Yüksek puan verilmesinin sebebi siyahi oyunculara filan yer verilmesi. En olmadı Amazon para yedirmiştir.
Kitaba sadık olup olmamasından bağımsız, her şeyiyle kepazelik; ben yeni sezonun ilk bölümünü bitiremedim, her açışımda 5-10 dakika izleyebiliyorum. Ellerinden geleni yapan oyunculara yazık oluyor,
Bu arada Türkçe dublajı çok başarılı buldum. Prodüksiyon kalitesi de 1. sezondan çok daha iyi.
Dizi bu performansla devam ederse yarı olmadan iptal edilir. 10larca yıl da yenisi yapılmaz bu yüzden. Fragmanı izlediğimde bu hangi kitabın uyarlaması diye boş boş bakıyordum. Bölümler çıktıkça anlaşıldı ki hiç birseyin uyarlaması değilmiş. Karakter isimlerini tutup bi kötü çorba yapmışlar sadece.
Amazon’un bu diziyi iptal etmesini çok isterim ama yapacaklarını hiç sanmıyorum, hele de bu kadar reklamını yaparlarken. Kitaba uymuş uymamış, beğenilmiş beğenilmemiş umurlarında değil gibi.
Dizinin iyi olan tek iyi tarafı türkçe dublajı, Aklakara stüdyolarının emeklerine sağlık ki bunun da dizi ekibiyle bir ilgisi yok, bizim dublaj kalitemiz tamamen.
Yoksa senaryosu, işleyişi falan rezalet. Müzikleri ise benim için resmen bir hayal kırıklığı. Lorne Balfe kalkmış, sırf gelenekselden sapacağız diye işin içine elektronik zımbırtılar sokuşturmuş. Zaman Çarkında koca bir orkestra ve gaydalar hayal ediyordum ben oysa.
Dizide yapılan bütün değişimler veya sapmaların diğer kitaplar okunmadan yapıldığını düşünüyorum ben. Yazarların serinin ne anlatmaya çalıştığı, evrenin yapı taşlarının ne olduğu, karakter dinamikleri ve genel evren hakkında hiç bir fikri yok gibi. Sanki şöyle düşünmüşler: “Dizinin 2.sezonu 2.kitabı anlatacak, hadi 2.kitabı okuyup kafamıza göre bir senaryoya dönüştürelim”. Seanchanların portresi, Thom Merrilin’in 2 bölüm gözüküp gitmesi ve hala hikayede olmaması , Moirane-Lan dinamikleri, hiçbir yere varmayan ve hiçbir şey anlatmayan bir hikaye, bomboş dramalar falan. Bunlar baya aptalca ve anlamsız.
Şimdi 4. bölümü izledim. Müthiş iş yahu. Sondaki sahne hele kitapla birebir aynı. Okurken hayal ettiğimiz gibi birebir aynısını yapmışlar.
Elayne üzümlü kekim de fena değil hani de kitaplardakine yaklaşamaz bile. Sesini bile beğenmedim. Türkçe seslendirmeyi kim yaptıysa onun sesi 100 kat daha iyi. Seslendirme ekibine şapka çıkartıyorum.
Tek tek bütün sevdiğim kitapların mahvedilmesinden artık yıldım gerçekten. Kitaptaki karakterlerin sadece isimlerini alıp kafalarına göre yazmışlar da yazmışlar. Böyle işler gördükçe sanki biri sevdiğim bir insanı almış kolunu bacağını kırmış biçmiş yerlerini değişmiş sonra da bana al bunu sev artık demiş gibi hissediyorum🥲 zekadan, incelikten yoksun, binlerce sayfa yılmadan sıkılmadan okuduğumuz birbiriyle tutarlı ve derinlikli hikaye ve karakterleri katletmeye ant içmiş bir iş çıkarmışlar bir de büyük büyük pazarlıyorlar… hayır kitabı hiç okumayan adam (eşim) vallahi billahi diziyi izlerken anlamıyor o kadar eksik var ki senaryoda… adeta zaman çarkı güldür güldür skeçi
Okuyanlar için saçmalığın daniskası devam ediyor bu kesin ama 2.sezon 1.sezona göre çok daha iyi ve oturaklı değil mi? Cgi bile çok daha iyi. Lanfear’i oynayan kadının 35 yaşında olduğu görünce şok oldum, bu kadın Peaky zamanı 25 imiş.
Evet kesinlikle 1. sezondan daha iyi ama bu yeterli değil. Türkçe dublaj denese Can. Bakalım sen de beğenecek misin. Elayne’in sesine bayıldım.
Deneyeyim, 3.bölüme geçiyorum. Dalga mı bilmiyorum ama orijinali kadar iyi dublaj sanırım Lotr ve Hobbit’te vardı.
Onlar god tier ya özelikle lotr. Ben şu anlık beğendim dublajı. Bazı karakterler olmamış ama iyi ya. Yemek yaparken açıyorum arkaya. İyi gidiyor.
Dizi başlamadan aylar öncesi tüm oyuncuları bilen ilk sezonun tüm gelişmelerini takip eden biriyim. İlk sezon içler acısı bir zavallılıktı. Yine de yeni sezonu izlemeyecek kadar da nefret etmemiştim. Bu sezon da ilk 3 bölümü sevdim yalan yok. Ama kitaptan bağımsız tabi. Kitapları yıllar önce okudum ama sevdiğim karakterlerin bazı bölümleri dışında hiç tekrardan okumadım. Bunun faydası da var, dizinini kitaptan tamamen farklı olması çok da koymuyordu. Zaten unuttum çok kasmaya gerek yok, buraları ben de hatırlamıyorum falan diyordum. Cuma mı ne 5. Bölümü izledim ve artık pes ediyorum. İzlemeyi bırakıyorum. Böyle bir şey olmaz. Beter olsunlar. 3. Sezonu yarıda kessinler. Bu saçmalık bitmeli.
Aviandha-Perrin, Mat-Min ilişkisine çevirip Rand’i Egwene’e bırakacaklar gibi bir his var içimde. Öyle bir dizi ki o kadar radikal karar alamazlar bile diyemiyorsun. Her şey olabilir.
Seriye bağlı kalıp Rand’a 3 kız bırakacaklarını sanmıyorum. Kitapların neredesine uygun iş yaptılar sanki de burasını düzgün yapacaklar. Bu devirde kesin kafalarına hoş gelen bir düzenleme olacaktır. Şimdilik görünen de o zaten.
Kitaplardan bağımsız bir dizi olarak son bölüm o kadar da fena degildi. Kötücül karakterler diziyi taşıyor, aralarindaki muhabbetler ilgi cekici. Hikaye bu durumdayken sanırım karanlık dostlarını tutmak daha mantıklı da olabilir. Yıkılsın bu dünya.
Kafalarına hoş gelene kalırsak şu sahne rüya olarak kalmaz gibi.
Karanlık kısımla empati yaptırma gayretindeler sanırım. Kitaplardaki gibi her şey siyah beyaz olmadığı için dizide bu kısım aslında benim hoşuma gitti.
Bence 2.sezon ile dizi tutarlı gitmeye başladı. Artık rahatsız etmiyor hatta bir bölüm bittikten sonra keşke bir bölüm daha olsaydı diyorum.
Kitaplardan bağımsız düşünüldüğünde 10 üzerinden 7 bence. Özellikle son bölüm güzel bitti. Adam’ı güzel aktarmışlar ve Egwene’yi oynayan çok iyi iş çıkarmış
Reis sen nerelerdesin yahu? Özlettin kendini
Pek eski tadı alamiyorum artık. Kitap da okuyamıyorum. Orta yaş bunalımına girdim herhalde.