Zaman Çarkı

Öyle bir zorunluluk yok. Yalnız son kitabı okuduktan sonra insanın okuyası gelmiyor, örnek ben. Anlatılan hikayeyi az çok bildiğimden şunu diyebilirim. En iyi okunma vakti 5. kitap sonrası. Bir sonrası da 5. kitap öncesi. 5. kitaptan sonra istenilen vakitte okunabilir.

1 Beğeni

Shaidoları parça parça bıraktı çünkü böylece Rand’in ilgilenmesi gereken yüzlerce grup Shaido oldu ve parçalandıkları için ordudan çok eşkiyaya dönüşecekler. Tek bir bütün ordu olsa Rand gider ve yenerdi ama parça parça olunca vaktini alıp oyalayacak bir şey. Sammael de Rand’i oyalamak istiyor zaten. Kısacası kaos işte.

5 Beğeni

Bu olay bir şey değil. Hele 9. Kitabın sonunda öyle büyük bir olay oluyorki heycan doruklarda. 10 kitaba giriliyorsun bir heycan tık yok. 11. Kitapta ufak ufak bahsedikiyor

1 Beğeni

Zaten şu 9.ciltin sonunu baya bir merak etmeye başladım o gaz ile devam ediyorum. 8.cilte başlayacağım kitaplıkta en ince cilt o gözüküyordu ama o bile 600+ sayfa. Erindim biraz başlamaya. :joy::sweat_smile: Aslında her cilt arasi bir diskdünya okumayı planlıyordum fakat sonu çok hoşuma gitti ve artık iyice oturdu seri kafamda. 6.kitabin yarısında bırakıp aylar sonra tekrar başlamıştım ve baya kötü oldu benim için. O yüzden şu kısmen daha kısa kitapları bir çırpıda aradan çıkarmam lazım diye düşünüyorum.

Ishamael bu tanimlara pek uymuyor sanki. Karanlik tarafa gecis sebebi pek tabii dogru da sayilabilir. Hala gecerliligini de surduruyor olmasi da cabasi.

Bence siyah beyaz gri rengarenk karakter aramamak lazim buralarda.

1 Beğeni

İlk kitabı bitirdim ve Robert Jordan abimize bir şiir armağan etmek istiyorum;

11 Beğeni

Merhaba.Zaman Çarkı’nın ilk 2 kitabını yaklaşık 7-8 ay önce okumuştum en son.Şu an üniversite sınavına hazırlandığım için uzun zamandır okumamıştım.Ama tekrardan okumak istiyorum derslerimi engellemeyecek şekilde.Kitaptaki bazı şeyleri hatırlıyorum. Sizce en baştan tekrar mı okumalıyım ?
Ayrıca kitabın özetlerinin bulunduğu bir site vs.var mı bildiğiniz ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Buradan Türkçe olarak bölüm özetlerini okuyabilirsiniz.

2 Beğeni

Verdiğiniz sitede şöyle bir bölüm var ama bildiğim kadarıyla kitapta yok. Ayrı yayınlanmış bir hikaye olabilir mi?

Bu bölüm çizgi romanın giriş bölümü.

2 Beğeni

Anladım. Ben de kitapta olmayan bir bölümü görünce şaşırdım.

1 Beğeni

Sanırım bir tek bu bölüm kitapların dışından. Eski bir yabancı baskıdan kalmış yada tamamen çizgi roman için yazılmış olabilir. Bildiğim kadarıyla diğer bölümlerin hepsi kitaptan alınmış.

1 Beğeni

Evet zaten sadece bu bölüm yabancı gelmişti. Nedense diziye de koyabilirlermiş gibi geldi bana, sonuçta senaristler bu tip şeyleri seviyorlar. Gerçi çocuk oyuncular için kast haberi gelmedi hiç.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Evet, kesinlikle sevdikleri türden birşey ama ekstra bir harcama yapacaklarını düşünmüyorum. Yanılmıyorsam bölümde sadece Egwene hayal kuruyordu.

@savinien Rica ederim :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Dizi ne zaman yayınlanacak biliyor musunuz?

2022 sonu gibi deniliyor.

1 Beğeni

Arkadaşlar şunu muhakkak izleyin, yarım saattir gülüyorum. Zaman Çarkı’nı Vine videoları ile anlatmış bey abimiz :joy:

The Wheel Of Time As Vines - YouTube

2 Beğeni

Hatırlayan yardımcı olabilir mi? Sanırım İthaki bu seriyi bir daha ciltli basmayacak, karton kapak devam edecek gibi bir muhabbet vardı diye hatırlıyorum, doğru mu hatırlıyorum acaba ?

Benim hatırladığım eksik baskılardan sonra bir daha basılmayacak dendi ama bence yüzde yüz basılacak. Çünkü ilk defa adam gibi set olarak satmaya başladılar.