Naynev benim okuyuşum.
Ninave(evet bildiğin odun gibi okuyorum)
Evet kitabın sonunda varmış, teşekkürler.
Nin-va-ne asıl okunuşundan bile daha zormuş…
İşte bana da kolay geliyor nedense. Dediğim gibi çok takılan birisi değilim. O an gözüme nasıl gelirse o şekilde okuyorum. “Ninyav” filan dediğim de olmuştur.
“nin-va-ne” diye okumaya başladım
Ben direkt Niv diye okudum hep. Tabi i harfini uzatarak.
Bildiğim kadarıyla Nayvniiv şeklinde okunuyor. Egwene de Egveyn.
Nayniiv olarak okuyorum ben de .
Bulaşıcı sanırım ama gerçekten daha kolay okuma akışı sağlıyor Nin-va-ne.
Ben de Nayniiv diye okuyorum, daha kolay ve kulağa hoş geliyor.
Alakasız olacak ama @Artorias profiliniz seri hala bitmediği halde üzerimde Kral Katili Güncesi’ne başlamalısın etkisi yarattı…
Lütfen başlayın , ben de seri hakkında konuşacak birilerini arıyordum . Çok iyi olur . Bir rivayete göre bu sene 3. kitap çıkacakmış .
Sizin profiliniz de bana , seri de bulunan bir olayı hatırlattı ama söylersem spoiler olur.
O rivayetleri iki senedir falan duyuyorum ama Rothfuss ant içmiş resmen çıkartmamak için. Ben de üçüncü kitap çıkmadan okumayacağıma ant içmiştim ama gaza geldim sizden görünce. Başlarsam bilgilendiririm.
Aa demek öyle merak ettim şimdi ya ama tabi spoiler yok.
Ben de 2. kez detaylı bir şekil de okumak istiyorum . Yeni detaylar keşfederim diyorum . Belki sen haber verdiğinde ben de başlarım . Nedense bu sene 3. kitap çıkacakmış gibi hissediyorum .
İkinci okumada detayları kesinlikle fark edersin bence, güzel olur. İnşallah o his doğrudur
Maalesef öyle görünüyor
@Artorias ben çıkaramadım hangi olayı hatırlattı? Blurlu yazarsanız iyi olur.
Herkese selam, serinin 3.kitabı Yenidogan Ejderden geliyorum. Ben ısrarla rand perrin yada mat okumak isterken hep egwene nynave bolumleri cikiyor karşıma bu durum hep böyle devam edecek mi diğer kitaplarda da
Maalesef evet, Egwene ve Nynaeve için daha bolca yer var
Olmaz serotonin okumaya başlasın sonra yazarım
Aslında kitaptan kitaba değişiyor. Bazılarında Rand daha ön planda bazılarında Perrin bazılarında daha dengeli. Ama ilerleyen kitaplarda bolca Rand, Perrin ve Mat göreceksiniz.
Bende de iki kitap rafta duruyor henüz başlamak nasip olmadı. Hem okuduğum bazı kitaplar olmasından hem de 3. kitabın ne zaman çıkacağı belirsiz olduğundan. Ama şu an okuduğum kitaplar biterse ne kadar ertelemek istesem de başlarım büyük ihtimal.