Kimi banlıyoruz şimdi? ![]()
Ucuz yırtık. Az daha yiyorduk süprizbozanı ![]()
@Haplo evet rüzgarlar çanağı. Bakalım olay nereye bağlanacak. Sanırım bir kehanet daha gerçekleşecek
@Buyifix Dumai kuyularından daha mı epik?
@Epichan ben başrolcüyım, ondan Rand’ı seviyorum.
Yok o kadar değil de baya heyecanlı bir sahne var. Dumai kuyuları çok başka. Acayip bir havası var. Ama 7.cilt sonunda dediğimi anlarsın.
Heycanlandım vallaha. Dokuzuncu kitabın sonuda epik diyorlar. Güzel kısımlar olacak gibi.
Bu arada benim en sevdigim wot sonu şimdilik ikinci kitap ve altıncı kitap.
Kitap ilerledikçe Mat’ı Rand’dan daha çok sevmeye başlıyor ama eskilerin dediği gibi “Fantastik edebiyatı Perin sevenler bozdu”.
Dumai kadar epik 2 olay daha var. 9. Ve 14.kitabın sonları. Rafo :)))
Pinterestte ulusların nasıl giyindiğinde dair bir illüstrasyon buldum. Hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. Spoiler içermiyor ama yine de görmek istemeyenler olabilir diye gizledim.
Andor’u çok severim. ![]()
https://www.reddit.com/r/WoT/comments/s74b5p/wheel_of_time_nationscultures_and_their_realworld/
O zaman bende bunu attayım. Burada Andor ya da Tear gibi ülkelerin gerçek hayata hangi ülkelerden esinlenildiğini gösteriyor.
Bu ise kitabtaki gerçek dünyaya yapılan göndermeleri gösteriyor.
4-5-6-7’ yi karton kapak olarak aldım, 6-7 geldi, 4-5 de bu haftasonuna kadar gelir sanırım. Tüm seri ciltli olarak var bende ama şömiz falan biraz sıkıyor bir de Maraş’ta diye en azından şimdilik bu yıl okumayı düşündüğüm ciltleri karton olarak alayım dedim.
İyi mi ettim ne ettim bilmiyorum. ![]()
- Kitabın son 150 sayfası bu arada.
İyi ettin ya tartışmasız
sonra satarsın. Seriye ara verme, kopma.
En rahat e kitap olarak okunuyor. Ben son 3 kitabı telefondan bitirdim ve 3x daha hızlı oldu. Gerçi son 3 kitabın kendisi en az 3x daha hızlı ama en azından rahattı. ![]()
![]()
Ben ilk iki kitabı hem telefon hem kindle hem ciltli hem karton kapak okuyordum dört yerden.
haritası ıvırı zıvırı, çalışarak okurum bu tarz eserleri hep. Malazan’ı da öyleydi.
Şu an 3. yü kindle ve telefondan takip ediyorum.
Elimde kitap olması dijitale engel değil ama kitaptan okumanın bambaşka bir hazzı var. Özellikle böyle hacimli kitapları okumanın.
- Kitap ilk 500 sayfa spoiler
Ortalık karıştı. Zarine midir Faile midir olaylara o kadar cumburlop daldı ki resmen saçma yani onu aralarına almaları. Saçmalığın daniskası hatta. Kimdir nedir bakmadan.
Sammael diye bir eleman zuhur etmiş Illian’da Moiraine üç buçuk atıyor, Perrin yine bir garipliklerde.
Matrim’le Aşık birilerini pıçaklıyorlar. Onlar Caemlyn’e girmek üzere.
Rand’dan haber yok ama Tear’a pek bir şey kalmamış olması lazım onun yolunda.
Egwene, Nynaeve ekibi Mızrağın kızlarıyla takılıyor. Aieller tatlı ya canımın içleri kalpkalp
Bence de iyi olmuş, bu serinin yeni baskı ciltlerinde okumak gerçekten zor. 2-3 sene önce bir arkadaşım da ciltli başlamıştı, sonra bu yeni tip karton kapaklar basılınca komple karton kapağa geçip okudu.
15 sene önceki ciltlierde bir kalite vardı en azından, sayfalar daha kalın yazılar daha okunaklıydı. Sonrasında maliyet kasmışlar bir ara, şu an satışta olan ciltlerde hamur kalitesi düşmüş sayfa incecik. Sayfa sayısını da düşürmek için punto yu da bir tık ufaltmışlar galiba.
Kitaplıkta duruşları çok güzel olsa da okuma açısından biraz zorlayıcı şu an satışta olan ciltliler.
Ben de ciltli başlamıştım seriye(1-4). İş dolayısıyla taşınmak durumunda kaldım. Tabii kitaplar aile evinde kaldı. Kindle ile devam ettim(5-7). Sonra sıkılıp eski karton baskıları aldım. Sarı kapaklı ikiye bölünmüş olanlar(8-9). Okudukça sattım. Bayram için memlekete Malatya’ya döndüğümde 10u ciltli okudum yine.
Gerçekten ilk kitaplara göre kalitesi farklı. Kâğıt ince ve puntolarlar çok küçük. İmla hataları bolca mevcut. Ben takılmam pek ama böyle büyük bir seriye yakışmıyor.
Aldığım keyif açısından kıyaslarsam ciltli>kindle>karton. Gerçi kartonu sevmeme sebebim kitapların kendisi de olabilir emin olamadım şimdi ![]()
Benim ciltliler çok yeni değil 4-5 sene oldu alalı ama ben şömizden biraz rahatsız oldum. Kalın kitaplar, sürekli yanında gezdiriyorsun, kırmızı bir kitap. Hoşlanmadım bilmiyorum.
Bunu bende fark ettim. Bende seriyi telefondan okuyorum. Sanki seri olmasi gerekenden hızlı ilerliyor. Acaba epub yüklerken sayfaları kısaltıyorlar mı?
Sözde birde bunda birkaç yıl önce Alican Saygın Ortanca seriyi gözden geçirmişti. İmla hatalarını filan düzeltmişti. Birde ciltli basımı durduracaklardı. Daha durdurmadılar mı?
Psikolojiktir hocam. ![]()
Olabilir. Punto boyutundan da olabilir.
Aynen. Orada kendi okuma alışkanlıklarımıza en rahat gelen satır aralığı, punto ve yazı tipini seçtiğimiz için evimizde gibi hissediyor olabiliriz. Bana da oldukça çabuk ilerliyor gibi geliyor e-book’ta.