Evet buyurun sıcak sıcak. Video altına yorumları da esirgemeyelim
Rand’ın sonunda Ejder yapılması(ve kendi ektikleri noktaların basitçe birleştirilmesi) sanırım ayrılan nokta dediğiniz, kitap okumayan çoğu kişi bile dizinin verdiği rolleri(AS’ler, Kurtcul güç, Mat zaten çıktı) eleyince Rand’ın Ejder olduğunu çoktan anlamıştı zaten. Çünkü kitaptan ayrılan bir tane noktaya bile mantık getirmediler hala, gecikmiş birkaç karakter güçlendirmesi vardı o kadar. Kapıyol dahil bir ton değiştirilmiş saçmalık var, özellikle Kapıyol lore olarak felaket.
Bence artık dizi düzgün eleştiriyi hak etmiyor, hiciv yeterli.
Bence dizi çok daha oturaklı olmaya başladı, kitaptan ayrışması da güzel oldu. Flashbackler ile işi kotaracaklardır. Ben ilk sezondan zaten pek bir şey beklemiyordum o yüzden hanelerine artı puan bile yazdırdılar bana göre. 7.bölüm en sevilen bölüm olmuş gibi duruyor, yorumlar eski bölümlere nazaran çok daha pozitif.
Hayır bu değil. Ayrılan nokta örneğin Perrin ve karısı Leila, örneğin Min’in Fal Dara’da olması, örneğin çekik gözlü sınır boyu halkı.
Benim hoşuma gitti bu değişiklikler.
Çok eleştirdik, bu bölüm diğerleri kadar hak etmiyor eleştiriyi bana göre. Daha iyiydi.
YTD.
Nasıl oldu anlamadım ama yollar aynı hayal ettiğim gibi olmuş dizide. Machin shin ise daha iyi daha korkutucu olmuş.
Ya izlerken ben bazen diyorum “Aha yapıyorlar mı bir şeyler” mesela Perrin’in görüşü, hiç üstünde durulmadan akıcı olarak verilen ipucu işte, sonra dönüyor dolaşıyor anlamadığım bir şekilde kitaptaki sahneleri yapabilecekken yeniden yazdığı sahnelere geliyorlar ve bunlar tv show standardında kötü, mesela Moiraine neden tek başına gidiyor Afet’e, görünürde küçük(ve aslında küçük, bunlar büyük problem demem DR’yi değiştirmeleri büyük olurdu mesela) ama evren dahilinde çok mantıksız hareketler var. Agelmar neden böyle karaktere sahip? Kapıyol tek güçle kullanılabiliyorsa ve machin shin çokta zararlı gibi değilse(yüksek güçle bertaraf edilebiliyorsa) yüzyıllar önce kullanılıyor olması gerekiyordu(karanlık dostları tarafından ve daha önemlisi gene neden bir trolloc var, 50 tane olabilecekken, bu 3.bölümde yaptıkları hatayı terkararlama orada da 1 tane Soluk vardı), Moiraine neden Lan’ı almadı? Agelmar’ın kardeşine emir ver, madem Ejder Rand diğerleri sarayda kalsın, Lan’ı da yanına al, bu karakter seni takip eder bilmiyor musun? Loial nerede(Rafe’Ye sorulsa “Loial’ın kitap okumayı sevdiğini bilmiyor musunuz tabii ki kütüphanede” falan derdi sanırım ve karakterin önemi neydi sadece basit bir plot ilerletme karakterine dönüştürmüşler yapmasalar da olurmuş Moiraine bir şekilde Kapıyollardan yolculuk etmeyi öğrenseymiş. Bunlar bir çırpıda aklıma gelen bir çok hata, bunlar küçük ve 1-2 tane olsa önemsiz olacak ama 7 bölüm boyunca şöyle 15-20 tane hata sayılabilir sanırım. WoT adaptasyonu olmasını geçtim, kendi içerisinde bir çok senaryo hatası bulunduran bir seri. Bölümün çok beğenilmesi ise benim için kafa karıştırıcı, çünkü çıkan her bölümün bir öncekinden ve hepsinden daha iyi olduğunu iddia ediyor Reddit’teki ana sub’ta herkes. r/wheeloftime’da ise çok yerinde yorumlar görüyorum. Şüphesiz genel kitle çok beğeniyor tabii.
Hocam Min, diğer iki bölge gösterilmediği için hikayeye burada girecekti, başka şansları yoktu ki Rand’ın reveal olmasını konusunda plot device olmuş. Sınır boylu halkı zaten genel olarak çekik gözlü ya da asya esintili tarza sahipler, kitaplarda da böyle geçer.
Bence 6.bölüm serinin en iyisi hala. Birde en son baktığımda WoT epik fantastik bir seriydi, romantik fantastik oldu artık. Şu anda ekran süresi ayırdıkları ilişki sekansları ileride yapmaya devam ederlerse işimiz yaş.
Cidden Young Adult gibi gözükmesini istemiyoruz bu yüzden karakterlerin yaşını biraz büyüttük dediler ve şimdi böyle işlere giriyorlar
Bunun yolunu yaptılar hocam. Lan’ın ölmesini istemiyor kısaca. Kitaba göre oldukça mantıksız, diziye göre bence iyi bir tercih değil ama tutarsızlık yok.
#girlpower #erk*k
Benim bölümde en sevmediğim kısım buydu. Yani ruh emme gibi bir özelliği yoksa insanlar ağlaya ağlaya yollarda yolculuk edebilir bence.
Buna katılıyorum ama hala yazarlardan kaynaklı sorunlar var. Gelecek sezon için daha iyi yazarlar şart bence.
Padan Fain’in silinen bir sahnesi var, elinde yaprak tutuyor. Zaten şuana kadar silinen birçok sahne yüzünden saçma gelen şeyler var. Bunun suçlusunun Rafe değil Amazon olduğu söyleniyor. ( Rafe 10 bölüm ve bölüm başı daha uzun süre istemiş, Amazon reddetmiş.)
Takip etmesi daha mantıklı ama umarım takip etmez. Gereksiz drama doldu dizi.
Bu yanıtı vereceğine %100 eminim.
Bence bu problem değil. Machin Shin saldırısı sırasında diğerlerinden ayrılmış olabilir, kaybolmuş olabilir vs vs.
+1
Hocam, niye bu kadar yazdınız ki. Bence çok konuşmaya gerek yok, ben saldım diziyi arada böyle bakıyorum yine ne bk yediler diye sonra ha, şaşırmadım yine bissuru bk yemişler diyip saliyorum diziyi. Hiç şaşmıyor, size de tavsiye ederim.Perrin ve Rand, Egwene için kavga ediyor falan. Hamile kadın, otuz kişi öldürüyor. Nynaeve yine coşarken, bizim Rand kapı kırdığı için Ejder oldugunu farketmiş bide bir tane Trolloc kesmişte öyle Ejder olmuşmuş. Tam bir ergen draması. Üstte de yazdığım gibi bütün erkek karakterlerin bir çöp kovası niyetine o sahnede bulunmaları, her şeyi daha da kötü yapıyor zaten.
Witcher 2.sezonu izleyince kalite farkı belli oluyor. En azından orada erkek karakterler gerçekten daha akıllı r saygılı bir şekilde resmediliyor.
Yani machin shin onu öylece orada bıraktı, ruhunu emmedi ve sadece fitne karıştıran bir şey mi?
Tarwin Geçidi’ne kadar takip ediyor sanırım.
Ben bunun bir bahane olduğunu düşünmüyorum, Amazon izin vermediyse senaryosunu ona göre hazırlasın, Steppin gibi bomboş sahne çalan şeyleri çıkararak loreyi doğru aktarabilir. Geçenlerde attığım reddit linkinde dizinin neredeyse 1:1 adaptasyon yapabileceğini özetleyen eleştiriyi hatırlatmak isterim size, böyle şeyler bahane değil.
Ta’veren dedikleri şeye bile bir kere değinmediler, çoğu şeyin altını boş bırakarak ilerlerken ne kadar oturaklı olabilirseler o kadar oturaklılar.
Bunlar yazmak istediklerimin üçte biri bile değil yani biliyorsun.
Rand’ın reveal olmasını bu kadar saklamışken epik yapsalardı bari, o kadar şaşırtmaca(!) boşa gitti.
Dizi hakkında hissettiklerim büyük bir kısmı şurada çok iyi özetlenmiş:
https://www.reddit.com/r/wheeloftime/comments/rihv46/5_stages_of_grief_with_the_show/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
Evet bayağı güzel özetlemiş. 7. bölümü izlemedim pek de bir hevesim yok. Dizi dediğin bir “dizi” halinde kalitesini koruması gereken bir şey. İyi başladı, kötü devam etti ve toparladı gibi bir durumu dizi ekseninde kabul etmiyorum. Bana göre bu yapım ofsayt maalesef. Umarım teknik ekibi komple elden geçirirler.
Başarılı bir adaptasyon insana kitabı merak ettirmesi gerekiyor bence. Ben ilk bölümlerin gazıyla 7. kitabı bitirmeye yaklaştım ama son bölümlerden sonra resmen tersine döndü. Bitti bitecek olan kitap 10 gündür elimde sürünüyor.
Tebrikler, 8-9-10 biraz zorlu kitaplar ama tüm seriyi bitirirsiniz umarım. İyi bir şey diyebileceksem, ben de seriyi üçüncü kez okumaya başladım dizi yüzünden 7.kitabın başlarındayım.
Aşk üçgeni beşgeni mi koymuşlar. Farketmedim. Lan ve Nynaeve sahnelerinden sonra uçuyodum.
Neyse, ileride Fail-e uyuzu çıkacağı için bunla uğraşmaya değmez.
- bölümü değerlendirmem gerekirse başını çok sevdim. Yolkapısını güzel yapmışlar ama hayal ettiğim gibi de değil. Machin Shin’i hayal ettiğim gibi bulamadım ben daha korkutucu bir şey bekliyordum ama bu hali de iyi olmuş. Moiraine’in kapıyola alev kullanarak eritip açmasını bekledim (kitapta böyle bir sahne vardı diye hatırlıyorum. Hem de havalı olurdu.) Bunun dışında sürekli sevişmeleri ve bu sayede ekran süresinden çalmalarına sinirlenmeye başladım. Bunun yerine Rand’a odaklansalardı da az biraz karakter gelişimi görseydim daha mutlu ayrılırdım. Hele finalini pek beğenmedim ama bölüme puanım 7 olacak çünkü bu bölümdeki çekimleri efektleri çok beğendim. Final de Afet’e giderken atlar eşliğinde hep birlikte girselerdi 9 puan verirdim kesin. Belki solucanları da (Jumara) görürdük.
Ana forum deme şunlara. Wheel of Time subredditi her halükarda bu yağlayıcılardan iyidir.
Orada da bu başlık açılmış.
O kadar para nereye gitti diye başlık var ki genel olarak güzel bir soru.
Ben gene de bu bölümü izleyeceğim gibi, genel olarak aldığım hissiyat pozitif bölüm için. En azından giriş bölümünü herkes övüyor.
Öte yandan eleştirilerde Agelmar Jagad’ın iyi yansıtılamadığı( hangi erkek kitaba göre iyi yansıtıldı ki sorusu akla geliyor), Fal Dara’da Aes Sedailer’in kötü karşılanması dile getirilmiş. Kitapta koskoca komutan diz çöküp referans yapacaktı neredeyse. Koskoca diyarda Fal Dara dışında Aes Sedailer’in belki(?) Caemlyn hariç daha hoş karşılanacağı bir yer daha yok. Özellikle bu ikincisi aynı Loial’in Tar Valon’daki kötü karşılanmasının falsoluğu ile eşdeğer. Ogierlerin koca diyarda en iyi karşılanacağı yer de Tar Valon’du hatırlarsanız.
Edit: Machin Shin de aslında eleştirilerden nasibini almış. Herkes dalga geçiyor, kitapta ruhu sömürür milleti yok eder dizide “yo mama so fat” diyen zorba çocuklara dönmüş diyd
Rand’a, Egwene’in Rand’ı sevmediğini falan söylüyormuş. Şimdi gördüm. Puhahaha, bu ne.
Eşit : Oha, bide Rand bunları duydu diye ağlıyormuş. Tek ağlayanda oymuş. @Re_lar_Kvothe doğru değil, bu kadar saçmalamış olamazlar değil mi hocam ?
Ağlıyor muydu hatırlamıyorum da Egwene’nin önce hikmet sonra AS olma dramını orayla güçlendirip patlayarak kızma sahnesi yapmışlar, orada Perrin(a.k.a beyazşövalye) ile burun buruna geliyor, birkaç sahne sonra da barışıyorlar, geçip gidiyor. Ejder olduğunu kafasında birleştirerek anladığı sahnede gözleri doluyor ama.