Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

https://twitter.com/TheWheelOfTime/status/1689290449121669120?s=20

:sunglasses:

1 Beğeni
1 Beğeni

2.sezon 1 Eylül gecesi 02:00’da yayımlanacak sanırım. İzlemeyi düşünenler var mı? :slight_smile:

1 Beğeni

Gece vakti bunun için kalkamam. Sabah olunca izlerim.

1 Beğeni

İzleyeceğim ben de ancak çıktığı gün izlemek için kendimi zorlayamam bu saatten sonra :smiley: Müsait boşluklarda bakacağım muhtemelen.

2 Beğeni

Yeterince sinirli ve gerginim bir de bu ucube şeyi izleyerek kendimi sinir edemeyeceğim :hugs:

5 Beğeni

Yabu İshameal bizim caminin imamına benziyor xd ama en güzelde o oynamış bence :smiley:

1 Beğeni

İlk 3 bölümün imdb puanları, çok güzel bir sezon belli ki :yum: :yum: yummers

İlk bölümünü izledim, tam bir ZÇ çorbası olmuş ya. Bütün karakterleri almışlar, sağa sola serpiştirmişler. Thomas, Verin falan, geçen sezon yalıtılan Moiraine’in orada. Herkes her yerde. Yine geçen sezon son bölümde Padan Fain in boruyu alırken biçtirdiği Uno, Loial vsvs hiçbir şey olmamış gibi geziniyorlar. Bunlar ölmemiş miydi la? Rand niye onlarla değil?

Mat bunlarla gelmemişti, Liandrin beyaz kulede olduğuna göre o da mı beyaz kulede, Bayle Domon orada ne alaka?

İnanılmaz saçmalıklar. Kafasına görye yazıyor oynuyorlar. Kitaplarla hiç sıfır alaka. Alanna aka sexbombdan komik inciler. Nynaeve, Egwene içler acısı oyunculuk ve casting. Öf ki ne öf.

Unutmuştum bu kadar kötü bir yapım olduğunu, iki dakikada hatırlattı.

5 Beğeni

Diziyi sırf meraktan izliyorum. Cidden kitaplarla zerre alakası yok ve nereye gidecek hiç bilmiyorum. Çıkmışlar bir yola, adına da Zaman Çarkı demişler ama alâkası bile yok, bu kafayla bu dizinin bin kere iptal edilmesi gerekir.

Dün üçüncü bölümü de izledim ama sanırım devam etmeyeceğim. Ben hayatımda bu kadar saçma ve rezil bir şey izlemedim yahu. Karakterlerin ne ne yaptıkları ne de motivasyonları belli. Sırf kitaplardan sapacağız diye saçmasapan dramlar ekleyip her sahneyi gereksiz uzatmışlar.
Perrin’in Seanchanlarla ne işi var mesela? Aynı şekilde Liandrin ve Nynaeve ne alaka, şaka mısınız yahu? Bir de Mat ve Min meselesi var tabii. Her şey aşırı saçma. Doğruya yakın işledikleri tek şey Rand ve Selene olabilir şu an.
Cidden merak ediyorum, kitapları okuyup da şu diziyi seven var mıdır acaba? Hangi akla hizmet ve kimi memnun etmek için berbat ediliyor sevdiğimiz bunca hikâye? Umarım bir şekilde iptal edilir de kurtuluruz şu aykırılıktan.
Not: Hurin’e yazık oldu, söylemeden geçemeyeceğim.

2 Beğeni

Dizinin kitapla tek benzer yönü karakter isimleri.

2 Beğeni

Bende dün akşam yemeğinden sonra açıp bir ilk bölümü izleyeyim dedim, o rehavetle uyuyakalıyordum valla :joy: Hacım siz ne yapıyorsunuz ne alaka demekten yoruldum bölümü izlerken.

Biri de çıkıp sormuyor bu arkadaşlara; kitaptan çıkıyorsunuz, kaynak materyalden uzaklaşıyorsunuz ama bu hikayenize ne kazandırıyor? Bu anlatıyı nasıl geliştiriyor? Çoluk çocuğa milyar dolar bütçeler emanet ediliyor, sonu bu oluyor maalesef.

Sonra voleybol maçının saati geldi de kalktım başından çok şükür :joy:

2 Beğeni

Karakter isimleri aynı bir tek. Kim nereye neden gidiyor muamma.

2 Beğeni

Bir de Twitter/X de izleme partisi adı altında geyik yapıyorlardı dün. İlginçler gerçekten.
Bu arada yabancı yorumlar nasıl, takip edeniniz var mı?

İyi ki izlememişim ve izlemiyorum ve izlemeyeceğim diyorum. Diziyi beğenen yok burada, tek karakter isimleri aynıymış madem ne diye izleyip sinirleneyim :joy:

3 Beğeni

İlk bölümü izleyip geldim. Dizinin kitaplar ile alakası kalmamış. Bunun yanıda bir sürü zırvalık saydım. Şöyle bir sıralama yaptım.

1. Lan’in çıplak vücüdunu izleyen Aes Seadi ne ayaktı?
  2. perrin’in yazdığı mektup nasıl hemen Tar Valon’a gitti?
  3. Mat ne ara Tar Valon’a gitti?
  4. Lan’in nasıl Moarine’ye karşı bu kadar saygısız konuşabiliyor. Normalde ağzını açmaza.
  5. Sondaki aksiyon sekansından bir şey görebilen oldu mu? Ekran çok karanlıktı.
  6. Moarine’nin öldürdüğü Mydral nasıl hemen öldü? Mydralar öldükten sonra bile bir süre yaşamaya devam ederler.

Sorular sorular…

2 Beğeni

Aslında biliyor musunuz, mesele sapmalarda değil, sapmaların akıllıca olmamasında. Şahsen aslına sadık uyarlamaları daha çok sevsem de kaynak mataryelden akıllıca sapan uyarlamalar da epey güzel olabiliyor ki bana kalırsa bunun en güzel örnekleri Yüzüklerin Efendisi filmleri.
Öte yandan Zaman Çarkı’ndaki sapmalar akılsızca ve çok anlamsız. Hani sanki biz kitaptan ayrı bir şeyler yapmak istiyoruz ama ne yapacağımızı henüz bilmiyoruz der gibiler. Sonuçta bu bir uyarlama, kitaptaki her şeyi birebir diziye aktaramazlar ama sapmaları daha akıllıca yapabilirler, hikâyenin ruhunu yakalamak için uğraşabilirler ama belli ki umurlarında değil.
Ancak tuhaftır, TV Time’da 9.6 olarak gördüm puanını, bence 1’i bile hak etmiyor bu dizi.

Dün 3 ü izledim ve artık yapımcı ve yazar kardeşlerin kitabı falan umursamayıp kafalarına göre gideceğine tamamıyla emin oldum. Perrin’in Seanchan’larla yolunun kesişmesine Rand’in Shienarlılar ile olmamasına takılmayayım diyorum sonra Mat ve Min’in Beyaz Kule’de saçma sapan bir Liandrin bağı çıkıyor. Yav hele Liandrin :joy: Kitabın en “kızıl” kızılı Liandrin bacımıza sarılıp ağlayalım, dertleşelim istiyorlar :joy:

Neyse tek tek takıldık mı 100 maddelik saçmalıklar listesi çıkarmayacak okur yok bu seri adına bence şu an :confused: nitekim adamlar da bunun farkında bence, bu saatten sonra kitabı okuyanlara değil sadece diziyi izleyenlere yazalım demişler gibi hissediyorum.

Ben yorumlara da baktım biraz TV Time’da, bol bol beğenen hype yapan var. Ama dizinin izlenmesi bu yorumların sayısı ve like alması ile paralel ulaştığım sonuca göre baya azalmış bence.

Bu sorun diğer bölümlerde de mevcut ve belli ki bilinçli bir tercih maalesef. hayvan gibi bir karanlık filtre var, aksiyonların çoğu da gece sahnelerinde olduğundan izleme zorlaşmış.

Ben bir de HDR izliyorum, en son bir sahnede yerimden kalkıp ekrana yaklaştım bir ara :smiley: Akşam saati ve karanlık bir odada izleyince daha iyi gözüküyor.

Baktım herkes negatif yönde yorum yapmış, ben de yine pozitif bir ses olayım dedim ve geldim :smiley:

Açıkçası ben merakla izledim bu ilk 3 bölümü yine kitapları birlikte okuduğum arkadaşımla. İkimiz de sezonu bu 3 bölümden yargılayacak olursak genel olarak ilk sezondan epey daha kaliteli bulduk bu sezonu. Özellikle arkadaşım geçen sezonun finalinde uyuyakaldığı için bu bölümler ona ilaç gibi geldi :smiley:

Dizinin artık kitaplarla bağlantısının minimum olacağını ikimiz de anlamıştık zaten. O yüzden genel olarak apayrı bir yapımmış gözüyle de izleyebildik. Beklentimiz de pek yoktu zaten WoT ile ilgili ne olursa izlenir gözüyle giriştik bu sezona. Belki de bu sebeplerin de etkisiyle izlerken gayet keyif aldık.

Genel olarak izlerken arkadaşımla tartışıp fark ettiğimiz pozitif noktalar şunlar oldu:

• Yeni Mat ikimizin de gözüne girdi, oyuncuyu ve performansını kitapta aklımızda canlandırdığımız karaktere oldukça yakın bulduk.

• Elayne’i ve performansını da beğendik. Şimdilik çok bir şey görmediğimizden daha fazla yorum yapamadık.

• Kitaptaki bazı karakterleri birleştirmişler ve gayet mantıklı bulduk biz. Verin ile Vandene birleştirilmiş. Verin karakterini daha çok göz önünde tutabilmek için mantıklı bir tercih olduğunu düşündük. Aynı şekilde Hurin ile Elyas birleştirilmiş. Burada da ikisinin de tek bir Elyas karakteri altında birleşmesini son derece mantıklı bulduk.

• Dizideki Liandrin karakterini oldukça beğeniyoruz. Kitaplardaki Liandrin son derece yüzeysel, tek boyutlu bir karakterdi bizce. Üstelik uzun süre varlığını sürdürse de hikayesi pek bir yere varmayıp havada kalıyordu kitaplarda. Burada Liandrin’i çok daha ilginç bir karakter yapmışlar bizce. Kitaplarda hiç, eğer varsa, Aes Sedailerin çocuklarına ne olduğuna dair bir şey vs. yoktu. Okurken sürekli bu konu nasıl kitapta işlenmedi hala diye düşündüğümü hatırlıyorum ve işlenmeden de bitmişti yanılmıyorsam. O açıdan bu detayın dizide düşünüldüğünü görmek beni mutlu etti. Oyuncunun performansını da severek izliyoruz.

• Nynaeve’in kabuledilmiş testleri beklediğimizden daha iyiydi. Ben o test ritüellerinin vs. kitaplardaki mistik havayı yansıtabileceğini düşünmüyordum ama bizce başarılı bir şekilde yansıtılmıştı. Bu nokta hoşumuza gitti.

• Seanchanlar gerçekten ürkütücü olmuşlar. Verdikleri hissiyatı ve dizayn tercihlerini sevdik.

Nötr olduğumuz noktalar:

• İlk bölümün introsuna anlam veremedik. Ne anlatmak istiyordu, neden sezonu böyle başlatmışlar vs. bir fikrimiz yok.

• Mat’in Min ile ufak flörtlerini karakterin çapkınlığına verdik, buradan ciddi bir şey çıkmaz muhtemelen karakterin çapkınlığını izleyiciye yansıtmak istiyorlar dedik. Sonra ama yine de bir düşündük, emin olamadık geçen sezondaki Perrin x Egwene olayları aklımıza gelince :joy:

• Logain’in kulede değil Cairhien’de bir akıl hastanesinde olması, Rand’ın burada çalışarak onu arıyor oluşu ve Selene’in orada bir han sahibi oluşu. Bu Rand arkı komple takla attırılmıştı ve pek umursamadan izledik. Dizi için mantıklı bir tercih mi değil mi henüz bi yorumda bulunamadık.

Negatif olduğumuz noktalar:

• Ana karakterlerden sadece Perrin’in Boru’nun peşinde oluşuna anlam veremedik bir türlü. Karakterin yeterince motivasyonu var mı gerçekten Shienarlılar ile bu arayışa çıkmak için? Perrin’in kurt imgelerinin yerini geçmişte yaşanan olayları görme gibi bi yetenekle değiştirmişler sanırız. Bunu da şimdilik beğenmedik daha iyi bir açıklaması yoksa. Genel olarak Perrin ile ilgili şeyleri beğenmiyoruz yani :smiley:

• Moiraine’in kaynaktan kesilmiş(?) olmasını nasıl açıklayacaklar merak ediyoruz ve hala mantıklı bir seçimmiş gibi gelmiyor bize. Nynaeve’in kaynaktan kesilmeye şifa bulduğu sahnenin değerini azaltacak bir şekilde bir çözüm getirmezler diye umuyoruz Moiraine’in bu saçma durumuna.

• Koca kulede Sheriam, Liandrin ve Alanna dışında Aes Sedai yokmuş gibi hissediliyor. Burada birazcık araya isimsiz Aes Sedai vs. serpiştirseler ne olurdu yani?

Kitapları okumayan arkadaşlarımdan aldığım yorumlar:

Kitapları okumayan arkadaşlarımın bu sezona son derece heyecanla başladığını görüyorum açıkçası. Onlar da ilk sezondan, özellikle o sezon finalinden çok daha iyi buluyorlar şimdilik. İş yerinden bir arkadaşımın “Ben bu diziyi nasıl bırakmışım ilk sezonun başında, gün sayıyorum yeni bölüm için” diye bir yorumu dahi oldu. Hatta aynı arkadaşım yetmemiş ikinciye izlemiş dün 3. bölümü :joy:

Sonuç olarak benim ve diziyi birlikte izlediğim arkadaşımın sezon hakkındaki mevcut düşüncesi şöyle özetlenebilir:

Evet, hayallerimizdeki hikayeye sadık adaptasyon değil. Kitaplardan çok çok çok fazla kopmalar var. Ancak bu kopmaların hepsi de tamamen kötü yönde değil ve bazıları muhtemelen adaptasyon için gerekli de. Her şeyi bir yana alırsak, oldukça izlenebilir, keyif veren bir sezon başlangıcı. Diğer devam eden fantastik yapımları düşünecek olursak bunlar arasından izlenmesi bizim için en keyifli olan yapım onca şeye rağmen Zaman Çarkı.

7 Beğeni