Ilk 4 bölüm bence fantastik bi seri içinde oldukça iyiydi. Serinin orjinaline yaklaştıkça kalite bariz şekilde artiyor. Yine de önceki iki sezonun verdiği acı tadı unutturamıyor bana göre.
Bölüm bence tv serisinin en iyisiydi.
Tamam orjinal metne yaklaşıyorlar, birşeyler yavaş yavaş duzelmeye başlıyor ama benimle beraber seyreden ve seriyi okumamış eşim gibi izleyicilerin gözünden tam çorba oldu hersey. Ben anlatmasam hiç anlaşılıyor sahneler. Önceki sezonlarda düzgün anlatım yapmadıkları için bu sezonda kitapları okumamış kimse anlamıyor bişey. İşin ilginci ise kitap okurlarını çok rahatsız ediyor tv serisi.
Dizinin ilk sezonunu izledim, kitaplarda ise 11. kitaptayim. O izle tuşuna basan elim taş olaydı. Kitaptan aldığım zevkin de içine etti dizi.
Şu woke terörü ZÇ yi de sarmış. Tüm ana karakterler ya zenci, ya eşcinsel. Kötüler sarı saçlı beyaz ve genelde erkek. Kafamda çizdiğim canlandirmalar hep silindi. Kitabı okurken kafamdaki görüntü yerine artık zenci Nynaeve geliyor gözümün önüne. Bütün ırkları birbirine karıştırmışlar. Shienarli grubun biri zenci, biri beyaz biri Hintli biri çekik gözlü.
Bu woke saçmalığı yüzünden artık film izleyemez hale geldim.
Sahneler o kadar hızlı ve alakasız geçiyor ki hiçbir akış ve bağlantı yok. Kitabı okuduğum için bahsettigi şeyin ne olduğuyla ilgi kurabiliyorum. Hiç okumayanın anlaması imkansız.
ben tüm seriyi okumama rağmen, 3.sezon 5.bölüme kadar her şey normal gidiyordu benim için. Fakat artık sjw ve woke terörüne katlanamaz oldum. Hiç keyif alamıyorum. Cast inanılmaz göze batıyor. X’teki yorumlarda 3. sezon için yeni bir GoT mu geliyor diye yorumlar falan var. Mümkün değil kesinlikle. Her bölümü merakla beklerken artık sadece önemli gördüğüm bölümleri izlerim.
Son bölümü izleyen yok mu? İlk sezonlara göre gelişme olsa da bazı yerlerdeki değişiklikler can sıkmıyor değil. Yine de bu sahne ve şarkı oldukça başarılıydı.
Ben de biraz bölüm biriksin diye beklemiştim. Önümüzdeki hafta içi 3. Sezonda güncele gelirim. Bakalım. 2. Sezon 1. Sezona göre iyiydi. Yalnız 1 berbat olduğu içindi bence o. Biraz daha toparlanmış görünüyorlar. Bakalım neler olacak.
Güncele yeni gelebildim bende, 6. bölümü bugün izledim. İlk 5 bölüm beklemediğim kadar iyiydi, 6. bölüm de fena değildi ama bu bölümde kitaptan farklılıklarda biraz abartmışlar .
Yine de önceki sezonlara göre epey iyi gidiyoruz, finalde tear taşı bekliyorum bakalım.
Ben de heyecanlıyım bir süredir. Bakalım beklentiyi çok da yükseltmek istemiyorum. Çünkü ne olursa olsun o nynaeve ve egwene i görünce sinir olucam her halükarda.
Bu sezon yeni eklenen karakterlerin castı güzel seçilmiş. Trakand Ailesi özellikle çok iyiydi. Elaida, Moghedien ve Faile de çok başarılı. Önceki sezonlardaki karakterlerin çoğuna alıştım artık ama Min’e bir türlü ısınamadım, kadın çok yaşlı. Min’i oynayan oyuncu Faile gibi biri olmalıydı.
Diziyi ben izliyorum bu sezon gayet iyi gidiyor. Fakat yeni katılan oyuncuları ve ana kadroya sahip kızlarımızı halen beğenmiyorum ve alışamadım. Bir tek üzümlü kekim Elayne aralarında iyi gibi. Bu benim çok tadımı kaçırıyor. Rand, Mat, Lanfear ve Moiraine üçüncü sezonu taşıyorlar. Dizinin devamı gelirse umarım diğer oyuncular da kendini geliştirirler.
İlk bölümü izledim. Uzun bölümler. Bu açıdan fena değil. Doyurucu bence. Onun dışında çöp bir dizi izlemeye devam ediyoruz.
5 kitap okumuş durumdayım bilgim o kadar. Spoilera geçelim.
Biri fantezi evrenlerini alıp role playing şeklinde erotik film çekiyor gibi sahneler, eşleşmeler görmeye aynen devam ediyoruz. Hani olur ya, gandalf’la arwen falan hayal eder insanlar absürt eşleştirmeler yaparlar falan
Elayne-Aviendha ve Rand İgvayn olayları dizi-kitap ayrışması gibi duruyor şimdilik. Sjw, lgbt falan filan, tüm tuşlara basma işleri. 3. Sezonda da düzelen bir şey yok. Yapma demiyoruz sjw falan hobi olarak yine yap da adamın güzel evrenine niye yapıyorsun ki bunu? Amazon hakkaten yatacak yerin yok.
Çok daha iyi denmişti bu sezona ama aynı amatörlükler devam ediyor. Rand’ın gülümsemesi bile kötü oyunculuk. İgvayn öyle, Nayniv öyle, yeni Matrim tırt. Haylaj mıçın çen. Salak sulak işler.
Trakant bacının kast iyi, oyuncu iyi ama çocuk gibi kaldı giderek. Onu da harcıyorlar ufak ufak zaten. Şimdilik herhangi bir önemi ya da özelliği yok.
Kulede yaşananlar saçmaydı, o kadar olay yaşandı her şey aynen devam ediyor. Egwene kafasına göre hızlandırılmış yüzük programına giriyor, amirlin de ben anneyim diye geziyor. Sıfır ağırlık. O zaman kitaba sadık kalın def olsun gitsin onun hikâyesi ilerlemeye başlasın hala kulede ne iş?
Al’Lan arkası dönük bişeylere düğüm atar, uçkur bağlarken Nynaeve ile diyalog sahnesi heralde bir 10 sezon daha devam edecek. Rosalinda kameraya dönme sahnesi gibi gına geldi.
Moghedien geçen sezonun da en güzel şeylerinden biriydi, halen öyle. Terkedilmiş ler baya iyi zaten bu dizide. Jaichim sanki ışığın evlatlarından mıydı bilemedim. Hatırlayamadım onu. Neyse spoiler vermeyin daha 6. Kitaba başlamadım.
Tear yerine Aiel Kıraçlarına evrilen iş hoş bir detay. Onu beğendim. Neden olmasın ki. Aferim. Mantıklı tekliflere açığız zaten.
Terkedilmişler beni de en memnun eden etmenlerdendi. Sonra 6. bölüm sonunda saolsunlar yine saçma sapan yönde kitaptan farklı bir karar verdiler Gene kızdırdılar beni .
Spoiler vermiyorum şimdilik, belki ileride toparlanabilir bir karar olur ama çok gereksiz buldum. Hayırlısı bakalım.
Sammael’i öldürdük 6. bölümde Sammael tehdidinin uzun süre Illian da devam etmesi lazımdı. Hem ordu baskısı, hem Rand’in üstündeki psikolojik baskısı vs
Zaten bu evrelerde Asmodean’ın girmesi lazımdı, bu sezon hiç sokmadılar. İkisinin rolünü mü birleştirdiler, ne amaçladılar bende çözemedim.
7.Bölüm 4’ten bile daha güzeldi bence. Olacak bu dizi. Olduracaklar, oldurmak zorundalar. Böyle toparlarlarsa 4.sezondan sonrası çok iyi olur. Hikayede değişiklik olacaksa da böyle olsun ki ilerleyen zamanda bir bağlantı kurulabilsin.
Hikayede bu değişikliklere en güzel örneklerden biri Cauthon kızlarının Eamon Valda’ya yanarak korkunç bir son vermesiydi ama bir o kadar da üzüldüğüm Loial oldu😔