Tüh, baitlemişsiniz beni. Ben bu yapımın baştan aşağı felaket olduğunu düşünüyorum ama önyargıları da çok benimseyemeyeceğim.
Daha dizi çıkmadan yayınlanan posterden fantastik eserler tarihindeki en kötü işlerden birinin geleceğini anlamışımdır.
Bu, Witcher ve lotr dizilerinin benzer kalitesizlikte olmasının sebebi : Yaratan, oluşum sürecinde karar verme hakkına sahip olan kişilerin eserleri okumak, içerdikleri temaları kavramak hatta ve hatta bu güzide eserleri nasıl günümüze uyarlarız gibi konuları düşünmek yerine 23 saat Twitter’da ağız dalaşına girmeleridir. Bakın böyle dizileri ortaya çıkaran insanların 9 aylık hamile bir kadının hareket kabiliyeti hakkında bilgileri yok. Hayatın ana kaidelerinden bihaberler. O kadar rahat, müreffeh bir hayata sahip olmuşlar ki sıradan insan nasıl düşünür, karar verir, gündelik hayatta nasıl iletişim kurarlar bunlar hakkında bile bilgileri yok. Entellektüel, sıkı okur olma kısmını geçtim, ‘‘ırkçı’’, ‘‘homofobik’’, ‘‘cinsiyetçi’’ gördükleri yazarları yadsıdıkları, deccal olarak varsaydıkları için, edebiyat, sanat tarihinin %90’ı hakkında bilgileri olmadığını baştan kabullenmek gerekiyor. Birikimden, gelenekten yararlanamayınca ortaya ayakları yere basmayan, manasız bir eser meydana seriliyor. Bir karakterin koca '‘okyanus’'u geçtikten sonra yüzerek geriye dönme girişimini izlemek zorunda kalıyoruz.
Bu ilk sezondan değil mi? Lan’in arkadaşı ölmüştü onun cenaze töreninden bir sahne olması lazım. O sahne aklıma geldikçe gülüyorum.
O sahne diziyi gömmeye tek başına yeterdi ama yapımcılar yetmez fazlasını verelim dediler.
Bence bahsettiğiniz şekilde görmüyorlar da datalara göre hareket etmeye çalışıp siparişe göre iş yapıyorlar. Entelektüel kitle hedef değil, en azından birincil olarak.
New beginnings. ✅
— The Wheel Of Time (@TheWheelOfTime) July 17, 2023
Epic quest. ✅#TheWheelOfTime Official Trailer drops Wednesday at 6AM PT. pic.twitter.com/8IR4iX3S3J
Zaman Çarkı dizisinin parçalardan bütüne %100’nün (senaryo, oyuncular, kostüm dizaynı, külliyat uzmanı, danışmanı) yapay zeka tarafından yapılma ihtimalinde Amazon’un tabağımıza koyduğu işten daha kaliteli olacağı gerçeği sizi de beni ürküttüğü gibi ürkütüyor mu ?
Hocam beni yanlış anlamanızı hiç istemem, ben de sizin kadar olmasa da diziyi kötü buluyorum ama biraz fazla hırpalamıyor musunuz kendinizi? Her yeni haber altına nefretinizi yazmanız maalesef Amazon tarafında herhangi bir şeyi değiştirmeyecek, siz sinir olduğunuzla kalacaksınız. Ben genelde sevmediğim, benim zevkime uymayan çoğu şeyi anında takip etmeyi bırakırım, inanın kafanız daha rahat olur. Hem diziyi izleyen, beğenen arkadaşlar da sürekli aynı minvaldeki yorumları görmemiş olurlar. Tabii ki, beğenmeyince beğenmedim demek gerek ama her şey gibi bunun da bir ayarı olmalı.
Hoşgeldin İthaki, dizi versiyon cilt basan İthaki; dizi cildinin dostu, dizi cildinin başkanı İthaki.
Satışlarını düşürürse hiç şaşırtıcı olmaz
https://twitter.com/thewheeloftime/status/1681650161746055169?s=46&t=SQlol0vuPuZZCOFcc7ZP4g
- Sezon tanıtım.
Son zamanlarda gördüğüm en kötü şey olabilir.
Ama izleyeceğim çünkü çok komik gözüküyor.
Fantastik bir dizinin kötü olduğunu anlamanın yollu, ders 1: Eğer fragmanın arkasından senfonik müzik yerine pop ya da rap müzik çalıyorsa o dizi %99,99999999 kötüdür.
Zaman çarkı dizisinin fragmanı çıkmadı hâlâ sanırım.
Sağlığımı düşündüğünüz için teşekkür ederim. Benim açımdan hiçbir negatif etkisi yok hatta ilginç bir açıdan bakıldığında içimdeki siniri, öfkeyi ya da kırgınlığı attığımı söyleyebiliriz. Bir nevi aklını boşaltma, dinlendirme seansı şeklinde varsayılabilir. Amazon burayı görmeyebilir ya da kaale almayabilir ama sonuçta menfi bir etki ortaya çıkacaktır. Külliyata hayran bir kişiyi kaybettiler, Amazon adı altında çıkan hiçbir ‘‘Zaman Çarkı’’ isimli ürünü satın almam, tüketmem ve kabullenmem. Böyle düşünen sadece ben değilim. Belki şevkle arkadaşlarına diziyi izlemelerini önerecekti ama vazgeçti hatta cephe aldı. Birey etki edemez ama tepki büyüdüğünde dikkate almak mecburiyetindeler. Tepkinin ölçeğini de daha fazla kişiyi ikna ederek arttırabilirsin. İşin özü, etkisi olsun ya da olmasın ben burada içimden gelenleri yazıya döküyorum. Değeri varsın olmasın.
Ben fragmanı beğendim. Oldukça tempolu bir fragman olmuş. Dizi böyle olmayacaktır.
Bizim oğlan niye keloğlan oldu ya?