ZÇ ile Malazan arasındaki en önemli farklardan biri de bu. Elyas çok iyi karakter diye başlıyor, 3 kitap gidiyor, sonra 8 kitap yok.
Anomandaris Irake mesela 1 ve 3.ncü kitapta var, sonra sanırım 8.kitapta gelecek ama sürekli hakkında bilgi var.
ZÇ ile Malazan arasındaki en önemli farklardan biri de bu. Elyas çok iyi karakter diye başlıyor, 3 kitap gidiyor, sonra 8 kitap yok.
Anomandaris Irake mesela 1 ve 3.ncü kitapta var, sonra sanırım 8.kitapta gelecek ama sürekli hakkında bilgi var.
Peh sevmez olaydım o zaman, tam karakteri sevmişim
Rakamları biraz salladım bu arada, ama 2.kitapta o kadar rolü varken bir anda yokmuş gibi oluyor.
O da kimmiş
Ben buna katılmıyorum ya ikisinde de kaybolan karakterler var. Yani senin söylediğinden yola çıkıyorum. 1,3 ten sonra o da kayboluyormuş işte. Elyas’tan da arada bahsediliyor o sayılmaz.
ZÇ nın zayıf ya da Malazanın güçlü olduğu bir yan değil bu konu bence.
Bir de sürekli kıyasa gerek yok. Her seri kendi içinde değerlendirilmeli bana göre.
Kıyas olmazsa fikirlerimiz gelişmez, ondan olmaz RJ bazı karakterleri yazıp sonra bırakıyor resmen veya kötü karakter Demandred’i 9 kitap arıyoruz ne yapıyor neredesin diye
Diğer seride yüzde 90 karakterin doğrudan rolü oluyor, bu yadsınamaz bir gerçek. Ama bütünsel bakınca da Zaman Çarkı’nda iyi kötü kavramı çok net ve neye doğru yol alıyoruz bunu biliyoruz, Malazan’da 6.kitap bitti, hala ne neydir tam kestirilemiyor. 10.kitapta TCG karakteri hakkında bambaşka bir şey öğrenebiliriz ama Shai’tan net bir kıro
2.kitap, sayfa 270’lere gelmeyen açmasın.
Selene diye bir kız çıktı ve çok güzel, ayrıca Rand’ı etkilemeyi başardı. Dolayısıyla ben bir huylandım bu kızdan. Kesin dışı güzel, içi çürük çıkacak. Kesin üzecek kesin bak
Melih spoiler kullanır mısın hocam, bir de mevcut bulunduğun yeri yaz ki oraya gelmeyen açmasın, geçmiş olan açsın senle konuşsun. Sadece isimleri blurlamışsın.
Tamamen mi blurlayayım? Olur hocam öyle yaparım. Ne spoiler olur, ne olmaz kestiremediğim için isimleri gizledim sadece
Ekleme: Hallettim
Heh. Aynen hocam süper. Yok bunda pek bir şey yoktu aslında ama yaklaşım bence böyle daha sağlıklı
Gel gel ben yavaş yavaş gidiyorum 4. Kitap sonundayım beklerim.
Rand böyle oldu işte Kendisiyle savaşıyor çocuk
@BiblofilYouTube yavaş yavaş geliyorum hocam
Egwene daha iyi ya. Güzellik her şey değil
Sen öyle diyorsan öyledir. Ben Elayne’i tercih ederdim.
Bu arada dizinin 2. sezonu gelmiş. Bakalım nasıl olmuş. Yeni bir sürü karakter var.
Rand’ı düşünüyor kız ya, borunun peşinde Selene bence, umarım Rand doğru tercihi yapar
Diziyi izlemedim hiç, böyle daha zevkli. Seriyi okuduktan sonra diziye bakabilirim.
Neyse çöpçatan gibi olduk
Dizi büyük ihtimal hayal kırıklığı olmuştur.
Ben son kitabı da bitirdim.
Diziyi hiç izlemedim, bir şey diyemeyeceğim o yüzden.
Ben daha 2.kitaptayım hocam, bakalım son kitaba çok var daha
Güç Yüzükleri ile bu dünyanın en iyi dizileri. İzlemediğin her saniye zarardasın.
Kitap okuduktan sonra izlemek daha iyi. Karakterler filmdekilere/dizidekilere dönüşüyor sonra sevmiyorum
Abi özellikle Min ve Nynaeve de bu var ya. Of of of.
Min 4. kitapta olan ben için en çekici ve şirin kız. Dizideki nedir öyle? Çizimlere ve dizi karakterlerine bir bakın Allah aşkına.