Altıncı kitaba biraz ara vermiştim. Kaldığım yerden 150 sayfa kadar okudum ve hiçbir şey olmadı. Bu kitabın başında ve geride bıraktığımız 5 kitapta da çokça okuduğumuz şeyler yine tekrar tekrar bize anlatıldı. Karakterlerin diğer kitaplarda yaptığı alışkanlıkları yine okuduk. Bu 6 kitapta olana şeyler 1000’er sayfalık 3 kitapta rahat rahat anlatılırdı. Jordan inanılmaz derecede tekrar düşmüş.
Bunun dışında Niran Elçi bu seriyi zorla çevirmiş diye düşünüyorum aksi halde böyle vasat bir işi başka türlü ortaya çıkaramazdı bence.
Ben henüz serinin 4 kitabını okudum. Söylediklerinize ek olarak; kitaplarda herhangi bir olayın, daha kitabın başında veya önceki kitaplarda bir şekilde okuyucuya haber verilmesi ya da ima edilmesi ve aynı olayın çok kolay tahmin edilebilir olup 1000 sayfanın başında ortasında ve sonunda son derece yavaş bir şekilde gerçekleşmesini okumak var. Plot armor da cabası. Durum böyle olunca kitaplar bende hiçbir heyecan hissi uyandırmadı, aksiyon sahnelerinde de 1. kitaptan sonra hiç heyecanlanamadım. Çünkü bir türlü tehlike hissini alamadım. Nasıl olsa bir şekilde ya kurtuluyorlar ya da kazanıyorlar zaten. Öyle kalıcı bir hasar da almıyor kimse.
Dizi kim bilir ne zaman çıkacak. Ben seriye şimdiden başlardım dizinin 1. sezonu büyük ihtimalle iki kitaptan oluşacak. En azından dizinin 1. sezonunu aradan çıkartmış olursun.
Böyle bir kılıç varken 2.el katanaya kaynakla balıkçıl tutturulmuş bir kılıci meşhur kılıç böyle olacak demek prodüksiyonun ne kadar ucuz olacağını gösteriyor.Bir “Last Airbender” vakası daha bizleri bekler düşüncesindeyim.