Çık o bunalımdan hocam çık hayat böyle geçmez
al eline bir tane Sanderson kitabı bak nasıl kendine geliyorsun.
@Merlian Bence diğer iki kız Mat ve Perrin’i seviyormuş gibi ilerletecekler, sonrasında kızlar Rand’a kayacak ve böylece bizim üçlü kız kavgası yapacak. Okul çıkışı kavga eden liseliler gibi.
Sonunda Moiraine’in yalıtılmış olması saçmalığını bitirdiler, yalıtılmamış meğerse böyle böyle yola sokacaklar diziyi. Yine saçma bir yolla düzeltme yoluna gidilmiş ama olsun ben razıyım.
Benim için kriterde son nokta muhtemelen bu sezon finali savaşı olacaktır. Eğer o işide kotarirlar ve çizgiyi bozmazlarsa dizinin sonunu bile görebiliriz.
Dizi spoiler serbest bu grupta, kitap spoiler vermemeye dikkat kafi .
Kitapta yalıtılan bazı Aes Sedai’lerin bu durumlarını diziye hiç koymayacaklar ve o yalıtılma durumlarını/psikolojisini falan tek karakterden götürdüler diye düşünüyorum ben.
Elaida ya da Asmodean’ı hiç görmememiz gibi yani, bazı kitap olaylarını bazı 2-3 karakteri dizide birleştirip tekte sunuyorlar gibi.
Arkadaş Egwene güçlü ama Nyave Egwenedende güçlü bunu dizide işlediniz. Egwene sonunda İshamaelin karşısında duruyor. buda demekki nyave ishamaeli hayli hayli ezer. bu durumda ejdere gerek kalmaz. ejder demişken… yazık…
İzlemeye tenezzül etmedim ama bu garabetin koca sezonunda şöyle bir sahne var mı ? Haksızlık olmasın diye sonraki kitaplardan kısım alıntılamadım.
“He was a soldier. He was a shepherd. He was a beggar, and a king. He was a farmer, gleeman, sailor, carpenter. He was born, lived, and died Aiel. He died mad, he died rotting, he died of sickness, accident, age. He was executed, and multitudes cheered his death. He proclaimed himself the Dragon Reborn and flung his banner across the sky; he ran from the Power and hid; he lived and died never knowing. He held off the madness and the sickness for years; he succumbed between two winters. Sometimes Moiraine came and took him away from the Two Rivers, alone or with those of his friends who had survived Winternight; sometimes she did not. Sometimes other Aes Sedai came for him. Sometimes Red Ajah. Egwene married him; Egwene, stern-faced in stole of Amyrlin Seat, led Aes Sedai who gentled him; Egwene, with tears in her eyes, plunged a dagger into his heart, and he thanked her as he died. He loved other women, married other women. Elayne, and Min, and a fair-haired farmer’s daughter met on the road to Caemlyn, and women he had never seen before he lived those lives. A hundred lives. More. So many he could not count them. And at the end of every life, as he lay dying, as he drew his final breath, a voice whispered in his ear. I have won again, Lews Therin. Flicker. ”
spoiler
Açıkçası ben diziyi sevdim. Kitaplarla aynı olmayacağını anlayınca her şey çok kolaylaşıyor ve en azından zevk alabiliyorsun. Farklılıklar gözüne takılmıyor.
Yeni sezonda Shohreh Aghdashloo Elaida’yı oynayacak diyorlar. Cadsuane’den vazgeçmişler sanırım.
Bir de Rand’in Turak’a karşı olan şu sahnesi çok komik geldi. Güç vs balıkçılkılıç
Özet
Bende sevenlerdenim. Yargılarımı ilk sezon bitince yıktım. Şimdi daha keyif alıyorum.
Kitabı hiç karıştırmadan, hiç okumayan biri gözünden değerlendirirsek 2. sezon finali dizinin en iyi bölümü olmuş sanırım. Ama hala kitap fanı gözünden baktığımdan bir türlü o eşiği aşıp sevemiyorum ben, hala eksiklere farklılıklara takılıyorum ister istemez .
Rand vs Ishamael çektiğin, Mat’e boruyu üflettiğin bir bölümde hangi akla hizmet en öne çıkarılan karakter Egwene olur aklım almıyor Senarist ve yapımcı kardeşler hala kafalarına göre çalıp oynuyor, salmak lazım artık ama işte. 2 bölüm salıyorsun bir bölüm daha geliyor gene garipsiyorsun
.
Diziyi benim için çekmediklerini kabul etmekle beraber izlemeye devam. İlk sezona göre biraz daha iyi bir sezon oldu diyebiliriz.
Bir de şu opening i kesmeyin yahu, dizinin en güzel yeri .
Kesin Cadsuane dir diyordum ben ya, Elaida’yı kestiler bence diziden. Liandrin i yaratırken içine Elaida da kattılar bol bol .
Gawyn ile Galad olmayacak mı ileride?
Bu arada seriden bi haber arkadaşlarım diziyi çok sevdiler hatta bundan sonra 12 kitap da ne yazılmış olabilir diye merak bile ediyorlar.
Keşke kitaplarla dizilerin herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleseydiniz.
Valere Borusu şöyle gözüküyor ve bazıları hala diziyi gözümüzde büyütüyor. Haha. Şunu izlerken nasıl gülmeden duramıyorsunuz ? Eğlence sektörünü vasatlığa,çiğliğe karşı gösterilen tolerans bitirdi. Maşallah Mat’ın elinde de kabile mızrağı var. O ünlü Ashandareinin kabzası sıradan bir sapmış. 13.kitapta birden çok işe yarayan o sap, odundan yapılma ucuz görünen bir sapmış. Şunu da unutmamak gerekiyor, bu işleri övdükce insanlar da fantastik külliyatla, fantastik eser tuketenlerle alay etmeye devam eder. Hiçbir manası olmayan büyü dövüşleri, ateş, böcek, kendi kendini egale eden yapı ve kurmaca, ne anlatmak istiyor belli değil. Ben dahi alay ediyorum. Diziyi izlemedim de bu dizi ne anlatıyor? Dizinin hiçbir kayda değer bir görüş belirtmediğini adım kadar iyi biliyorum çünkü kimse hakkında konuşmuyor. Lanfear çok güzel giyinmiş, Egwene ne kadar güçlü dışında herhangi bir konuşma duymadım. Ben açıkça kitaptaki temayı söyleyebilirim ki kitapları bundan dolayı seviyorum. Yüzüklerin Efendisi bir hikaye anlatıyor, insanlar bundan dolayı seviyor. Bu dizi ne anlatıyor? Bir karakterin üzerine bütün dünyanın yükünün yüklenmesini anlatıyor ? Yoksa kadın ve erkek arasındaki ilişkileri hassas bir zeminde git-gel yaşaması mı anlatılıyor ? Allah aşkına iki üç ışık, yıldırım görünce burada gelip maval okumayın. Kendi adıma patlamalara etkilendiğim yılları geride bıraktım. Etkilenmek için bir altyapı hazırlanmalı. Egwene ishaemel’e karşı dakikalarca savunma yapıyor ? Nasıl yapıyor, niye yapıyor? Belli değil. Gerçi doğru üzerinde kafa patlatmayacaktık. Ne de olsa bir fantastik eser.
Ben farkları söyledim ama bir yerde keyif almaya çalışmak lazım. Bence ilk sezona oranla gayet tutarlı gitmeye başladı. Ufak tefek odak noktalarında ve detaylarda tutarsızlık var onuda umursamıyorum açıkçası.
Tövbe tövbe o nasıl Valer borusu? Daha çok ev süsüne benziyor.
Birde o borudan ses nereden çıkıyor? Ben bir boşluk filan göremedim. Dizi çekenler iyice kendilerini aştılar.
Onları da kestiler bence, galad yerine bornhald oğlanı üzerinden beyazpelerinleri işleyecekler diye düşünüyorum.
Önemli olan farklılıklar değil ki Rafe açıklamalar yapmış. Dizideki hikaye daha ilgi çekiciymiş. Kitapları seven birisi olarak ben şu dizinin ve Rafe’nin herhangi bir şekilde yardımına koşmak istemem. Kendiniz araştırın bakın. Zaman çarkı’nın Seçilmiş Kişi(Chosen One) hikayesi olduğunu anlayamayan biri bu kitabı diziye uyarlıyor.
“more interesting story” kusura bakmayın bir narsistin ellerinden çıkma bir ürünü izleyemem.
Valla birçok yerde gördüm cast leak i diye. Yine de resmi paylaşım değil tabi. Bir de cadsuane baya ileriki kitaplarda olduğu için beklemek istememiş olabilirler.
Sıradan fantastik dizi olarak iyi buldum finali. Haliyle bol aksiyonlu oldu. Tüm ekibi bir araya getirmişler sonunda da posterlik takim pozu verilmiş.
Uyarlama olarak rezalete yakın. Rand tüm sezonda beceriksiz, ne yapacağını bilmeyen, güçsüz bir karakter. Egwene muhteşem, yapimci Egwene’ye aşık galiba. Nynave de zaten favorilerden. Lan ergen dramasinda harcandı son bölümlere kadar. Moraine eh işte. Mat, Perrin de Rand gibi figüran. Dizinin sevdiğim tek karakterler Ishamael ve Lanfear. Son sahneye bakilirsa Moghedien de iyi seçim olmuş.
Bu arada kitaplarda en sevdigim karakter Egwene olmasina ragmen ben Rand’ı bu kadar ezdirmezdim. Egwene’nin parlayacağı (kelimenin gerçek anlamıyla da) yerlerin geleceği bilinirken, onun pahasina ta’verenlere kıyılmasina üzüldüm, kızdım.
Sonraki sezon bu Rand’a bırak aiel kabilelerini, 3 tane mayene askeri bile emanet etmezler. Aiel ordusunun başına da Egwene geçer hazır orada bilgelerden eğitim alırken. Herşey hallolur.
Dusty Wheel Daniel Greene ve Brandon Sanderson ile reaksiyon videosu yapmış.Guzel olmuş.
Sanderson tam da kafamızı bozan yerleri bol bol eleştiriyor
https://www.youtube.com/live/ylnkmh6BZtU?si=NziQ9G3EYR9Af25-
Merhaba arkadaşlar, yeri değil biliyorum ama bir sorunum var ve araştırmama rağmen çözüm bulamadım. Teknoloji ile arası iyi olan bir arkadaş belki biliyordur.
Amazon Prime’da Zaman Çarkı dizisini izlerken , 15,-20 dk izledikten sonra TV kendi kendine kapanıp açıliyor.Prime video’da diğer dizi ve filmlerde problem olmuyor, sadece Zaman Çarkı dizisinde sorun var.
Tv marka ve modeli, Philips 50PUS8007/62 126 cm (50"), 4K UHD LED Android 3-taraflı Ambilight TV
Yardım edebilecek bir arkadaş varsa memnun olurum.