Millet eğleniyo
Zaten tam oyuncuların “Senaryo falan çok kasmadan sette baya eğlendiğimiz bir işti,” diye röportaj vereceği kalitede bir dizi
Sanki diziyi de seriyi okuyanlar dışında kimse izlemiyor. Bu çelişki çok can yakıyor arkadaş. Başkaları sadece kalitesizliğine maruz kalıyor, biz hem ona hem de salak saçma bir senaryoya katlanıyoruz. Bir dizinin hiç mi elle tutulur bir yanı olmaz ya?
3’ten sonra biteceğine dair ortalıkta atıp tutuyorum, bakalım.
Bitsin lütfen, artık maruz kalmak istemiyorum bu aykırılığa.
Sanderson’ın Mat’in mızrak yapma sahnesine verdiği tepki.
- Sezonu sonunda izleyebildim.
İyi mi, kötü değil. Gözümün önüne 1. Sezon geliyor, onun yanında çölde vaha gibi bir sezon çekmişler. Özellikle son 3-4 bölüm tempo olarak da, olayların ilerlemesi açısından da bence başarılı.
Kitapla epey bir farklılık ve genel anlamda epey saçmalık var ama bazı karakterler var ki cidden diziyi sırtına alıp taşıyorlar.
Bunlardan biri bence lanfear. Bu sezon devreye girdi, tam girdi.
Diğeri tabi ki Ishamael, reise en son ne halt olduğunu bile anlamadık ama adam gerçekten iyi oynuyor ve onun üzerinden güzel işler dönüyor.
Moiraine cast seçimi bence o kadar başarılı ki, anlattığı hikâye saçmasapan olsa da müthiş bir görsellik katıyor. İzlemelere doyamıyorum bu kadar olur. Belki 5-10 cm daha kısa biri gerekiyordu ama o kadar kusur Cairhien lordunun kızında da olur.
Nynaeve ve Elmindreda dizinin bok edilmiş çarları. Salak salak takılıyorlar. Işık böyle castın da belasını versin ayrıca.
Elayne Trakand çok çömez görünüyor ama tatlı kız. İş görür. Finalde hemen gitti wisdomun yanında fiki fiki bişeyler iyileştirdi aferin ona. Gördü tabi şeftali gibi oğlanı. Küçük bir Meral Akşener ya nereden buldularsa sevdim
Aiel’ler iyi de o Eva Green gibi Chiad dururken Rand’a reva görülen Aviendha ablamız olmamış. Şaka bir tarafa vücutlarını kullanış biçimi, kıvraklıkları ve teklifsizce takılmalarıyla(Aviendha) üçünü de beğendim. Bain’e bir diyet programı yazdık mıydı tamamdır.
Egwene gibi karakterlere ilk sezondan kılım aslında ama bu sezon bi tık daha iyiydi. Bir de olabildiğince iyi oynamış bence kızcağız.
Perrin iyi, Mat iyi, Mat’in mızrağı komik. Kıraçlarda yenilemesini tavsiye ederim.
Valere borusu sekansları bence havalıydı(borunun kendisi hariç) ama ya benim gözüm seçmedi ya da yoktu. Brigitte Jones neredeydi, gözler aramadı desem yalan olur. Onun yerine öttürünce Chun-Li ve Don Quijote geldi. Neyse gelsin birileri de kim gelirse gelsin. Uno’yu boru crew’unda görmek ilginçti. Herife yazık edince mecbur crewa dahil etmişler.
Masema’nın ejderyaya bakışı süperdi. İçinden kelime-i şahadet getirdiğine yemin edebilirim.
Allan Mondragon adamdır. Eliyle okları falan tutar değişik bir abimizdir. Severiz kendisini.
Turak garibim resmen çekerim emaneti sahnesinde anında harcandı. Ne güzel havalı havalı kendi balıkçıl kılıcını çekmişti. Ulan bu adam tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi buralara be.
Daha çook karakter var aslında değinilmesi gereken ama burada bırakalım şimdilik.
Bonus: Moghedien efsane olmuş. Tüylerim tiken tiken oldu yemin ediyorum. Çok havalıydı. Meydan boş olunca tabi geziyosun Lanfear hanım alırım aklını dedi. Yıllardır tutsak tabi Nynaeve dayağı yemeye fırsatı olmadı.
Elaida cast i belli olmuş. Yaşı belirsiz yüz olaylarını zaten saldık O yüzden böyle sonradan girecek seçimlerde kaliteli oyunculara okeyim ben
Morgase, Galad ve Gawyn için casting haberi gelmiş. Olivia Williams’ın Kraliçe Morgase casti güzel haber, böyle böyle ufak ufak artıyor kaliteli oyuncu sayısı .
2.sezon bence bayağı iyiydi ya. Tek beğenmediğim castler egwene ve perrin. Perrin gene idare eder ama.
Bende tek göze batan Nynaeve kitapta da hiç sevmezdim burada daha da arttı nefretim.
Bana göre karakterler iyiydi ama senaryo ve diyaloglar çok kötü. Orjinal kaynaktan kesintiler çok can sıkıcı. Sanderson bile dertli, biz neyini sevelim
Yeni cast haberi gelmiş, fotodaki sıraya göre;
Isabella Bucceri / Faile olmuş
Nukâka Coster-Waldau ( Nikolai Coster-Waldau’nın eşiymiş ) / Bair ( Aiel Bilge )
Salóme Gunnarsdóttir / Melaine ( Aiel Bilge )
Björn Landberg / Rhuarc
Synnøve Macody Lund / Melhindra ymış, galiba mızrakkızıydı bu. Karakteri hayal meyal hatırladım kitaptan
İlk 3 bölüm yayınlandı ama buraya kimse bir şey yazmamış, izleyen yok heralde
3. sezonda yine aynı uyduruk senaryo devam ediyor ama ilk 2 sezona göre farkedilir şekilde daha iyi buldum bu sezonu. Bence bir şans verin.
2.sezonda topladı zaten ama bence en büyük sıkıntı çok kötü cast olması. Beni tek rahatsız eden kısmı orası. Aes sedailerin çoğu marjinal tipler ve çoğu hint kökenli. Rahatsiz ediyor. Aes sedailer hep genç görünmeli ve güzel olmalı.
İlk iki bölümü izleyebildim henüz, 3 e bakacak vakit olmadı. Önceki sezonlardan daha yüksek perdeden girdiğini söyleyebilirim. Kitaptan farklılıkları göz ardı edersek önceki sezonlara göre iyi gibi.
Her giren yeni oyuncu ile genel seviye bir tık yükseliyor, 2. bölüm ile beraber Morgase ve Elaida’nın diziye gelişi ile bunu daha çok hissettim. Shohreh Aghdashloo ve Olivia Williams zaten çok iyi oyuncular, göz ilk başta yadırgasa bile yetenek anında alıştırıyor kendilerine.
3 ile beraber Kıraçlara da adım atacağız gibi duruyordu, umarım yeni girecek Aiel roller ve Aiellerin karakterizasyonları ve kültürleri ile beraber olumlu artılar katabilirler.
Rhuidean ve kıraç topraklarda çok kilit, serinin devamına büyük etkisi olan epik olaylar var, bakalım ne kadarına yer verebilecekler. Bende diğer sezonlara nazaran 3.sezonun açılışını bir tık iyi buldum -her ne kadar kitaplara pek sadık kalınmasa da-, 3. Bölümü ilk iki bölümden bana göre daha iyiydi onu söyleyebilirim☺️
Rand’in Tear Taşı yerine Kıraçlara gidecek olmasını biraz garipsedim ben başta. Ama düşününce uyarlama açısından mantıklı geldi. Hem karakterlerin yolculukları, hem de gelişimleri böyle daha iyi oturacak gibi duruyor. Sezon finalini de Tear da yaparız gibi.
Yani merak edenler için bu sezon 4. kitapta geçen olayları dana önceye alıp 3 te geçenleri sonraya atmışlar ve azaltmışlar diyebilirim.