Zaman Çarkı

En doğrusu bu. Yayıncı bekletiyorsa sen beklemeyeceksin. Şimdi buradan oku sonra baskısı yapılınca alırsın zaten.

1 Beğeni

öyle yapacağım, @Overlord evet maalesef

Kaos lordunu beklerken o arada bütün seriyi tamamladım. 11. kitap jelatini ile geldi sıfırdı yani. Bu gün 10. kitabı bitirdim ve Eylül 2017 3. baskılı Düş Hançerine başladım. Sayfa sayısı olarak 10. kitapla aynı 3 aşşağı 5 yukarı 800 sayfa ama 11. kitap çok daha ince. Neyse soruma geleyim internette 11. kitap 950 sayfa diye geçiyor bendeki sözlükle beraber 800 sayfa. Bu durum normalmi ? Sizlerdeki 11. kitap kaç sayfa acaba ?

Türkçe ciltli baskısı 800 sayfadan biraz az. İnternette yazana takılma. 37 chapter ve 790 sayfa falan olması lazım ciltli baskısı.

1 Beğeni

Sağolasın chapterı kontrol ettim 37+ son söz :slight_smile:

Sekizinci kitabı bugün itibariyle bitirdim. Seri de ikinci bir başlangıç diyebileceğim bir kitaptı. Oldukça durağan olan kitap ilerleyen zamanlar için inanılmaz altyapı oluşturdu. O yüzden her ne kadar kitabı biraz yavaş okusam da son sayfalara doğru direkt dokuzuncu kitabı elime almak istedim ama kendimi tutacağım.

İlk defa Rand kitapta aptallık ile liderlik arasında bu kadar gidip geldi. Bir nefret ettim bir helal olsun dedim, tam bir şey yapıyor kitaba “geri zekalı” diye bağırıyorum sonra bir şey yapıyor “adamsın lan sen” diyorum.

Egwene bu kitapta Nynaeve ve Moiraine’nin yanına, karizmatik kadın karakterlerin arasına katıldı. Gerçekten çoğu diyaloğu kanımı kaynattı, inanılmaz heyecanlandırdı. Dokuzuncu kitapta en çok onun akıbetinin ne olduğunu merak ediyorum.

Yani şu Zaman Çarkı’nda Yeniden Doğan Ejder yerine karar alan insanlar olmasa muhtemelen seri altıncı kitapta biterdi. Aes Sedailer, Seanchanlar, Shaidolar, Masema, Bilgeler… Hepsinin bir bildiği var maşallah. Bazen gerçekten bu kadar büyük olaylar yaşanırken nasıl bu kadar geri zekalı olabiliyorlar aklım almıyor.

Bu arada sekizinci kitap ile birlikte nefret çizelgem;
Shaidolar>Seanchanlar>Masema>Beyaz Cübbeler>Terkedilmişler

4 Beğeni

Spoiler yok merak etme.Seni biraz hem gaza getireyim hemde hevesini kaçırayım. Madem 8 bitti şunu söylim 9. kitabın sonunda öyle büyük bir olay oluyorki kafayı yersin. Bu gaz aşaması. Şimdi heves kaçırim. Bir hevesle 10. kitaba başlıyorsun ama 400 500 sayfa Eleyna idi Egweneydi Matti (ki Matın bölümerli güzel) okuyorsun ve o sayfalar bir türlü rand a gelmiyor :slight_smile:

1 Beğeni

Ya zaten Zaman Çarkı kitap okuma alışkanlığımı değiştirdi. Okurken diyorum ki bunu okuyacağıma 4-5 kitap okurdum, ama başka bir kitap okurken de aklım sürekli Zaman Çarkı’nda kalıyor hemen geri dönmek istiyorum.

Şimdi daha çok heyecanlandım.

Bence Zaman Çarkı re-read yaparken daha da güzel bir kitap. Yanlış anlaşılma olması, açık ara en sevdiğim seri. Yakınına yaklaşan bile yok. Ama ilk okurken, bir Egwene nefreti oluyordu, onun POV bölümleri bitse de sevdiğim karakterlere gelsem diyordum. Bir Nynaeve nefreti oluyordu, bir Elayne bir Gawyn. Ama bir süre sonra hepsinin karakter gelişimini amacını anlıyorsun. O nefret kalmıyor. Egwene mesela, ikinci okuyuşumda favorilerimde biriydi. İlk okuyuşumda nefret etmiştim. Ve bu, onun ve Nynaeve, Elayne gibi karakterlerin bölümlerini okurken baya şey kaçırmama sebep olmuş. Seri tamamlanınca her karakterin bir yeri olduğunu, karakter artıları ve eksiklerinin de nedenleri olduğunu, yaptıkları eylemlerini niye yaptığını anlıyorsun. O yüzden ikinci okumam çok daha mükemmeldi.

5 Beğeni

Denkleme daha Deniz Halkı eklenmemiş, daha gidecek yolun var.

1 Beğeni

Deniz halkı çok gıcık kabul ediyorum, ama benim onlara karşı duygusal bir bağım var. Deniz ve deniz ile ilgili her şey benim için ayrı bir yerde :blush:

Nefret listesinde Aes Sedailer yok mu

2 Beğeni

Bu kesinlikle ben :sweat_smile: benim bir kötü huyum var böyle zamanlarda, bölümleri atlayıp sevdiğim karaktere gelip kitap bitince atladığım bölümlere dönmek gibi… Sonra işte kitabı tekrar okuyorum çünkü sevdiğim kısımları birde sevdiğim için tekrar okuyorum falan

Bu da baya kötü bir huymuş. Ben zorlansam da okurum ve ona rağmen baya şey kaçırıyorum. Konunun bütünlüğünü bozmadan okuyabiliyorsan helal olsun :grinning:

Karakterlerin birbirinden bağımsız iş yaptığı kitaplarda sıkıntı olmuyor, zaman çarkı, fırtına ışığı arşivi böyle. Tabi bazen sürpriz bozanlar çıkabiliyor, ama spoiler kısmı beni çok etkileyen bir şey değil.

Bu forumun bana öğrettiği en ilginç şey bu oldu. Zevkler farklıdır, bir seriyi sevenler varken, hiç sevmeyenler de olabilir. Ama spoiler konusunda rahat olanları öğrenmiş oldum ve bu konuyu hala aklım almıyor, insan spoiler görürse-okursa nasıl sorun yok gibi devam edebilir :thinking:

O şeyin nasıl gerçekleştiği merakı cezbediyor beni mesela. :smiley: Bazen kitapların sonuna filan bakarım ben dayanamayıp sonra sevdiğim karakterin atıyorum tutuklandığını filan görürüm. Hayda, nasıl oldu şimdi o? diye merak edip geri döner okurum. :smiley:

3 Beğeni

star wars için spoiler alert

Ben mesela “I am your father” sahnesinde şok olup, gözyaşlarına boğulmayacaksam, Star Wars’tan zevk alamazdım. Gerçekten zevkler çok farklıymış… spoiler konusunda bile :grinning:

1 Beğeni

Tahmin ettiğim şeyler beni şok etmiyor ve çok güçlü bir tahmin yeteneğim var. O yüzden ben bir noktada sıkılıyorum. Kendimi kamçılayacak bir şey okumam lazım. :smiley: Eşim bu tahmin yeteneğim yüzünden benimle çok film izlemez… :sweat_smile:

1 Beğeni

Agape tam olarak beni ifade etmiş burada. ‘İşler nasıl bu hale geldi?’ sorusu beni sondan daha çok cezbediyor çoğunlukla.

Ben ilk heyecanı sevdiğim şeylerde onuncu okumamda da hissedebiliyorum, o yüzden arada bir yerde öğrensem de değişen bir şey olmuyor. Bu sadece kitaplar için geçerli değil üstelik.