Zaman Çarkı

Harita buydu. 20 karakter

2 Beğeni

çok teşekkürler cidden gayet güzel açıklayıcı bir yol haritası

1 Beğeni

kitabın 250.sf sına gelmiş bulunuyorum şuan itibariyle ve spoiler olucak ona göre okuyun şuana kadar nerdeyse yüzüklerin efendisi ile birebir gidiyor bazen haryy potterdeki voldemort geliyor aklıma bazende yüzüklerin efendisindeki sauron karanlık varlık bunları hatırlatttı bana sanki trollorclar yüzüklerin efendisindeki orklar ile aynı diğer yandan evet yine yüzüklerin efendisi gibi bir yolculuk var rand thom perrin mat lan egwene bunlardı sanırım sonradan nyvine geliyor barelonda o da yolculuğa katılıcak mı bilmiyorum şuan .Buraya kadar herşey güzel ama dediğim gibi yüzüklerin efendisinde de olan yolculukla aşrı benzer bakalaım Tar Valon a ulaşabilicekler mi şuana kadar hikaye de rand üzerinden gidiyor gibi karanlık varlık bunların neden peşinde aes sedailer kim hangi taraf doğru söylüyor o kadar karmaşık bir durum alıcak gibi ki herkes birbirnin yalancısı kitapta .Rand ın babası Tam mesela kesinlikle babası değil randı bulmuş bir yerde ve bu adamın iki nehirden ayrılmış olması eskiden vs çok garip çünkü kimse çıkamıyor uzaklaşamıyor o kadar acaba Tam kim ve bu addamın bir imge vardı kurbaşı olması lazım kılıcı var ve bu kılışta o işaret var bunu görenlerde şaşırıyor anlamı ne hangi hanedan Tam savaşçı mıydı Rand kimin evlatları ve diğr yan karakterler acaba onların da mı aileleri böyle buldu yoksa farklı mı bir sürü soru işareti .Kitap şu ana kadar güzel gidiyor bakalım ileride neler bizi bekliyor acaba bu kitapta büyük savaşlar ve böyle 200 -100 civarı savaş okuduğumuz olucak mı sahte ejder olayı vs geçti ejderleri de merak etmiyor değilim

3 Beğeni

Bende ilk kitabın 470. sayfasına gelmiş bulunmaktayım ve beni pek sarmadığını söyleyebilirim. Fazla mı uzatmış acaba diye düşünüyorum. Yüzüklerin efendisi benzetmesine katılıyorum. Böyle giderse seriye devam etmeyeceğim.

2 Beğeni

@TurinTurambar1 @Yasin_Senturk

Valla 80’lerde yaşasaydınız işiniz zordu demek ki hocam. O zamanlar bu janrada çıkan kitapların neredeyse tamamı Yüzüklerin Efendisini andırıyordu zaten. Shannara Chronicles, Narnia vs… :smiley:

Bu arada elbette konuya benden daha hakim Zaman Çarkçısı arkadaşlar çıkıp açıklayacaktır ama benim bildiğim kadarıyla yayınevi Robert Jordan’dan özellikle Yüzüklerin Efendisine benzeyen bir kitap yazmasını istiyor. Öyle okunuyor çünkü, formül belli. İlk kitap başarılı olunca ikinci kitaptan itibaren RJ özgürlüğünü kazanıyor ve seri de bayağı özgün hale geliyor.

İlk kitabın büyük bölümünden (özellikle finalinden) nefret etmiş birisi olarak 2. kitap Büyük Av’a kadar sabredin derim. Çünkü o kitapta hakikaten bir ruh, bir karakter kazanmaya başlıyordu seri. Şayet 2. kitabı da sevmezseniz…

Beni sorarsanız eğer, seri 4. kitapta açılıyor dedikleri için ve karakterlerin neredeyse tamamına sinir olduğum için, bir de kadın karakterlerin bayağı kötü yazıldığını düşündüğüm için 3. kitabı okuyup bırakmıştım bu seriyi. Ama ben zaten öyle uzun uzadıya anlatılan fantazyadan hazzetmiyorum. Beni kıstas almayın yani.

2 Beğeni

1.kitaptan sonra ortam değişiyor, Shannara’da keza öyleydi. En azından 2.kitaba da şans verin, pişman olmazsınız. Bu serinin kötü kitapları 8-9-10’dur.

2 Beğeni
  1. Kitap bana da yüzük kardeşliğini hatırlatmıştı ama sonradan hikaye farklı yerlere gidiyor. Çok dallanıp budaklanıyor.
2 Beğeni

beni sarıyor olaylar içiine çekiyor baya bence devam edin 2. kitap daha özgün diyor çoğu kişi size yetişebilirsen burdan tartışırız

2 Beğeni

uzun serileri seven biriyim ve uzun seriler için şuanda fırtına ışığı arşivi serisi vardı bende ilk kitabı okudum krallaırn yolu sonrasında okuyamadım pahalıydı vs kaldı öyle ve bir bakıyorum ikisninde diline zaman çarkı daha üst düzey gibi geliyor kralların yoluna göre o da çok güzel uzun soluklu bir epik seri diğer kitaplara gelirsek kuzenim okuyordu 7. kitapta ve ilk 5 için çok güzel demişti 6-7 sönükleşiyor daha çok farklı bir evreye giriyor demişti kitaplar yinede severek okuyorum şuan bakalım ne kadar okıycam eğer tavsiyeniz varsa bu kitaptan sonra bırakırsan epik fantastik önerilerinizi beklerim

3 Beğeni

Ne aradığına göre değişir. Epik Fantastik istiyorsan özellikle Zaman Çarkı ve Brandon Sanderson’dan devam etmeni öneririm. Türkçeye çevrilenler arasında her ne kadar son kitapları bir süredir yazılmamış olsa da Gentilmen Piç - Scott Lynch veya Kralkatili Güncesi - Patrick Rothfuss olabilir.

Daha yetişkin işi bakıyorsan Kadim Kanunlar (ilk üçlemesini ithaki basmıştı) - Joe Abercrombie veya Malazan - Steven Erikson (ilk 4 kitabı basıldı) güzel seçenekler.

Yahut farklı bir era, çağda geçsin istiyorsan Barut Büyücü (Powder Mage) - Brian Mcclellan üçlemesini basmıştı bir ara İthaki. O da güzel bir seridir. Yine eksikparça yayınları şu aralar Yeşim Savaşı - Fonda Lee ilk iki kitabını bastı. O da çok güzel bir seridir tam orta çağ epik fantazya kategorisine girmese de.

5 Beğeni

Malazan ve kadim kanunlar listeme ekledim, çentilmen piç serisinin de ilk kitabı vardı bende okudum bitirdim. Diğer serilerini alamadım yakın zamanda pdf olarak veya alıp okıyıcağım. Rüzdarın adı serisini de okudum bitirdim son kitabı bekliyoruz yıllardır çıkmayan kitap, birde zaman çarkı ile ilgili bir sorum olucaktı , içinde aksiyon savaş ,sahneleri olan bölümler var mı? Büyük savaşlar olan mesela GOT daki gibi veya yüzükleirn efendisindeki türden büyük savaşlar kadim kanunlar içinde aynı şekilde. Barut büyücüsüne gelince ise kitapları vs bulmak zor evreni hakkına pek bir bilgim yok kitaplar için teşekkürler

1 Beğeni

Hocam mümkünse noktalama işareti kullanın, yazılarınız karmakarışık bu şekliyle.

2 Beğeni

Elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım :slight_smile:

2 Beğeni

Şu anda 5. kitabı bitirmek üzereyim. Zevk alarak okuyorum. Hatta çoğu kişinin şikayet ettiği detaylı betimlemeler dahi sorun yaratmadı ama kadın karakterlerin olduğu bölümler inanılmaz sıkıcı. Özellikle şu Nynaeve’e artık katlanamıyorum. Çok kullanmayı sevmediğim laflar ama tam olarak ergen ve kezban hareketler dışında yaptığı bir şey yok. Onun olduğu bölümleri direkt atlayasım geliyor. Atlasam bir şey kaybetmem sanırım.

1 Beğeni

6.kitaptan 10.kitaba kadar Allah sabır versin. :slight_smile:

1 Beğeni

Atlamayın, hızlı okuyun. Yazar -biraz uzatmış olsa da- o bölümleri genel hikayeyi desteklemeik için yazmış.

Ayrıca, Sanderson kitaplarına gelene kadar -kimisine göre- sıkıcı bölümlerle sık sık karşılaşacaksınız.

1 Beğeni

Serideki kadın karakterlerin çoğunda böyle bir sorun var. Sözün özü sinir bozucular. Kitaptaki kadın karakterlerin üçü veya dördü dışında hepsi böyle…Nynaeve, epey önemli bir karakter. Ben Nynaeve’yi sevenlerdenim, o öfkeli filan ama temiz kalplidir esasında.

1 Beğeni

7-10. Kitaplarda aes sedai+faile kısımlarını toptan anlarsanız bence hiç kayıp olmaz. O kadar boş geçiyor ki uykum geliyordu. Entrikalar bir yere de varmıyor.

Elayne taht oyunlarınida atlarsa bisey kaybetmez.

Rand kısımları da atlansa pek bir şey kaybedilmez. Perrin kısımlarını şahsen sevmediğimden tavsiye etmiyorum. Mat kısımları zaten kabız bir mizah anlayışıyla yazılmış, kesinlikle okunmaz. Egwene kaprisli bir kezban, Nynaeve de cadaloz karının teki; iyisi mi onları da geçin.