Serideki kitaplarla ilgili yorumlarımı yapmıştım ama üzerinden şöyle belli bir süre geçince tekrar düşündüğümde en azından geldiğim noktaya kadar tekrar bir süzgeçten geçirmek istiyorum.
Wheel of Time: 5>4>2>1>3 beğeni sıram.
Wheel of Time’ı çıktığı zamanlar okusam, elimde tüm seri varken değil de yazarın gelecek kitapları yazmasını bekleyerek ilerlemiş olsam çok daha başka bir tat alabilirdim muhtemelen. Şu haliyle sinir bozucu karakter gelişimleri, devasa ritim bozuklukları, bazı karakterler için plot armor unsurları nedeniyle hala seriyi kafamda nereye koyacağıma karar veremiyorum. Devam kitaplarını da okuduktan sonra daha netleşir sanırım. Hikayesi de öyle çok ilgimi çekmiyor. Okuma sebebim evrenin, tarihçenin çok iyi olması. Seriyi ayakta tutan tek şey de bu benim için. Bir de yazarın yazım tarzı farklı olsa serinin yarısında yerimde zıplardım okurken herhalde.
Evrenin gizemlerini plot twistler şeklinde verse, okuyucunun okur okumaz farkettiği gizemlerin bir de karakterler tarafından 1000 sayfa boyunca anlaşılamaması ve yetmezmiş gibi olay örgülerinin de bunlar üzerine kurulması olmasa şimdiden seriyi alır başımın tacı yapardım. Bu durum 5. kitapta çok azdı ve okurken çok keyif almıştım.
Unutmadan, her ne kadar karakter gelişimlerini bazı açılardan sinir bozucu bulsam da yan karakterler ile bütün bir şekilde ele alırsak evrene muhteşem şekilde yedirildiklerini kabul ettiğimi söylemek isterim.
Zaman Çarkı muazzam bir seri olmasına rağmen bir sürü eksikleri var, bunları baştan bilerek ve kabul ederek okumak daha iyi olabilir.
Bu arada kolay kısım bitmiş, şimdi en zorlu kısım yani 6-9 geliyor. Bakalım devam edecek misiniz yoksa bu kısımda bırakanlar cemiyetine mi üye olacaksınız?
Hayda bir de ben zor kısımdayım sanmıştım. Şu an 5. kitaptayım ve başlayalı 2 buçuk ay oldu. İlk kitaba ise 1 yıl olmuştur. Kitaplar okutmuyor kendini. Araya kitap sokup duruyorum. Böyle gidecekse sanırım ben de yakında bırakacağım.
Kaos Lordu’nu 9 Eylül’de okumaya başlamışım daha 700’lerdeyim. Seriyi seviyorum kesinlikle ama o gereksiz betimlemeler, hikayenin uzatılmış gibi hissettirmesi beni okumaktan alıkoyuyor. Elbet bitecek bir gün seri ama durum bu.
İlk 2 cilt belki evrene yabancılık nedeniyle biraz okuyan için sabır istiyor ama özellikle 4-5-6-7-8-9 ciltler bir solukta okunabiliyor. Bence tüm serinin en zorlayıcı kitabı 10. cilt. Bu cilt biraz durgun bu nedenle çoğu okuru sıkıyor.
Bu arada " Jak o’ the Shadows"
Size hitap etmiyorsa devam etmeyin, keyif aldığınız kitapları okuyun. Gördüğüm en baba fantastik okurlardan olan @HamdemitAbi ve @M3rett0 bu seriyi yarıda bıraktı diye kaldı aklımda (emin değilim ama).
Ben 5 6 sene önce okuduğum için hiç hatırlamıyorum hangi kitapta ne olduğunu. Hatta sıkıcı kitaplar 9-11 diye kalmış aklımda ama burada paso 6-9 dendiği için bir bildikleri vardır diye düşünüp ben de 6-9 demeye başladım. Ben zaten pek sıkılmadım okurken, çok sündürmüş diye düşündüğüm oldu ama oflayıp pufladığımı hatırlamıyorum. Beni Faile sonrası Perrin üzmüştü ama, onu net hatırlıyorum.
Evet, 6’yı bitirip bıraktım.
Evet seriyi 4. veya 6. kitapta bıraktım, tam hatırlayamıyorum hangisi olduğunu. İşin ilginci bundan forumda bahsettiğimi hiç hatırlamıyorum ama sizden kaçmamış yine hocam .
@M3rett0 ile birlikte az ve öz yazdığınız için sizi merak ve ilgi ile takip ediyorum. Sıkı bir fanınız olabilirim yani.
Ben ZÇ serisini sevenlerdenim. Ancak ben derinlik barındırmayan epik fantastik romanları sadece dünyası için okudugum ve bu serilerden pek beklentim olmadığı için sevdim. Onun dışındaki eleştirilere katılıyorum.
İnsan bir kere o detaylı dünyayı görünce kitaba vuruluyor. Hem bence hikayenin genel işlenişinde fena sayılmaz . Bende en son 6. Kitaba geçmiştim orada bıraktım. Kesinlikle devam etmeyi düşünüyorum.
Her ne kadar son zamanlarda yönünüzü BK’dan yana çevirmiş olsanız da ben de sizin girilerinizi merakla takip ediyorum .
5 kitap iyi dayanmışsın o zaman. 6’dan sonra seri zaten yavaşlıyor. Bu gidişle seri yarım kalır gibi.
Şans veririm muhtemelen. Ben pek aksiyon aramıyorum okuduğum kitapta. Tutarlılık olsun yeterli. Hikayesinden ziyade evren çok ilgi çekici ve sonuna kadar keşfetmek istiyorum. Okuduklarımda pek sıkılmadım sadece yazarın anlatım tarzı hiç hoşuma gitmiyor.
Ben 8. Kitapta kaldım 3 gündür tek sayfa okumadım ki günde 150-170 sayfa okurdum bazen. Serinin başında ben böyle fantastik seri görmedim filan dedim baya hoşuma gitti ama 6 dan itibaren yavaşlamaya başladım.
Ama inadım inat bitirecem seriyi.bu seri bitmeden başka seriye geçmek istemiyorum.sonra tekrar 8 kitabı okumak zorunda kalırım.
12-13-14. Kitapları da merak ediyorum umarım brandon sanderson beni hayal kırıklığına uğratmaz.
(En başta bu seri game of thrones tan iyi dedim ama şuan fikrim değişti. İlk fantastik serim got hala zirvemde. Bakalım zaman çarkı bitince fikrim değişecek mi?.)
Yanlış hatırlamıyorsam seriyi ara vererek okumuştum, 3 seneye bitirmiştim. İlk kitaplar güzeldi, ilgi çekiciydi. Sonraki kitaplar arkadaşların da anlattığı üzere bayağı sıkıcı geldi bana da. Ama 10. kitaptan sonra serinin yan kitabını okudum, kendime geldim sayılır. Hem kısa hem de okunması çok rahatdı. Ondan sonra zaten seri akıyor, son kitapları elimden bırakamıyordum. Yani bence tamamlamak için zorlu süreçten geçip yorucu kitapları okumaya değer. Uzun bir ömrüm olursa yeniden severek okuyacağım serilerden biridir Zaman Çarkı.
Moral bozma timi gibisiniz vallahi. Falanca kitaba gelecek misiniz bakalım? Falanca ciltte yavaşlıyor demenizi ben yanlış buldum. Belki gerçekten yavaşlıyordur ama sizin için geçerlidir. Ben 1. kitabı 2 ay gibi bir sürede okudum. Arkadaşıma önerirken de çok yavaş bence kitap akmıyor dedim. Gelin görün ki arkadaşım üç gün içinde bitirdi kitabı.
Bence akmıyor şeklinde yazmamız ve anlatmamız daha iyi olur diye düşünüyorum.
İyi ki bence demişsiniz, yoksa arkadaşınız bu yorumu size ait değil de, evrensel bir gerçek kabul edip okumayacaktı kitabı.
Okuyup okumayacaklarını bilemem ama bence bunu belirtmekte fayda var.
O zaman aynı hassasiyeti diğer konularda, örneğin “Hangi Kitabı Okuyorsunuz” konusunda da bekliyorum sizden, sadece burada değil. Okuduğu kitapla ilgili görüşünü belirtirken bu görüşlerin evrensel olarak kabul edilmediğini belirtmeyip, bence yazmayan herkesi uyarın lütfen.