Zaman Çarkı Spoiler (Tüm Seriyi Okumayan Konuya Girmesin)

Benim için;

Rand = Lan > Mat = Nynaeve > Perrin

4 Beğeni

O kitapta Egwene’ye bayılmıştım. Sadece o kitap sayesinde en sevdiğim 2. Karakter oldu. Final sahnesi bence de muhteşemdi. Arada aklıma geldikçe döner tekrar okurum

3 Beğeni

Hocam ben Egwene’yi seviyorum ama RJ’nin kötü kadın karakter yazımından fazla nasibini almış sahnesi de çok. Yoksa top10 karakter arasına girer çok rahat.

2 Beğeni

Zaman çarkında favori kadın karakterim Mat’in çölde fingirleştiği sarışın suikastçı abla yıllar geçsede Zaman Çarkı diyince aklıma gelen karakterlerden.

2 Beğeni

Hocam o biraz şey gibi olmuş, en sevdiğim Kral Katili Güncesi kadın karakteri Felurian. :DDD

1 Beğeni

Aklıma kazınmış hocam o kadar olay oldu o kadar karakter geçti bazı yan karakterler akılda kalıyor. Kral Katili için Kvothe hariç favori karakterim yok diyebilirim belki Köz hariç.

1 Beğeni

Randi, shadar logothta uçurumun kenarından kim neden kurtarmıştı? Bir kere daha sormuştum ama tamamen unutmuşum.

1 Beğeni

Moridin-ishamael kurtarmıştı. Rand’in ölümünün son savaşta olması gerektiği için o zamana kadar yaşaması lazım.

2 Beğeni

Bende öyle hatırlıyorum ama bir türlü oturtamıyorum, sonuçta Rand ölse yeni bir ejder spawn olmayacak mı? Muhtemelen daha toy birisi olacak, bütün terk edilmişler sahada, KV mühürü iyice zayıflamış, galiba Moiraine de GG olmuştu.

2 Beğeni

Kehanetler var. Çarkın planları var. Biraz kadere benziyor. Ne olursa olsun, isterse intihar etmeye çalışsın yine de ölmeyecek savaştan önce, kaderi bu. Elayne için de benzer bir olay vardı mesela, çok güveniyordu hamile olduğu sürece başına bir iş gelmeyeceğine ki teorikte kılpayı yine gelmedi. Ayrıca ejderin doğacağı vakit de önceden belli kehanetlerle. Aynı çağda iki kere doğacağı yazsaydı olabilirdi.

Ama evet. Karanlık taraf kendi elini sıkılaştırıyor bunlara uyarak. Kendi kendini zor duruma düşürüyor. Ama çark dilediği gibi dokur. :joy:

2 Beğeni

Evet seriyi tamamen okuduğuma göre bu başlığa geçebilirim. Dün gece çok geç yattım bitirebilmek için. Son cümleden sonra ee bu kadar mı deyip başka sayfa var mı diye kontrol ettim. Rand’ın öleceğine o kadar hazırlamıştım ki kendimi. Uzun bir cenaze töreni okumayı bekliyordum.

Şimdi gelelim hazırladığım iki çift lafa. Nyneave üzümlü kekim sen bunları hak etmedin. Yahu bu kadın binlerce sayfa sizi korumaya çalıştı. Rand’ın peşinden Karanlık Varlık’ın zindanına geldi. Hayatının aşkını ölüme yolladı. (Lan ölmediği için çok sevindim o ayrı). Neden sahte ölümü ona söylemediler. Bu acıyı çekmeyi hak etmiyordu. Neden kimse tepki vermiyor Rand öldü diye çıldırdıkça ben sinirlendim. Tam ve Moirane de bilmeliydi bence o konuda kırgınım biraz.

Rand gerçekte ölse daha güzel bir final olurdu diye düşündüm ilk etapta. Ama Lews Therin olarak bu bedeli ödediği için hadi normal bir hayatı hak ediyorsun deyip finali kabul ettim. Ayrıca okul tarzı bir yerde çalışarak Işık yolunda hizmet etmeye devam etmesi de tatlı olabilir.

Mat ve Perrin hikayeleri güzel sonlandı. Aslında fazla mutlu bir son olduğunu düşünüyorum. Trajik bir ölüm yaşanmadı.

Egwene’yi saymıyorum. Karakter gelişimini beğensem de kule birleştikten sonra Egwene olarak değil de Amyrln Makamı olarak rol aldı. Herkes bir noktaya geldi ama sadece Egwene değişti bence. Arkadaşları ile fazla kutuplaştı ve başlangıçtaki özünü kaybetti. Diğerleri hala içten içe Emond Meydanından köylü çocuklarken Egwene sıradan bir Aes Sedai halini aldı. Gruba olan bu bağ koptuğu için ölümü epik olsa da benim açımdan duygusal değildi. Eh Tar Valon alevine yakışır bir ölüm oldu.

Söylenecek çok şey var. Şimdilik bu kadar toparlayabildim. Aklıma geldikçe yazacağım. Yakın çevremde ZÇ okuyan kimse olmadığı için mecbur burayı rahatsız edeceğim.

5 Beğeni

Ben İshamaeale üzüldüm. Acaba o çok istediği hiçliğe erişebildi mi? Kişisel fikrim hayır. Çark bir kez daha döndü ve ışık kazandı. Karanlık Varlığın kazanabilecceği bir sonraki çağ için dönmekte ve Umuda İhanet eden tekrar dirilip geçmişinin hatıraları ile yaşayacak yine ve yine…

2 Beğeni

Bu başlığa girmek için 4 senedir gizlice Zaman Çarkı’nı okuyorum. On üçüncü kitaptayım. Seneye gönül rahatlığıyla gireceğim, görüşmek üzere.

5 Beğeni

Girdin ya işte xd bir kitap daha sabredemedin di mi xd

2 Beğeni

Kanka ben kibar adamım, önceden uyarıyorum gireceğim diye. Girdim ama bakmadım hiç etrafa.

2 Beğeni

the-office-steve-carell

Bir kitap kaldı sadece bir kitap dayanabilirsin xd

2 Beğeni

Tebrik ediyorum böyle muhteşem bir eseri bitirdiğiniz için. Düşeceğiniz boşlukta size mutluluklar diliyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Ishaemel haksız sayılmaz. Tekrar tekrar aynı mücadeleyi vermek ve asla sonlanmayacağını bilmek. Hiçlik fikrini cazip bulmasını anlayabiliyorum.
Karanlık Varlık bunu vaat etse de kazansa Çarkı tamamen yok edeceğini düşünmüyorum. Deseni kendi istediği şekilde yeniden dokurdu. Son kitapta olasılıkları görmüştük. Böyle bir Desen’de yaşayan Elan Morin ne düşünürdü acaba?

1 Beğeni

Karanlık Varlık ne kadar dürüst bir kötü karakter bilinmez ama şayet sözünü tutup ishameal’e istediği hiçliği onu oluşturduğu desenlerde yaratmayarak bahşedebilir. hani bir alaka kurulabilir mi bilmiyorum ama oluşan desenlerde yanlış hatırlamıyorsam hiç İshameal yok.

1 Beğeni

Aslında düşününce intihar da edemez. Birinin onu şerateşle Desen’den silmesi lazım. Öteki Terkedilmişlerden rica etseymiş beni öldürür müsün diye hayır demezlerdi. :smile: Ruhunu şeytana satmaya ne gerek vardı?

1 Beğeni