Zaman Çarkı

Yok, sadece istediğim konularda kullanmayı tercih ediyorum. Diğer türlü herkesi uyarabilecek zamanım maalesef yok. Keşke olsaydı. :smiley:

Benim zamanım bol, bundan sonra yardımcı olurum size, hiç merak etmeyin. Kendi görüşünü belirtirken Bence yazmayan herkese “@Artorias yanlış yaptığınızı düşünüyor, lütfen düzeltin” derim, içiniz rahat olsun. :slight_smile:

https://twitter.com/wheeloftimenews/status/1339170294318108676?s=20

1 Beğeni

https://twitter.com/wheeloftimenews/status/1339170423959904256?s=20

Rand senden ümitliyim. :vulcan_salute:

1 Beğeni

Yarımcı olun lütfen teşekkür ederim. Allah kolaylık versin. :smiley:

Bence de kişiden kişiye değişiyor. Okuyalı epey zaman geçti ama ağırlaşma falan hissetmedim. Hatta kendimi yavaşlatmaya çalıştığım anlar olmuştu.

1 Beğeni

Benim içinde böyle diyebilirim. Bence de kişiden kişiye göre değişiyor.

:krs:

Seride hangi karakteri ne kadar sevdiğinize göre değişen bir durum sanırım. Egwene ve Elayne’in olduğu bölümler benim için sıkıcıydı ama Mat’in maceralarını okumak çok keyifliydi.

Sadece Rand al’Thor karakteri sayesinde bile en sevdiğim fantastik seri olmaya yeter benim için.Egwene,Nyvaene de çok güzel arclara sahiptir.

Birinci kitap sana göre akmıyor. 8 ve 10 ise sadece Aes Sedai komploları ve boş geçen, kimseye göre akmayan kitaplar. Hatta bu kitapları atlasanız atladığnızı hissetmezsiniz o derece .

2 Beğeni

İlk 6 kitabi iki ayda bitirdim sanırım, sonraki iki kitap 5 ay, 9 ne kadar sürecek hiç bilmiyorum. Tekrar okuması bu birde. En azından dizi çıkana kadar bitirmek istiyorum. 10. Kitabı atlattıktan sonrası muhteşem ama, iple cekiyorum.

Bana 8 ve 9 söylendiği kadar kötü gelmedi açıkçası. Bayıcı kısımları var tabi de öyle sürünmedi elimde.

3 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, uzun süredir seriyi tamamlamış olmama rağmen bekletiyorum. Başlayıp kitapların arasında ara vermek mi gerekiyor sizce, nasıl okuyorsunuz/okudunuz? Bir de birinden Zaman Çarkından sonra okuduğu fantastik romanlardan çok keyif alamadığını duymuştum önceden, sanırım bu külliyatı okuduktan sonra basit geldiğini ima ediyordu. Bu konu hakkında yorum yapabilecek olan var mı?

Ben hepsini arka arkaya okumuştum ama ara vererek okuyanlar da var. Bu işin bir doğrusu yok, herkes kendine göre bir yol çiziyor.

Keyif alma işi de kişiye göre değişiyor. Yediğiniz en güzel yemeği hatırlıyor musunuz? Bu biraz da ona benziyor. O yemeğin tadını arıyorsunuz ama aç da kalmıyorsunuz. :slight_smile:

1 Beğeni

ZÇ serisinde çok fazla karakter var. Akılda tutması zor. Onun dışında istediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Mesela ben ilk 4 kitabı 4 ayda, 5. kitabı 1 yıl ve 6. kitabı da 5. kitaptan 1 yıl sonra okumaya başladım. Çok sıkıntı yaşamadım. Sadece Aes Safai(büyucüler) isimlerini karıştırıyorum.

Hikaye açısından bir şey diyemem. Sonuçta zevk meselesi. Ama lore olarak diğer serilerden daha detaylı.

1 Beğeni

Zaman Çarkı’nı okumaya başladığımda bitirince olacak olan boşluğu tahmin etmeye başladım. Zaman Çarkı’ndan sonra Tolkien (Hobit, yüzük, Silmarillion), Kan Şarkısı, Centilmen Piç’i okudum. Sana şunu söyleyeyim, hayatın temposu biraz düşünce Z.Ç.'na ikinci defa başlayacağım. Zaman Çarkı seviyeyi çok fena arşa çıkartıyor.

3 Beğeni

Kendi hızınızı okurken belirleyin bence. Mesela ben ilk 4 kitabı ard arda okudum, şuan başka kitaplar ile beraber okuyorum.

1 Beğeni

Ben şahsen bazı kitapların arasında bir iki gün dinlenerek okumuştum, toplamda bir buçuk ay kadar sürmüştü. Ama burada birçok arkadaş araya başka kitaplar sokarak ya da daha uzun aralar vererek okuyor, sanırım daha çok zevk meselesi, ben de meşhur yerlerde sıkılsam da bir türlü kopamamıştım kitaptan. Bittikten sonra da başka bir kitaptan aynı zevki alamadım.

1 Beğeni

Ben de toplam 1.5 ayda okumuştum ama sekizin başında 1 hafta ara vermiştim. Ayrıca şeyi merak ediyorum, son kitabın son üç sayfasını yırtan bir tek ben mi varım? :roll_eyes:

Bu ayraclar özel yapım mi yoksa kitaplardan mı çıkıyordu? Ben mi kaçırdım acaba.

1 Beğeni