Ben kitabı önce okuma taraftarıyım. O dünyayı direkt yazarın kaleminden tanımak bence daha iyi. Dizi ya da film uyarlamalarında her zaman değişiklikler yapılıyor ve bazen kitaptan oldukça farklılaşabiliyor. Bu durumda belki kitabı okuma isteği kalmayabiliyor insanda.
Güzel tavsiyeler verilmiş bende buradaki cümlenize istinaden farklı bir tavsiye vereyim, ki sizde aynı düşüncedesiniz tahminimce.
Zaman çarkı serisine başladığınızda boş vaktinizi kanalize edeceğiniz sadece bu seri olsun hocam elinizde. Yandan farklı bir kitap okurken, farklı bir serinin arasında, ne bileyim sıfırdan sopranos a ya da friends e izlemeye başlamadığınız bir dönemde seriye başlayın Mesela Wow oynayan bir arkadaşım vardı, ısrarla dedim ki şu oyunu bırak öyle gir seriye. 15 cildi de aldı ama hala wow oynuyor, aklında o varken seriye giremiyor
Bu tavsiyeyi vermemin nedeni serinin uzunluğundan ziyade detaylı işlenişi. Bir kitapta okuduğunuz olay ya da ufak detay, ya da tanıdığınız bir karakter 3-4 kitap sonra o ana referans şekil karşınıza çıkabiliyor. Odak noktanız seride ne kadar olursa, detayları unutmadan ve araya farklı şeyler girmeden ne kadar devam edebilirseniz o kadar zevk alıyorsunuz seriden. İlk kitabı okuyup beğenenlerde de genel olarak hemen devam etme istediği de gelir
Dizide zaten çoğu şey kırpılır diye düşünüyorum, genel okuma zevkinin artması açısından nacizane böyle bir tavsiyede bulunayım dedim. Ben şu an diskdünya okuyorum mesela, onda her kitap kendi içinde tek bir macera olunca araya rahat rahat başka kitaplar sokuyorum ama WoT bu şekil hoş olmaz diye düşünüyorum @er-han gibi bende birkaç kez okuyan biri olarak yakın zamanda başlarsan dizi çıkana kadar birkaç cilt i okursun diye tahmin ediyorum.
Resimler bana nedense çok dandik geldi.
Hayal kırıklığı yükleniyor… %87
Resimlere bakıp yorum yapmamak lazım. Dizide izlerken nasıl görüneceğine bakmalı. Bir fragman gelse de net fikir sahibi olabilsek en azından.
Ayın sonuna doğru gelir harhalde fragman,o zaman daha net bir fikir oluşur dediğin gibi ama şuanlık dizi pek olmuş gibi durmuyor.
Bu da Elayne mi acaba?
Eğer olursa çok yakışabilir bence.
Bence de güzel olur. Keşke kim olduğunu paylaşsalardı. İnsan sinir oluyor.
Birgitte Silverbow gibi duruyor.
Yahu ben çok coşuyorum her bir görsele. Özellikle Mat, Perrin ve Rand inanılmaz gözüküyorlar.
Toplu oldukları hariç beğendim ben. Onda da sanki oyunculara poz verin demişler gibi duruyor. Eternals için yapılan çalışmaya benzettim ama çok çiğ duruyor. Hafiften The Shannara Chronicles havası aldım. Umarım yanılırım.
@Burcununkitaplari ablam da aynısını söyledi bana. Ya bu görseller, üzerinde efekt ya da filtre olmayan çok ham görseller gibi geliyor bana. O yüzden çok ümidimi kırmıyorum.
Ama tabii ucuz fantastik eser ile kaliteli fantastik eser arasında çok ince bir çizgi oluyor genelde. Verecekleri en ufak karar Shannara’ya götürür bizi
Burcu abla ile aynı şekilde düşünmüşüz. Aslında önlerinde çok güzel bir örnek var. Shannara’nın yaptığı ne varsa onları inceleyip önlem almaları gerekiyor. Bir de tutmuş GoT formülü var. Amazon’un kötü bir işe imza atacağını sanmıyorum. Yakında da trailer gelir oradan nasıl bir iş çıkacağını az çok kestiririz. Esasında böyle resimlere bakarak yorum yapmak pek doğru değil ama kalitesizlik kendisini hemen belli ediyor. Yıllardır beklediğimiz bir iş kötü çıkması beni üzer. Umarım Shannara’ya değil de GoT tarafına gider.
Birgitte canlandı gözümde
Kıyafet tercihlerini anlamlandıramadım doğrusu, Moiraine hariç hepsinin kıyafetleri kirli, eski görünüyor. Game of Thrones, Yüzüklerin Efendisi seviyesi beklerken Shannara seviyesinde bir dizi mi olacak acaba
Bağlı oldukları vilayeti bile bilmeyen küçük bir köyün yerlilerinden daha fazlası beklenemezdi bence. Ki bu resmin, İki Nehir’deki büyük Trolloc baskınından sağ çıktıktan sonraki sahnelerden biri olduğunu sanıyorum. Temiz olmasını sorgulardım ben asıl.
Gümüş saçlar ve mavi gözler ile Amys olabilir.
Birgitte’in dahil olması için çok erken gibi.
Ben öyle düşünmüyorum. Rand’ın babası savaşlara katılmış önemli bir kılıcı olan önemli birisi. Perrin demirci. Egwene belediye başkanının kızı. Mat’ın babasının da durumu iyiydi hayvanları vardı. Nynewe zaten Hikmet bir nevi doktor. Sizin dediğiniz gibi barbar dağ kabilesi gibi bir durum yok açıkcası iki nehir halkı için. Hiç birisi yoksul olarak anlatılmıyor kitaplarda. Ticaretin olduğu, tarım, hayvancılığın yapıldığı çercilerin geldiği bir yer iki nehir dünyadan kopuk bir mahrumiyet bölgesi değil.
Rand ve Perrin’in giydiği kıyafetler taş devrindeki insanların veya GOT’daki yabanılların giydiği kıyafetlere benziyor.