte dediğim gibi ortaya çıkan şey bu. Sabaha kadar eleştirseniz de elinize bir şey geçmeyecek. Sadece kendinizi kurarsınız. Orada seriyi tamamlayan Brandon Sanderson dahi dizinin bu şekilde çekilmesine karşı çıkmıyorsa. Benim bir şeyler demem çok saçma olur. Çünkü ben altı üstü kitaplarını okuyan birisiyim. Herkesi memnun edemezler. Ben şu anlık fragman konusunda memnunum. Dizi çıksın, izleyeyim ondan sonra yorumumu yaparım. Bence şu an fragmana göre yorum yapmak bana göre çok gereksiz ve anlamsız. 19 Kasım da arka arkaya 3 bölüm yayımlanacakmış sanırım. Oturur bölümleri izlerim. Beğenirsem iyi bir puan veririm. Beğenmezsem de ben zaten kitabını sevmiştim der geçerim. Aynı GoT için yaptığım gibi.

5 Beğeni

+1. Beğenmeyi, diğer kitaplara yol açması açısından çok istiyorum ama beğenmezsem de çok da önemli değil. Kitaplar orada duruyor, çok canım isterse açar bir daha okurum.

2 Beğeni

Lews Therin’i iyi canlandırabilecekse aslında olur diyeceğim ama biraz da içim buruklaşmadı değil. Bu kadar farklı bir cast beklemiyordum çünkü. Baktığım zaman aslında yüz ve mimik olarak ‘‘Ejder’’ karizması da var derim bu adam için. Rolünü iyi yapar umarım.

Aynen öyle. Ben Got’u 4. sezondan sonra bıraktım. Çokta iyi yaptığımı düşünüyorum. Bakıyorum internette yok seriyi mahvettiler, şok içine ettiler vs. tamamen boş muhabbet. Kusura bakmasınlar ama bu tarz boş eleştirilere zaman harcayan insanların işi gücü yok yada zamanları değersiz.

Orada kitapları yazan GRR Martin’in umrunda değilse, seriyi tamamlayan Sanderson’un veya Tolkien’in ailesinin umrunda değilse ama sen burada konuyla alakasız bir tüketiciden ibaret olmana rağmen günlerce bu konuları kafana takıp tanımadığın insanlarla bu yüzden tartışıyorsan burada bir problem yok mu?

İnsanlar kurgu eserlerle duygusal bağ kurmuş “böyle şahaser bir eserin mahvedilmesi yüreğimi parçalıyor” diyor. Abi iyi misiniz siz ya? Bu bir kurgu, ürün, para kazanılıyor bunun üzerinden… Beğenmezsen izlemezsin olur biter…

Abartmayı çok seviyoruz… İşsizlik çok fazla çok…

2 Beğeni

Yok ben zaten izlemeyecegim.Hele şu son olanlardan sonra.Öyle kendi kafama göre boş yapıyorum da.Sizin bu çıkışınızı anlamak güç.Burasi bir konuşma grubu.sevdigimiz bir yapım için fikir alışverişinde bulunuyoruz.sizin ilgilendiğiniz bir konu değilse yazmayın engelleyin geçin.ha ayrıca dolu bi iş soyleyin yapalım.siz nabiyorsunuz laboratuvar da covid 19 aşısı falan mı üretiyorsunuz ? Zaten bu yapımların para için yapıldığının farkındayım benim de itirazım buna ırkçılık,cinsiyet eşitsizliği yaparak para kazanmayı amaçlamalarina karşıyım.isin içinde para olsa da çok rahat yaratıcılık,özgünlük ve ruh katılabilir.

Ayrıca brandon sanderson işin içinde değil adam sadece scripte bakıp yorum yapiyor.

Edit : Ayrıca edebiyati ve sanatı bu kadar küçümsemeniz hoş olmamıs.sonucta bunlarin güzel olanlari zamansız eserler.bizden önce veya sonra farklı nesillerle farklı insanların hayatını etkiliyor.

4 Beğeni

Ben de “bekleyelim görelim” kampındayım. Bazı casting seçimleri biraz beklenmedik, ama eseri görmeden çok da dertlenmemek (ya da sevinmemek) lazım bence. Eseri gördükten sonra ne yorum yapılacaksa yapılır hocamlar şimdi konuşmak için çok erken.

Diğer yandan

bu bakış açısını da pek doğru bulmuyorum. Evet doğru, bu bir ticari ürün. Ama konu eleştirmeye/gömülmeye gelene kadar kimse tüketicinin bağ kurmasından şikayetçi değil gördüğüm kadarıyla. GoT temalı far paleti falan satılırken yapımcılar hiç “bu bir ticari ürün duygusal bağ kurmayın mq” demiyordu ne bileyim, hahah.

Ürünle tüketicisi arasındaki duygusal bağdan nemalanan bir zümrenin, işler ters gittiğinde bedel de ödemesi gerektiği görüşündeyim. Bu da aleyhte kamuoyu oluşması, güven kaybı, her yerde ürünün ölümüne gömülmesi şeklinde oluyor.

Velhasıl bunlar normal şeyler bence tansiyonu yükseltmeye gerek yok hocamlar.

Misal ben dizi çıkana kadar bekleyip çıktıktan sonra gömmeyi düşünüyorum. @isos81 hocamın da dediği gibi her türlü çok da gocunacak değilim, forumda imageboardlarda iki gömer hayatıma devam ederim; kitaplar mis gibi orda duruyor. Ki Zaman Çarkı son sayfalarını kağıtla kapladığım bir seri zaten :roll_eyes:.

6 Beğeni

Ben de onu söylüyorum zaten yaptığınız tamamen bomboş bir şey. Boş iş demiyorum işsizlik diyorum dikkat ederseniz çünkü boş iş diye bir şey olduğunu düşünmüyorum, emek verilen her iş değerlidir. Bütün gün evde oturan işi olmayan kişiler anca zamanlarını böyle geçirirler. Ben 12-14 saat çalışıyorum ne iş yaptığımın bir önemi yok türkiyedeki beyaz yaka, mavi yaka fark etmez mesaili çalışan bir kişinin böyle şeylerle vakit harcayabileceğini hiç sanmıyorum. İstanbul trafiğini de hesaba katarsak benim böyle bir zamanım yok…

İstediğiniz kadar eleştirin vaktinizi boşa harcamaktan başka bir şey elinize geçmeyecek. Eleştiri yapan kişi olarak benim got temalı far paleti satma durumum falan yok onun için benim eleştirime verdiğiniz cevabı pek anlamlandıramadım. Got’un yapımcısı olsam neyse…

Uyku, iş, trafik, yemek dışında bana kalan zaman maksimum 3 saat bu zamanı da değiştiremeyeceğim ve hiç bir etkimin olmadığı konular hakkında kendimi paralayarak geçirmeyi saçma buluyorum.

Aslında direkt bundan zevk alıyor olabilir kişi sevdiği bir seri üzerine konuşmak; uyarlamalarını eleştirmek, vesaire. Bir de biraz nadirler ama fan toplulukları olarak tepki koymanın geçmişte işe yaradığı örnekler var (Devil May Cry gibi). Çoğunlukla pragmatik anlamda bir işe yaramıyorlar orası doğru ama :roll_eyes:

Genel bakış açısı eleştirisiydi hocam şahsınızı eleştirmedim zaten. Bu bakış açısını siz dillendirdiğiniz için sizi alıntıladım.

Evden çalışma düzenine geçmeden önce ben de aynı durumdaydım ama evden çalışma işi bana günde net 3 saat kazandırdı, bu açıdan çok şanslıyım ama bu söylediğiniz hepimiz için geçerli. Ama yukarıda bahsettiğim gibi zevk alan birisi için bu tarz şeyler vakit kaybı olmayabilir. Bir yere kadar benim için de değildir mesela, sevdiğim bir eser kötü uyarlanırsa gömüp rahatlamak için bir miktar zamandan feragat edebilirim şahsen, bu bana makul geliyor. :roll_eyes: