Zaman Çarkı

Tear sancağı ne iyiymiş ya. Ultraslan Osmaniye Ülkü Ocakları gibi. :smile:

9 Beğeni

Bildigim kadarıyla Tear ispanyadan esinlenilmiş. Bayrağın renkleri ise büyük ihtimalle günümüz ispanya bayrağıdan geliyor.

3 Beğeni

Moor bayrağından belki…Emeviler.

2 Beğeni

Evet onu unutmuşum. Endülüs Emevilerinden geliyor. Bu arada Tarbon Osmanlıyı temsil ediyor.

4 Beğeni

Hatırladığım kadarıyla ara ara bazı kitapların tükenmesine rağmen yeni baskı geldi. Her seferinde de artık ciltli basım olmayacak diye dedikodu da çıktı. Pek inanmıyorum o yüzden

2 Beğeni

İthaki soru hattı açıken yayınevi sorumlusu demişti bunlar son diye. İthaki’ye hiç güven olmuyor.

2 Beğeni

Ciltli baskı gelir. Tükendikçe de malzemesini temin ettikçe yenisini basarlar. Ben de ilk ve yeni baskı ciltli tam set var. Gamze hanımın yaptığı çeviri de güzel ilk hali de. Yalnız ilk halinin baskı kalitesi kâğıt bazında çok daha iyi. İthaki’nin en iyi ciltli eseri. Malazan da kötü değil bu arada ama ZÇ seviyesine çıkabileceğini sanmıyorum. Sondaki kitaplarda kalite düşmesin de bu hali yeterli gözüyle bakıyorum şu an.

3 Beğeni

Malazan kötü değil mi??? Ben şok . Zaman Çarkı ise dünya standartlarında bile çok iyi bir baskı.

1 Beğeni

Yani Amerika’nın o kâğıt kapaklı hallerinden çok daha iyi bence. Kâğıt kapak edisyonu da kötü değil ama iyi de değil.

İngilizce baskı ufak ve büyük boy olanları inceleme şansım oldu. Hele o ufak boylu olanına 5 kuruş vermem. Büyük boy olanı yani bizimkilerin baz aldığı da pek iyi değil bence.

2 Beğeni

Karton ve ciltlilerin çevirmeni farklı mı?

1 Beğeni

Zaman Çarkın’da bildiğim kadarıyla ciltlilerde sonradan değişiyor çevirmen. Eve geçince kontrol etmem lazım.

1 Beğeni

Bildiğim kadarı ile sadece 2. kitabın çevirisi farklı, kalan kitapların hepsi Niran Elçi. 2. Kitabın çevirisi ilk baskıdan farklı, öyle bir tercih yapmışlar zamanında ( niyeyse artık ) .

Şu an hala ilk çeviriler kullanılıyor olması lazım ama son 1-2 yıl içinde yeni birine çevirttilerse bilemiyorum.

@BiblofilYouTube Tear sancağına iyi güldüm :smiley:

2 Beğeni

Kartonlarda Niran Elçi diyor bende olanlar için en azından.

2 Beğeni

Ben de böyle biliyorum. Hatta malum epub düzenlemeleri yapılırken aynı terimin farklı çevirileri olan yalıtılmak ve koparılmanın standartlaştırılması için geri dönüt vermiştim.

2 Beğeni

Galiba yanlış hatırlıyorum. Şimdi internetten baktım da sadece Büyük Av kitabında farklı olduğunu gördüm. Gayet iyiydi bence çevirisi.

2 Beğeni

Zaman Çarkı 7 bitti. Bitirmem neredeyse 2 sene sürdü. Açıkçası okurken çok sıkılmadım. En azından Eleyne kısımları hariç. Onun dışında güzeldi.

Sammael ile olan savaş daha epik olabilirdi. Ayrıca Sammel’in öldüğüne inanmıyorum.

Yarın 8. kitaba başlayacam. Bakalım bu sefer hangi ulusa düşecek yolumuz. Ebou Dar’dan sıkıldım :grinning:Afet sınırına gitmek istiyorum. Arfel ya da Kondor’a filan.

4 Beğeni

8.Kitap bitirdim. Yani kitapta çok bir şey yok.

3 Beğeni

Spoiler içindeki kısım biraz bende de hayal kırıklığı olmuştu. Nedeni epiklikten ziyade beklenti yönetimiydi sanki :thinking:

Olaylar bu kısma gelene kadar Sammael şöyle, Sammael böyle, Sammael nerde, Sammael bişiler çeviriyor, Sammael bi fenadır falan bir sürü dokundurma oluyor ama sonrasında ee Sammael bu muymuşun ya sen olmuştum diye hatırlıyorum :joy:

3 Beğeni

Birde ben sonun sammael üzerinden olacağını hiç düşünmedim. Kitap boyunca paso rüzgarlar çanağı diyip durdular. Kesin final onun üzerinden olur dedim. Olay Sammale bağlanınca önce çok heycanlandım. Ama sonra sonunu beğenmedim hem de rüzgarlar çanağı yerine Sammael’i yenmek üzerine kurgulansa daha güzel olur gibi hissetim. Sağlam savaş kitabı çıkarmış bundan.

2 Beğeni

On birinci kitap Düş Hançeri bitti. Ne yalan söyleyeyim pek sevemedim bu kitabı. Bir iki nokta haricinde 8 ve 10 ile aynı tatsızlıktaydı benim açımdan. Sürüncemede kalan olayların sonuçlanması açısından başarılıydı.

Faile’nin kurtulması ile artık Perrin kısımları okunur hale gelir umarım. Bu evlilik gerçekten Perrin’i çekilmez hale getirdi. Korkum Mat-Tuon ikilisinin de aynı iticilikte olması.
Min-Rand ise okumaktan keyif aldığım bir ilişki. Elini kaybettikten sonra Min’in desteğini hissetmesi, delirse bile terk edilmeyeceğini bilmesinin verdiği güven Rand için çok değerli. 3 kadın içinden gerçekten seven bence sadece Min.
Elayne ise kendini düzenli olarak aynı tehlikelere sokuyor. Bir insan hiç mi akıllanmaz. Şüpheli metruk bir binaya girerler ve aaa sürpriz düşündüğümüzden daha fazla Karanlıkdostu varmış. Bu şekilde kaç kere saldırıya uğradılar artık sayamıyorum. Bir de yanlarında sürükledikleri masum insanlar ölüyor bunların yüzünden. Vandane’ye yazık oldu. En azından kardeşinin intikamını aldı da gözü açık gitmedi.
Artık yeni favorim Egwene o kadar güzel karakter gelişimi gösterdi ki. Onun kısımlarını okurken benim bile diz kırıp ‘’Nasıl isterseniz Anne’’ diyesim geliyor. Gerçek Amyrlin Makamı Egwene Al’vere’dir. Çaydaki Bal bölümünden ayrı olarak bahsetmek istiyorum. Okurken aldığım keyfi ifade edemem. Ülküye bağlılığı, özveriyi, kararlılığı böylesine derinden hissettiğim olmamıştı. Sonunda biraz gözüm dolmuş olabilir. Ajan seçti mi hatrılayamadım ama gönlümde Mavilerin çiçeği oldu Egwene.
Nyneve’i az görmemize rağmen o da olumlu yönde gelişme gösterdi. Lan için asker toplarken yaptığı konuşma çok etkileyiciydi. Son Savaş’ın geldiğine gerçekten ikna olduğum andı.
Yazık olanlar listemde 2. sırada Aram var. Ziyan oldu çocukcağız. Perin’e sırt dönmesini hiç beklemiyordum. Gerçi tenekeciliği bırakıp bütün hayat felsefesine sırt döndüğünü düşününce şaşırmamak lazım ama yine de ne bileyim trajik bir andı bence.
Ve kitabın en güzel benim de uzun zamandır beklediğim kısmı Moiraine ve mektubuydu. Ölmediğini tahmin etmiştim. Eksikliği beni hep üzüyordu. Cadsuane yerini doldurmaz üzümlü kekim. Dön gel hadi.

Aklıma takılan bir nokta var.

Asilerin kampında Halima’nın öldürdüğü iki Aes Sedai vardı Anaiya ve Kairen. Bu cinayetlerin sebebi belirtilmiş miydi, ben mi kaçırdım yoksa ileride mi açıklanacak? Bir de Romanda, Delana-Halima ikilisinin Karanlıkdostu olduğunu nasıl anladı? Cabriana isimli birinden bahsedildi ama ben hatırlayamadım.

4 Beğeni