Zaman Çarkı

Onunla yetin bence çok çok önemli değil ama başka şeyleri aratma. :joy:

Ben geçen Malazan 4. Kitaptan bir şey arattım. Sonuç çıklar çıkmaz pişman oldum ilk üç harfi görüp kapattım sayfayı geçmişten de sildim. Benim gibi olan da vardır. :joy: Ne olduğunu tam anlamadım ama heyecan kaçmasın diye kapattım.

1 Beğeni

Tşk ederim not alarak gidiyorum wikiye ne kadar istesemde bakmıyorum…

1 Beğeni

Vallahi canım çekti ya. 10. Kitabı hiç hatırlamıyorum. Şimdi ona tekrar bakacağım.

2 Beğeni

Takma kafana ya bende 1 2 ufak spoiler yemiştim, seri okuyunca aklına bile gelmiyor.

1 Beğeni

Yok sıkıntı değil zaten. Pek önemsediğim bir tip değil. :smile:

O değil de güncel okuyan sayımız artıyor sevindirdi beni. Ben yavaş gidiyorum ha gayret arkadaşlar. Yetişin :blush:

Hocam benim seriye geri dönme gibi bir planım yok, o yüzden spoiler konusunu pek takmıyorum. :grin:Başlıktaki her şeyi okumak pek bir eğlenceli oluyor o yüzden.

1 Beğeni

Zaman çarkını kaçıncı kitapta bıraktım hatırlamıyorum 8-9-10 hangisiydi bilemiyorum. Bir sebibide sevdiğim karakterlerin arklarını sonraki kitaplarda okumam ama son kitabını hiç okumadım.Benim için zaman çarkı içerik boşluğuna düştüğüm zaman bu doşluğu doldurcak bir seri .Bir ayda üç tane kitabını okuduğum oldu.Perin drama quenliği ömrümü yemişti …

1. kitapta yarıyı geçtim, Buraya kadar okumuş olanlar için sorun yok ama okumayanlar için spoiler,

Şu anda Matrim ve Aşık Thom gemiye bindi Caemlyn yoluna düştüler, epey bir harala gürele oldu. Perrin’lerin ekibi kafeste Aiel gördüğümüz yerdeler.(Bu Aiel’leri kafese kapatmak bir ritüel falan heralde. İkinciye oluyor iyice sinir kaptım) 12 beyaz pelerinlinin hakkından Aiel-Perrin’in geldiği sahnelerle tansiyonu iyiden iyiye artırdı.

Yalnız bu Aiel’lerle Dune’daki Fremen’lerle neredeyse birebir aynı yuh yani . Baya “Suyum senindir” falan diyordu en son Perrin’e Gaul.

Olayın içine Aiel girdiyse beni alıp götürüyor bayılıyorum bunlara. Ayrıca 20 Aiel kovaladığını söyleyen avcılar da epey komikti. Allah’tan dizide Rand’ın annesini karnı burnunda mızrakla izledik de yemiyoruz bunları :stuck_out_tongue:

Bu kitapta nasıl sıkıntıdan patladınız hiç anlamadım valla. Gayet yeterli bir kitap bence. Tamam en iyisi değil ama okunmayacak gibi hiç değil. 10. kitapta böyle şeyler okusak belki sıkılırız da, daha bir halt bilmiyoruz. Bilgiye açız aç! :smiley:

Evet yavaş ilerliyor ama tempo kazanıyor yani. Özellikle Matrim’lerin yaşadığı aksiyondan bir sayfalık bir Rand’a bakış, hemen ardından Moiraine, Perrin grubunun aksiyonu derken şu son sekansı baya beğendim.

Bu Min demişti ki, Kafesteki Aiel’i gördüğün yerde hayatının dönüm noktası olacak gibi bir şeyler. Hadi tahmin atayım, O siyahlı kızla Perrin manita olacaklar. Al sana dönüm noktası eheheh. Gerçi 1-2 bölüm sonra muhtemelen tanışacağız kızla. Gizem çok sürmez diye tahmin ediyorum. Çünkü dönüm noktalık bir şey olmadı ondan başka. Gaul’le tanışmayı saymazsak.

Arkadaşlar benim spoiler’lı kısma cevap verirken benim okuma keyfimin içinden geçecek spoiler vermezseniz memnun olurum. Bazen şey oluyor; “Ha o mu, 14. kitapta şöyle şöyle olacak ondan.” :smiley: Keşke benimle aynı tempoda aynı yerde okuyanlar olsa da manyak gibi muhabbetini çevirsek. Hayırlısı artık.

2 Beğeni

Valla ben epey dikkat ediyorum, yorum yaparken :smile: Sıfır spoiler mümkünse.

4’e 5 'e geçeceğin zaman fazla oyalanma derim o halde :smile: Epey beğeneceksin :smile: .

2 Beğeni

Sanderson, Wot ve Malazan okurken mümkünse internete ismini bile yazmamak gerekiyor. Sırf duvar kağıdı yapacam diye illustrasyon araken az spoiler yememişimdir. Özellikle Fırtınaışğı serisinde çok başıma geldi.

Malazan hariç okuyup bitirmediğim eserlerde bakmıyorum ben zaten. Malazan’da da bir şey görmeden kapattım hemen. :slight_smile: Spoilerdan nefret ederim.

Brandon da mesela Beyaz Kum kitaplarını okumadığım için spoiler yiyordum az kalsın. Ucundan kurtardık. Şu an beyaz Kum okuyorum mesela. :slightly_smiling_face:

Fırtınaışığı Arşivi 1. kitap ve Beyaz Kum’dan spoiler içerir.

Fırtınaışığı Arşivi 1. kitap’da bir gurup Hoid’i arıyor ya hani hatta o esnada biz onun Hoid olduğunu bilmiyoruz. Balıkçı köyüne geliyorlar. Farklı görüşleri var. Mesela o guruptan birisi Beyaz Kumdanmış. Not almıştım okuyacağım diye ama unutmuştum şu an okuyorum yarıladım diyebilirim.

3 Beğeni

Ben 8. kitabın sonlarına geldim. Kitabı atlasam bir şey kaybetmezdim gibi geldi bana.

1 Beğeni

Ben de 7. kitabın sonuna geldim. Tüm olay bir tane eşyayı aramakla geçiyor. Gerçi ben geçiyor diyorum ama henüz bulmak için pek bir şey yapamdılar. Altıncı kitap ne güzeldi bol bol Rand’ı görüyorduk.

1 Beğeni

Rüzgarlar Çanağı mı?:slight_smile:

1 Beğeni

Sonu çok güzeldi. Baya epikti öyle hatırlıyorum.

1 Beğeni

Rand’ında ergenlin tavırları beni bitiriyor. Yüzüklerin efendisi de Frodo gibi sürekli.

@Haplo bakalım ileride Rand adam olacak diyor. Bekliyorum

1 Beğeni

Hafif spoiler sayılır mı bu bilmem ama daha çok bekleyeceksin :slight_smile:

Hafif spoiler hisli şeyler mi yazılmaya başladı, bana mı öyle geliyor? :smile:

3 Beğeni

Eğer elmakurdu’nun ilk okuyuşu ise, sil bu spoiler’ı siiil :)))

1 Beğeni

Ayy ben seriyi bitirdi gibi anlamışım 7deymiş daha. Aynen uzay boşluğunda kaybolsun eli değer falan :joy:

1 Beğeni