Zaman Çarkı Spoiler (Tüm Seriyi Okumayan Konuya Girmesin)

Rhuarch’ın ölmesi değil kendini öldürtmesi desek ? :stuck_out_tongue: En beğendiğim ve gerçek kabul ettiğim teorilerden birisi: Rhuarch o çalılardan ses çıkarmadan geçip Aviendha’yı öldürebilirdi ama içtepiye karşı koydu, ses çıkarttı ve Aviendha’nın kendisini öldürmesini sağladı.

3 Beğeni

Orası bence de öyle. Ama ben okurken içtepi altına girdiği anda öldü saymıştım. Sonuçta içtepi kaldırılsa bile zihni düzelmeyecekti.

2 Beğeni

Yalnız Zaman Çarkı’nın çizgi romanları da varmış. Tüm serinin yok ama galiba. Onları da okumayı planlıyorum.
Edit: Lan’in çizimleri çok güzel görünüyor. Galiba uyarlayanların da sevdiği bir karakter, çoğu kapakta var.

2 Beğeni
3 Beğeni

https://twitter.com/ghostreads/status/1468165772035899394

1 Beğeni

Kimsenin alınmasını istemiyorum ama şunu sormak istiyorum. Gıcık olduğum karakterlerin bölümlerini atlasam (son kitaplardaki elayne!!!) Öyle bitirmiş olsam yine de kitabi okumuş sayabilir miyim kendimi. Son zamanlarda bu konuda rahatsiz hissetmeye başladım, goruslerinizi merak ediyorum.

1 Beğeni

Şuan pek hatırlamıyorum detaylı olarak ama atladığınız bir bölümde önemli bir detayı da kaçırma şansınız çok yüksek olabilir. O karakterin bölümünde onun dışında daha bir çok karakteri de görüyoruz ve onlarla ilgili kaçabilecek şeyler mutlaka olur. Ama hangi derece de olur ve son finalde çok eksiğini çeker misiniz net konuşamıyorum. Yakın zamanda okumuş bir arkadaş yardımcı olursa iyi olur.

1 Beğeni

Hangi kitap hangi bölüm olduğuna bağlı biraz da ama bölüm değil de paragraf-sayfa atlarsanız çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Arada hoş ufak detaylar(Aviendha-Elayne banyo sahnesi) var ama işte o detaylar için çekmesi biraz zor. Ha tabi son kitap Elayne-Perrin-Faile ise kesinlikle atlanmamalı. Daha doğrusu son kitapta hiçbir karakter atlanmamalı :smiley:

Bu arada Elayne sahnelerini komple atlarsanız önemli bir karanlıkdostunu tamamen kaçırırsınız. Elayne pov’u dışında görmüyoruz. Bir de ufacık bir unutkanlık yüzünden yüzbinlerce insanın ölmesi detayı var, bunu da kaçırabilirsiniz :smiley:

1 Beğeni

Hangi olaydı o? Camelyn nin düşmesi meselesimi?

1 Beğeni

Aynen. Egwene, Verin olayını Elayne ve Nynaeve’ye anlatıyor. Anlattıktan biraz zaman sonra Elayne Mat’i saraya kabul ediyor. Konuşmaları sırasında Mat daha mektubu açmadığı ama merak ettiği için Verin hakkında bilgi almak istiyor. Elayne o sırada Verin’in olayını hatırlamıyor ve bu yüzden umursamıyor isminin geçmesini. Sonra gerisini biliyorsunuz zaten :smiley:

2 Beğeni

Okudum bitirdim seriyi önceden iki kere, bu dediğim son sefer içindi. Ama uzun zaman oldu diye tekrar okudum yakın zamanda. Elayne çok fena bayıyor beni. Faile 1, Elayne 2. Tabiki son kitapta tek kelime bile atlanmaz. Onun yeri ayrı.

1 Beğeni

Elayne’i hatırlamıyorum ama eğer ikinci kere okuyacak olsaydım Faile sayfalarını kesin atlardım. Hatta kitaptan yırtıp atabilirdim bile. :slight_smile:

2 Beğeni

aslında Perrin bölümleri başta güzel hoşuma giden bölümlerdi ancak işin içine Faile girdikten sonra Perrin bölümleri sıkıcı ve çekilmez hale gelmeye başladı. Hele Faile Shaido etkileşimi ile beraber iki karakter bölümü de çekilmez oldu. Gerçekten çok uzattılar buraları. Perrin Rand’a haber verip destek isteyecekti gelip Shaidoları temizleyeceklerdi biat edenleri kendilerine katacaklar kalanı gaishan yapıp devam edeceklerdi. Kapıyol gibi bir şey varken boş yere süründüler.

Elayne kısımları ise sıkıcıydı ancak bence yazar burada Elenium-Tamuli üçlemelerindeki politik oyunların çekimine kapıldı ve o şekilde evler oyunu ile geçen sahneler yazmak istedi en uygun karakter Elayne olduğu için oraya yazdı. Yukarıda da dediğim gibi biz bazen kaba kuvvete kaçıp hızlı çözümler istiyoruz ama yazar bunu yapmaktan kaçınmış. Bunu yaparken de fazla uzattığı için tadı tuzu kaçırmış.

Faile komple kitaplardan çıksa sanırım hiç kimse eksikliğini hissetmezdi. Yazar heralde Rand’a 3 karı verdim babası yaşıyor , Mat’e Seanchan prensesini verdim ailesi yaşıyor dur garibim Perrin’e de bir hatun ayarlayayım yazıktır oğlana tüm ailesi de öldü dedi.

3 Beğeni

Egwene’nin Terkedilmişlerden biri olacağını düşünmüştüm ilk üç kitap boyunca, dördüncü kitaptan sonra sadece sinir bozucu bir Aes Sedai olacağını anlayınca üzülmüştüm.

1 Beğeni

Bende senin gibi düşünüodum. Son kitaplarda favori karakterim oldu bi anda.

4 Beğeni
3 Beğeni

Net bir şey kaçırmış olmazsınız :smiley: özellikle 12 ve 13. Kitaptaki elayne kısımları için konuşuyorum. Ben de çok sıkılmıştım. Atlaya atlsys gidin, ana karakterlerin isimleri ile yanyans görürseniz okuyun. Mat ve Perrin ile olan diyalogları güzel.

2 Beğeni

Aklıma takıldı İlyena Altın Saçlı yoksa Güneş Saçlı İlyena olarak tasvir ediliyordu?

1 Beğeni

Sunhair olarak tasvir ediliyor. Güneşsaçlı oluyor türkçesi. Ama çeviride nasıldı hatırlamıyorum.

2 Beğeni

Hatırla, seni aptal! Karanlığın Yüce Efendisi’ne düzenlediğin nafile saldırıyı hatırla! Hatırla! Şu anda bile Yüz Yoldaş dünyayı paramparça ediyor ve her gün yüz kişi daha onlara katılıyor. Ilyena Güneşsaçlı’yı kim öldürdü, Kardeşkatili? Benimkiler değil.

4 Beğeni