Zaman Çarkı

4 Beğeni

Harp,yerine gitar vermişler Thom’a.Giderek daha haklı çıkıyorum dizi hakkında.İzlenmeye değmez

Ben sonuç ne olursa olsun yine de izleyeceğim. Böyle şeylere pek takılmıyorum. Kitaptakinin birebir aynısı olsaymış daha iyi olurmuş ama bununla da idare edilir. Bozdukları kısımlar yeter ki bunlarla sınırlı olsun. :wink:

2 Beğeni

Oha, HYPE.

Bence de boyle detaylarin korunmasi sirin ama dizi/film ve kitaplarin cok farkli oncelikleri ve degiskenleri oluyor, kimbilir neyi dusunerek gitar yaptilar. Yanlis dusunmus olabilirler pek tabii ama husnuzanla yaklasmayi tercih edecegim sahsen suan.

Ben çok emin değilim açıkçası. Çıktığında hiç değilse ilk bölümü izlemeyi düşünüyor olsam da bunu bozan neleri bozmaz?

Yapılan değişikliklere “bozmak” olarak bakmamak gerektiği kanaatindeyim hocam. Sonuçta Zaman Çarkı iyi bir kitapsa kitap medyumunun güçlü yanlarını iyi değerlendirdiği için iyi bir kitap. Bu dizi iyi bir dizi olacaksa dizinin güçlü yanlarını iyi değerlendirmesi gerekecek. En basitinden kitapta olmayan “zamanlama” diye bir boyut gelecek mesela. Yahut “görsellik”, “akış” vesaire. Bunları daha iyi kullanabilmek için bazı küçük değişikliklerin yapılması gerekecektir illa ki. Söz gelimi belki de Thom’u şen şakrak, oynak, akıcı bir sahneyle tanıtacaklar; bu sahneye gitar daha iyi gidecekse gitar kullanmalılar zaten.

Tabi izlemeden olumlu da olumsuz da bir şeyler söylemek çok zor, neler değişmiş, değişiklikler hangi amaca hizmet etmiş kitabın ruhu yansıtılmış mı izleyip göreceğiz sanırım.

5 Beğeni

Seti nisan’da aldım temmuz gibi herhalde okumaya başladım araya kitaplar aldım. Şu an 7. kitaptayım sadece akşamları ya da haftasonu belli aralıklarda okuyunca bir buçuk ayda falan bitmiyor kısacası :))

Hocam ben de zaten no-lifer’lık bir yana nerdeyse okulu uzatıp bursu yakıyordum. İş güç varken yapılacak hareketler değil :slight_smile:

1 Beğeni

Rahat olun. Hiç bir kitap uyarlaması kara kule kadar dibi göremez.

5 Beğeni

O zaman yeni yayınlanan the stand dizisini önerebilirim size :smile:.

1 Beğeni

Hocam aynı şey değil ama Dragon Ball diye de bi gerçeklik var bütün pantheonlar bizleri benzerinden korusun.

2 Beğeni

Dizinin yapimcısı fanlarla sürekli iç içe. Dizide çalışanlar orda burda youtuber röportajlarına çıkıyorlar. Millete güvence vermek için uğraşıyorlar. Bütün bunların arkasından acınası bir iş çıkmasına inanmak istemiyorum.

2 Beğeni

Keşke bu seriyi yapı kredi delta mantığıyla ayrı bir edisyon olarak ta bassalar. 15 tane tuğlaya güzel bir alternatif olurdu :grin:

İyi okumuşsunuz yine. 25 Haziran 2019’da sipariş vermişim ben de. Hadi 1 Temmuz’da başladım diyelim. 1,5 yıldır okuyorum ve 8. kitaptayım :grin: kolay okunan bir seri değil. Bir de lise yıllarında okumuştum seriyi 12 yada 13 cilt idi. O yüzden okurken bazen anımsıyorum ve spoiler yiyorum. Onun verdiği keyifsizlik de tetikliyor ağır ilerlemeyi.

2 Beğeni

Ben lise 2 de başlamıştım şu an üniversite 2. sınıfım ve Yeni 6. kitaba geçtim :joy:

1 Beğeni

“… bir daha kullanmak istemiyorum.”

“Kullanacaksın.”

Perrin havuza fırlatmak için baltayı kaldırdı, ama Elyas bileğini yakaladı.

''Kullanacaksın evlat ve kullanırken ondan nefret ettiğin sürece, onu çoğu insandan daha büyük bir bilgelikle kullanacaksın. bekle. artık ondan nefret etmediğin an, elinden geldiğince uzağa fırlatmanın ve aksi yöne koşmanın zamanı gelmiştir.”

Ekşi sözlükte gördüm bunu hatırladığım kadarıyla ilk kitapta oluyor bu ve 10.kitapta bağlanıyor.Çok güzel kitaplar gerçekten ya.Ne güzel karakterler,hikayeler var yeniden okumak için sabırsızlanıyorum.

1 Beğeni

http://www.steelypips.org/wotfaq/3_sources/3.14_countries.html

Söyle bir site buldum. ZÇ evrenindeki ulusların gerçekte hangi uluslardan esinlenildigini gösteriyor.

2 Beğeni

Hançer Yolu’nu bitirdim. Burada okuduklarımdan dolayı 7 ve 8’den epey korkmuştum sıkıcı olacağına dair ama ilk 8 kitabı da elime aldıktan sonra ara vermeden birkaç gün içinde bitirebildim. 7 ve 8’i böyle hasarsız atlattığım için 9 ve 10 için de umutluyum :smiley: Ama hikayede kopukluklar ve savaş sahnelerinin diğer kitaplara göre detaylı anlatılmaması biraz üzdü açıkçası.

Öncelikle kitapta Mat’in olmamasına üzüldüm. Logain’in gelmesine de sevindim. Dashiva’ya uyuz oluyordum zaten onun ve diğerlerinin hain olması iyi oldu. Taim’i de yollayabilirsek çok güzel olur :smiley: Önceki kitapların aksine bu kitabın sonunda Rand’ın kesin zafere ulaşamaması da kitap için bir artı bence. Rand da zaten ilk kez kaybettim diyordu. Eh bundan sonra biraz daha dikkatli olup çevrendekileri dinlersin umarım :smiley: Kışın Yüreği’ne hemen başlamakta kararsızım çünkü Faile’nin esir hayatına dayanabilir miyim bilmiyorum.

4 Beğeni

Burada ve internetin diğer köşelerinde gördüğüm bir şey var. Genelleme yapmayı çok seviyorlar, falanca istatistiğine baktım. Okuyanlar arasında çoğunluk böyle diyor filan diyorlar. Bana göre bomboş bir iş. Tamam veri bakımından çok değerlidir ama benim için bir şey ifade etmiyor. Çünkü ben deneyimlememişim. Haliyle başkalarının yorumlarına göre hareket edecek değilim. :slightly_smiling_face: Duydukları şeyleri sanki kendi deneyimleriymiş gibi de gösterenler de var. Falanca tanıdığı okumuş ve beğenmemiş, hemen çeşitli mecralarda bunu kendisi deneyimlemiş gibi anlatıyor. :joy: O nedenle içinde öznel yorum olmayan yorumları ya da yazıları adına ne derseniz dikkate almıyorum. Umursamıyorum bile. İsterlerse dünyanın en kötü kitabı olduğunu söylesinler. Ben kendim okuyup karar veriyorum. Kötüyse de ben okuduktan sonra bence kötüydü şuraları derim zaten. Ayrıca kötü olsa dahi elimdeki eser bu diyerek yine okurum ben. Yarım bırakmam yani.

Daha önceden de 1,4 ve 6. kitap için akmıyor diyenler görmüştüm. Ben şu anda 6. kitabın ortalarındayım. Bence su gibi akıyor. O yüzden insanların ne dediğine pek bakmayın derim. Kendiniz okuyup karar verin. Sonuçta herkesin zevki ve tahammül düzeyi farklı.

İnternette birileri bir şey yazıyor ya da söylüyor. Millette arkasından gidiyor, mesela en popülerinden birisi de 8,9 ve 10. kitap çok zormuş. :joy: Kaos Lorduna kadar çok akıcıymış ama sonra yokuş aşağı gidiyormuş. Adeta roller coaster… Neyse 2-3 güne kendim deneyimlerim neymiş ne değilmiş diye. :blush:

5 Beğeni