Teşekkürler. Merak işte gece aklıma takıldı
Geçen haftalarda redditte gezinirken daha önce fark etmediğim bir detaya denk geldim.
9 kitap Kışın Yüreği 13. Bölüm
-----Koridor kapısı açıldı ve Verin ile Sorilea içeri girdi. Köselemsi, beyaz saçlı Aiel kadın Verin’e bir şey verdi ve Kahverengi Aes Sedai onu kemer kesesine tıktı. Verin sade, bronz rengi elbisesinin üzerine çiçekli bir broş takmıştı; Büyük Yılan yüzüğü dışında Cadsuane’in kadının üzerinde gördüğü ilk mücevher.
“Bu uyumana yardım eder,” dedi Sorilea, “ama unutma, suya üç damla, şaraba bir damla, daha fazla değil. Biraz daha fazla koyarsan, bir gün, hatta daha fazla uyuyabilirsin. Çok daha koyarsan, uyanmayabilirsin. Seni uyaracak tadı yoktur, bu yüzden dikkatli olmalısın.”-----
Aynı kitap 25. Bölüm
Cadsuane nakış çemberini kucağına bıraktı ve arkasına yaslandı. “Biraz çay yapar mısın, Verin?”
Verin elinde olmadan hafifçe irkildi. Kadın bir kez bile ondan yana bakmamıştı. “Elbette, Cadsuane.” Yan masalardan birinin üzerinde, dört ayaklı bir dayanakta bol işlemeli bir gümüş çaydanlık duruyordu ve neyse ki hâlâ sıcaktı. “Alanna’nın gitmesine izin vermek akıllıca mıydı?” diye sordu.
“Oğlanın bilmesi gerektiğinden daha fazlasını öğrenmesine izin vermeden durduramazdım onu, değil mi?” diye yanıt verdi Cadsuane kuru kuru.
Verin acele etmeden çaydanlığı eğip ince, mavi bir porselen fincanı doldurdu. Deniz Halkı porseleni değildi, ama yine de inceydi. “Onun neden başka yere gitmeyip Far Madding’e geldiğine dair bir fikrin var mı? Oraya buraya sıçramayı bırakmasının sebebinin burada olması olabileceğini duyduğumda neredeyse dilimi yutacaktım. Tehlikeli bir şeyse, belki onu durdurmayı denemeliyiz.”( Ağız arıyor )
“Verin, canı ne isterse onu yapabilir, her şeyi. Tarmon Gai’don’a kadar yaşadığı sürece. Ve benim ona bir kez daha gülmeyi ve ağlamayı öğretmeme yetecek kadar yanında kalabildiğim sürece.” Gözlerini kapattı, parmak uçları ile şakaklarını ovaladı ve içini çekti. “Taşa dönüşüyor Verin ve insan olduğunu yeniden öğrenmezse Son Savaş’ı kazanması kaybetmesinden çok da iyi olmayabilir. Genç Min ona, bana ihtiyacı olduğunu söyledi; kuşku uyandırmadan bu kadarını ağzından aldım. Ama onun bana gelmesini beklemeliyim. Alanna ve diğerlerini nasıl hiçe saydığını gördün. Kendisi istese bile öğretmek yeterince zor olacak. Rehberliğe direniyor, her şeyi kendi başına yapması ve öğrenmesi gerektiğini düşünüyor ve bunun için çalışmasını sağlamazsam, hiç öğrenmez.” Ellerini kucağındaki nakış çemberinin üzerine bıraktı. “Bu gece sırlarımı açma eğilimindeydim. Benim için sıradışı. O çayı doldurmayı bitirirsen, biraz daha sır açabilirim.”
“Ah, evet; elbette.” Verin telaşla ikinci bir fincan doldurdu, küçük şişeyi açmadan kesesine gizledi. Sonunda Cadsuane’den emin olmak güzeldi. “Bal ister misin?” diye sordu şaşkın bir sesle. “Bir türlü aklımda kalmıyor.”
Verin Mathwin az daha Cadsuane’i öldürüyormuş. Cadsuane’in cevabından tatmin olunca duruyor.
Hocam bana göre, sıralama olmaksızın;
- Verin
- Mat’in aslen Rhuidean’da ölüp, hem Tower of Ghenjei’den çıkacak mızrağın farkında olmadan ona verilmesi ve Horn of Valere’nin Olver tarafından çalınmasına yol açması.
- Dumai Kuyuları
2.olayı tekrar re-read yapmam lazım. O olayları çok unutmuşum yada kafamda oturtamıyorum. Ben Verin ile Egwene konuşmasında şok olduğum kadar hiçbir sahnede şok olmadim. Ardından Moiraine mektubu geliyor, baştan beri ölmediğini biliyordum ama 13.cilte kadar da süreceğini sanmazdım.
Dumai kuyuları bence bu fantastik hikayenin en insani kısımlarından. Randın tam bir çoban gibi davranması ile başlıyor herkes. Ama oradan sonra da maymun gözünü açıyor yani.
Moiraine en baştan beri veriliyordu dönecek iması, şaşırmadım fakat dönünce de bu kadar az rollü olması ayrıca üzücüydü.
Benim için bütün seride en şok eden an kesinlikle Alanna’nın Rand’la bağ kurmasıdır. Böyle ağzım açık kalakaldım okurken. Hiç beklemiyordum.
Doğru bak, bu da çok acayip twist. Ama sonda bir acıdım, çünkü bu işi yaparken Verin’in içtepisi altında idi
Ben bu detayı hatırlamıyorum. Nerede geçiyor tam olarak? Verin’in Alanna’ya içtepi yaptığı yani.
Bakmam lazım. Cadsuane mi keşfediyordu sanki… 9 aylık orucunu bozdurmuşum bulunca söyleyeceğim.
Edit:
Did Verin compel Alanna to Bond Rand?
Verin’s stilling goes without saying as a Bad Thing. So that is my theory as to why Verin was so frightened–because she had compelled Alanna into bonding Rand, and was afraid of the chance one of the sisters Healing her might discover this through her Delving, leading to her stilling and the unraveling of her plans.
İnternette aratıp detaylı okudum kişinin yazdıklarını. Teori mantıklı görünüyor gerçekten.
Evet, 9 ay olmuş yazmayalı Söz konusu Zaman Çarkı olunca tutamıyorum kendimi
Teoriye bir göz gezdirdim de pek aklıma yatmadı ya Verin’in Alanna’ya İçtepi uygulamış olması.
Verin’in Rand’ı kaçıran Aes Sedaileri İçtepi ile Rand’la yemin etmeleri için zorlaması ✓
Verin’in Cadsuane Melaidhrin’i öldürmeye bir yürek atımı kadar yaklaşması ✓
Hatta Rand’ın etki altında kalmadan kendi yolunda ilerlemesini sağlamak için Salidar Aes Sedaileri ile arasını açmak amacıyla gelen heyetten birini bıçaklatması teorisine bile neredeyse tamamım da Alanna kısmı pek oturmuyor.
Verin Egwene konuşması hangi kitap ve bölümde geçiyordu hatırlayan yardımcı olabilir mi ?
Fırtına Toplanıyor Bölüm 39.
Epik sahnelerden bahsetmişken, Seanchan’ların Tal Valon’a saldırısında Egwene’nin sahnelerini çok cool bulan bir tek ben miyim? İlk okumda sıkıldığım için Egwene ve birkaç karakterin povunu sık sık atlardım ama ikinci okumada hiç atlama yapmadım, ilk defa okumuştum oraları çok etkileyici gelmişti.
Şu forumda benden başka Egwene sempatizanı yok mu ya. En iyi oturmuş kadın karakter bence. Herşeyi emek ile kazandı. Harika savaştı.
Görev dağdan ağır, ölüm tüyden hafif.
Tüm seri spoiler
Sonuna kadar hiç sevemedim ama tar valon ateşinde yıkıldım, Gawyn’e bile üzüldüm.
Ateş değil alev
Elayne Ve Nynaeve Mat’ten özür dileme fırsatı bulmuşlarken kendisinin öyle bir şeyi yapmadığı şeklinde hatırlıyorum. Kendisi hakkındaki duygularımı özetliyor sanırım. Rand kendisine şu lafı söylerken ne kadar da haklıdır.
“Eh, sen de bir sefer olsun kendinden hiç kuşku etmeyen arsız şımarığın teki gibi davranmayı bırakabilirsin Egwene.”
Sorumluluğu ve görev bilinci çok yüksekti diye hatırlıyorum. Herşeyden önce çok iyi bir eğitim aldı. Öteki çaylaklar gibi yaptım - oldu olmadı. Aklımda Moiraineden sonra en sevdiğim kadın karakter olarak kaldı. Fakat Mat 1 numero.