Zaman Çarkı

Sen şanslısın hocam o zaman. Ben Ankara’da yaşıyorum. Ankara’da olan Zaman çarkı severler ile buluşup gorussek iyi olurdu.

4.kitap neden beni içine çekmiyor anlamıyorum gayet aksiyon da var. 15 günde 500 sayfa anca okudum.

1 Beğeni

Çünkü çok sıkıcı. :slight_smile: Hikaye aşırı yavaş ve daha da yavaşlayacak. Ben kitabı 400.sayfada bıraktıktan 6 ay sonra tekrar başladım. Şu ana kadar 5.kitap tek kelime ile mükemmel idi. Diğerleri 10 üzerinden 6 7 en fazla. Birde sanırsam en heyecanlı yerlere gelmediniz 4.kitaptaki. Yoksa çok kritik olaylar var dikkatli okuyunuz.

1 Beğeni
  1. Kitaba çok sıkıcı diyorsan bir de 7,8 ve 9. kitapları gör.
1 Beğeni

Aslında sıkıcı kavramı şu benim gözümde: Sayfa başına heyecan ve aksiyon çok az. Hikaye sindire sindire gidiyor. 6.kitapta şuan gayet iyi gidiyor son 200 sayfam kaldı. Herkesin meth ettiği Dumai Kuyularını heyecanla bekliyorum. Ama oraya kadar çok aman aman büyük heyecanlar olmadı. Bu arada 7 8 9 pas geçilebilir mi ? Çok ciddi soruyorum.:thinking:

İlk 6 kitabı çok rahat okumuştum, Duma Kuyusu olayı da güzeldir tüm kitabın keyfini katlar bir anda. Okuyan başka arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama Zaman Çarkı serisini çok sevmeme rağmen 7, 8 ve 9. kitapları bitirmek için fazladan sabırlı olmam gerekti :confused:

1 Beğeni

Ben zaman çarkının değerini Fırtınaışığı serisi ile anladım. Çünkü orada gümbür gümbür sürekli aksiyon, büyük olayalar var iken burada tek bir büyük olay ilmek ilmek örülüyor. 2sininde lezzeti çok başka oldu gözümde. Ama 7 8 9 simdi gözümde baya büyüdü.

Yazara saygım büyük ama bazen adetleri, yöreleri çok işliyor, fazla detaya giriyor gibi ama işte üslubunu beğendiğim için okutturuyor her haliyle. Egwene bölümleri keşke biraz az olsaydı diyorum kendi açımdan.

Benim ilk 6 kitapta Mat hariç ısındığı karakter olmadı. O da ilk 2 kitap hariç. Kadın karakterler dünyası özelinde çok iticiler. Haaa pardon benim için en sevdigim karakter başından sonuna kadar Moiraine Sedai olacaktır. Karakterinden ve görevinden hiç ödün vermedi. Halen bir şekilde geri döneceğini düşünüyorum hatta eminim. Landa çok dik bir karakter idi. 0 taviz ve görev odaklı karakterler. Birde dünya özelinde bir iki sorum var. Şimdi Lews Therin Telâmon dediğimiz karakter sadece bu dünya öncesi yaşayan bir karakter mi ? Yoksa bütün döngülerde farklı isimler ile mi var oluyor ?:thinking: Ayrıca Bridgete bu dünyaya nasıl geri geldi? Ara verince baya unuttum çoğu şeyi. :sweat_smile:

Mat karakteri benim de favorim, olaya eğlence katan başka karakter yok gibi neredeyse geri kalan herkes son derece ciddi :slight_smile:

Lewis Therin bir önceki döngünün Ejderi, her döngüde farklı isimlerle yeniden doğuyor ejder. Bridgete yanlış hatırlamıyorsam Egwene’ye veya Elayne’ye yardım ederken terkedilmiş tarafından rüya aleminden koparılıp alınıyordu diye hatırlıyorum: 5 sene geçti seriyi bitireli yanlış hatırlıyor olabilirim.

1 Beğeni

Daha almak bile nasip olmadı. :’) Eğer başlayabilirsem buraya uğramak aklımda bulunsun burada kalsın yorum. Liseye geçerken almak istediğimde sanırım toplam 450 civarıydı. Şimdi toplamaktan korkuyorum.

Üzgünüm kesinlikle hayır. Sıkıcı olaylar örgüsünün aralarında felaket kritik bilgiler var

Zaman çarkı döndükçe ejderle Karanlık varlık defalarca savaştı. Bir zaman diliminde bırakın lews Therin ismini Ahmet bile olabilir. Unutmayız ki son yok çark dönecek. En azından 12. kitaba kadar dönüyor :smiley:

1 Beğeni

Hoayda aha demekki biri çomak sokuyor çarka

Blur koysa idin keşke Perrin Aybara kardeş. Niye spoiler veriyorsun. Bak üzdün bizi.

Aslında aklıma geldi ama spoiler olduğu kanaatine varmamıştım. Kusura bamayın blurladım

Robert Jordan bazı kısımları cidden o kadar fazla yavaş işliyor ki sıkıcı olabiliyor ama 9. kitabın sonunda bayağı bir heyecan var, onuncu kitap yavaş gerçi. Yine de Düş Hançeri’ne, yani on birinci kitaba geçince olaylar hız kazanıyor.

Özet

Birgitte Nynaeve’le birlikte Moghedien’le savaşırken Teleranrhiod’dan dışarı atılıyordu, Moghedien’in marifeti tabii ki.
Ayrıca Çark son kitabın sonuna kadar ve ondan sonra da dönmeye devam ediyor, yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

2 Beğeni

Birgitte Telarinhodda Elayne Nynaeve ve Moghedien kapışmasında ağır yaralanıyor. Ve zorunlu olarak madde dünyasına geçmek zorunda kalıyor. Bizimkiler ne kadar şifa örseler de işe yaramıyor, sonunda Elayne yaşaması için muhafız bağı ile kendisine bağlıyor.

1 Beğeni

Fantastik kitaplarda yaşadığım en büyük sıkıntı bu… Zaman çarkını ilk okuduğum zamanlar içim içime sığmıyordu ama kimse yoktu. Sonra bir arkadaş başladı aracılığımla ve o günden beri fantazya yoldaşım oldu :rofl: Ama hayat, o günden sonra hiç yan yana gelemedik, yüz yüze daha başka olur eminim.

1 Beğeni

Valla tekrar başlamayı düşünüyorum ben Zaman çarkı serisine daha detaylı okumak için. Hatta adım adım sindire sindire harita üzerinden takip ederek not alarak filan okumak istiyorum. Bu seriye veya başkasına başlamak isterseniz beraber başlayalım:)