Merhabalar.
Kıbrıs’ta havalar yavaştan soğumaya başladı, benim için Zaman Çarkı zamanı gelmiş bulunuyor.
11. kitap Düş Hançer’ini bitirmiştim. Bu yazarın kendi kalemiyle yazdığı son kitap. Şimdi aklımda şu soru işaretleri var; serinin kalan kitaplarında anlatım tarzı, dili çok farklılık gösteriyor mu? Doğal olarak ister istemez bir farklılık olur elbet ama bu çok dikkat çekici bir şekilde mi oluyor? Yazarın değişmesi farklı bir seriye geçiş hissi veriyor mu? 1000Kitap sitesinden de bakamıyorum sürpriz bozan yaşamamak için. Sizin düşünceleriniz nedir?
100 sayfa okusanız bir sonraki kitaptan farkı anlayabilirsiniz. Brandon Sanderson Robert Jordan gibi bir povda çok uzun durma gibi huyu yok. RJ mesela 150 sayfa bir mekanda kalıyor 150 sayfa başka bir mekanda kalıyor, belki mekandaki karakterler arasında povlar değişiyor. Sanderson biraz daha kısa ve dengeli gidiyor.
Dil benzer ama fark anlaşılabilir düzeyde. Son iki kitapta Sanderson biraz daha Jordan’ın dilini yakalayabiliyor gibi geliyor bana ama belki de bu alışma durumundan da olabilir.
Şahsen Matrim Cauthon yazımını pek sevemedim Sanderson’ın. Her kalan karakterler iyi bence.
Teşekkür ederim.
Mat serideki en sevdiğim karakter, içim burkuldu bir an.
Mat benim de en çok sevdiğim karakter ve ben arkadaşımızın aksine öyle aman aman bir fark görmedim Sanderson’da. Gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.
Sanderson, Jordan’ın tarzında yazmaya çalışmış. Anlatımları benziyor ama farkları da hissediliyor. Sanderson olayları daha hızlı ve net biçimde anlatıyor. Jordan daha uzun tempolu gidiyor, karakterleri daha yoğun şekilde ele alıyor.
İki yazarı da çok severim. Sanderson bence çok iyi ilerletti seriyi ve noktaladı. Sonuçta kendisine ait olmayan bir evreni yazdı, bu hiç de kolay bir şey değil.
ikinci cildi okuyorum şu an ve deliye döndüm nasıl yüksek lordun kılıcını almadan giderler nasıl ya nasıııılll
Arkadaşlar Zaman Çarkı 4.kitaptayım ve kitabı alalı epey oldu yani fiş falan yok. Baskı hatalı gelmiş kitap 17.bölümden 21.bölüme atlıyor okurken fark ettim maalesef. Bu bölümler arasında önemli olaylar oluyor mu?
@Bunn-Y hala İthaki de misin? Bana yeniden 4.kitabı İthaki yollar mı acaba bildirsem? Çünkü 580 lira veremem
Tam hatırlamıyorum ama muhtemelen Nyneave örgüsünü çekiştiriyordur.
Şimdi açtım baktım yıllar sonra, benimki de aynı 448.nci sayfaya git eksik kısım oradan devam ediyor
- sayfadan 289.sayfaya atlıyor benim
İthakiden kitap alırken sayfa sayfa bakmak lazım demek.
Büyük ihtimalle Aileller’in oraya gidiyorlardır. Yolda Satıcı falan görüyorlardı oralar olabilir.
Kontrol ettim şimdi bendeki baskılar normal. Fotolarını çekip atayım sana. Özelden.
İyi olur zahmet olmayacaksa teşekkür ederim. O kısımları pc’den okuyup kitaba geri dönüş yapabilirim
Az bekle maç izliyorum. Bitsin çeker gönderirim.
Acelem yok hocam, istediğin zaman yolla
Ekleme: Artorias ile sayfalar örtüşmüyor ve çok eksik sayfam var. O yüzden yapamadık.
selamlar zaman çarkına başladım bugün itibari ile sizce e pub olarak kitap okunur mu kitapalr çok pahalı çünkü
Ben 1. kitabın bir kısmını kitaptan bir kısmını bilgisayardan epub olarak okudum. Kitaptaki harita yetersiz, çoğu yer yazmıyor. İnternette detaylı haritası var ve baya iyi yapmışlar. Ekranı ikiye bölüp bir yana haritasını diğer yana epubı açık okumuştum çok keyifliydi. Sadece kitaptan okusaydım o kadar zevk alamazdım, açtığım haritanın da etkisi büyük. Deneyin bence, belki siz de seversiniz.
çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim kitapların tamamını okudunuz mu
Bir tane harita var buradan arkadaşlarda paylaşmıştı. Kitaplardaki olayları adım adım izliyor.
atabilir misiniz buraya link veya haritayı
Birinci kitabı bitirdim, devamına sıra gelmedi henüz.