Kendi soruma cevap vereyim. Kaos Lordu 6. bölümde şöyle bir ayrıntı varmış. After the Schism and before reaching Salidar, Cabriana and her Warder were captured by Darkfriends.
On the orders of the Dark One, via Shaidar Haran, Semirhage tortured Cabriana for all the information she had on the Salidar Aes Sedai and their involvement with Rand al’Thor. To her credit, Cabriana tried to resist, but was broken when Semirrhage tortured her Warder to death.
Sonrasında
Halima told the Salidar Aes Sedai that Cabriana was killed in a fall. But this story generated suspicion among Cabriana’s best friends, Anaiya and Kairen, who started investigating and were killed by Halima. dolayısıyla aklıma takılan kısım açıklanmış oluyor.
Ek olarak Yeni Bahar’da şöyle bir kısım varmış.
Cabriana,Anaiya ve Kairen üçlüsünün çok yakın arkadaş olduğundan bahsedilmiş
Mesela şu bağlantı hayranlık uyandırıcı ama aynı şeyleri defalarca okumaktan insan fark edemiyor. Yok Aes Sedailerin yaşı belirsiz yüzü yok Nyneve’in örgüsü çekiştirmesi yok bilmem ne derken kaynıyor arada.
3 bitti. Fena kitap değildi, beğendim. 1000kitap ve goodreads’e eklediğim kısa incelemeyi de paylaşayım.
Seriyi okuyanlar bu kitap için çok sıkıcı, en kötü kitaplardan biri falan dediği için sıfır beklentiyle başlamıştım. Belki de o yüzden baya beğendim. Bence özellikle ikinci yarısı oldukça tempolu bir kitaptı.
Komikli spoiler olabilir. Bir şey de söylemedim aslında okuyabilirsiniz ya, pek spoiler yok. Yine de aşırı hassassanız okumayın bari.
Kitap, Almoth Ovası civarından Rand’ın ve Tar Valon’dan diğer kahramanlarımızın Tear’a doğru belli sebeplerle yolculuğunu, kitabın sonunda ise Tear’da, Taşın Yüreği’nde yaşanan cümbüşü konu alıyor.
Tear’da Callandor var. Yani Zaman Çarkı evrenindeki Excallibur. Parıl parıl bir kılıç. Kılıç olmayan kılıç. En güçlü sa’angreallerden biri. Bu kılıçı sadece Yenidendoğan Ejder oradan alabiliyormuş. Rand Callandor’un peşinde. Artık emin olmak istiyor. Ejder bensem diyor, Callandor’u istiyorum diyor. Madem Ejder’im, o zaman çekerim Callandor’u yenerim Karanlık Varlık denen ib’lisi diyor.
Tabi Aiel’ler durur mu, onlar da Şafakla Gelen Tear’da görünecek diye ulelek ulelek diyerek çatılarda gezinmeye başlıyorlar.
Bu sırada Terkedilmişler de yavaştan kurtuluyor zincirlerinden. Her an her yerde olabilirler durumu var. Allah’ım esirgesin tehlikeli varlıklar. Gerçi Rand İkinci Kitapta Karanlık Varlığı tokatlamıştı bunlardan ne olur diyebilirsiniz. Sahi tokatlamış mıydı?
Kafama takılan şu oldu,
Bu karanlık varlığın zindanlarının mühürleri geziniyor ya, aşırı saçma orası. Rand karanlık varlığı ya da kimse o artık, her kitabın sonunda bıçaklıyor, sonra Moiraine geliyor, ya o aslında Karanlık Varlık olmayabilir diyor, bir mühür daha bulunuyor. Saçma bence. Yavaş yavaş mı serbest kalıyor yani? O zaman Rand’ın KV’ı yenmesi Karanlık Varlık için iyi bir şey. Ne zaman yense bir mühür iptal oluyor.
Çoğunluğun aksine ben 3.kitabı sevmiştim. Finali çok heyecanlıydı. Sorduğunuz soru benim de aklıma takılmıştı ama unutmuşum. Açıklandı da mı unuttum yoksa tamamen aklımdan mı çıktı onu da hatırlamıyorum
Hocam mühürler zindanı tutan parçalar, önemli bir spoiler olduğunu sanmıyorum ama geçen sefer delik tamamen açıkken bile KV doğrudan dünyaya giremiyordu diye hatırlıyorum, sonuçta o zaman mühür yoktu ve yaratıcının zindanına delik açmışlardı. Çok zaman oldu okuyalı ama Karanlık Varlık’ın dünyaya tamamen girebilmesi mümkün olur muydu bilmiyorum ama etki alanı inanılmaz genişleyeceği için her şeyi bir anda yok edebilirdi gibime geliyor. Düşün tek karşı hamlesiyle saidini lekelemiş ki hazırlıksız yakalandı.
Bu büyük spoiler değil. Büyük spoiler olsa zaten buraya yazmam. Zaten yanlış hatırlıyormuşum(şaka değil gerçekten)
Edit: Doğru mu yanlış mı hatırlıyorum diye küçük bir araştırma yaptım. Yemediğim spoiler kalmadı wot hakkında internete araştırma yapmayın. Büyük spoiler yersiniz.
Takıldığında yaz buraya gazı vereyim 8.kitap çok kötü değil zaten, sadece politika artıyor, aksiyon azalıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Kara Ajah avı da bu kitapta başlıyor.