Zaman Çarkı

1. kitap ağır spoiler

Şuan 6. kitabı bitirdim. Okurken heralde anlamadıığımı düşündüğüm bir şey oldu.Moghedieni ne güzel yakalamışsın adam ile tutmuşsunda hangi akla hizmet Ebua dor a giderken onu çadırında Salidara bırakırsın arkadaş?? Aha kaçırdılar bir terkedilmişi ellerinden. Rand bunu öğrenirse kesin çıldıracak. Zaten şuan aes sedailere acayip kızgın

1 Beğeni

Sonunda mat’ten çok perrin’i seven birisiyle karşılaştım :+1:t2:

2 Beğeni

Ya Egwenie’yi neden sevmiyorsunuz anlamıyorum. Mis gibi kız işte.

1 Beğeni

Onu bende anlamadım. Nyave varken Egwene mi sevilmez ? Bence idealist bir kız olduğu için sevmiyorlar. İlk düşgezgini olduğunu öğrenip aiel kıraçlarına gideceği zaman Rand a seninle evlenemem dediğinde bu karara vardım.

Rand’in tabiriyle cevap vermek istiyorum. “Arsız şımarığın teki” olduğu için. :smiley:

4 Beğeni

Açık konuşmak gerekirse her açıdan kendime benzetiyorum Perrin i

1 Beğeni

Rand önce kendine bir baksın. Lan sen yeniden doğan ejdersin nasıl kendini aes sedailere paket ettirirsin ?. Bu arada kinaye yapmyorum hakketten paket yaptılar adamı :smiley:

2 Beğeni

Nynaeve’yi sevip Egwene’i sevmiyorum. Nynaeve’de sevdiğim şey farklı, o da çok sinir bozucu duruyor aslında. Tüm aes sedailar gibi. Kitaptaki çoğu kadın gibi. :joy:

4 Beğeni

Benim de oldukça güçlü ve yetenekli bulduğum bir kadın karakter. Ben Nynevie de seviyorum. İnatçı ve hırçın kadın karakterler hoşuma gidiyor sanırım. Ve Faile’yide.

ooo bak işte kadın dediğin Faile gibi olacak. Candır can.

1 Beğeni
  1. kitaptasınız diye spoiler veremiyorum ama keşke verebilseydim de size gelecek kitaplarla ilgili çok güzel bir örnek verebilseydim ama işte veremiyorum. Siz bitirince bir daha konuşalım bu konuyu. :smiley:

Gerçi 11-12. kitaplarda bazı şeylerini sevdim Egwene’in ama yine de arsız şımarığın teki bence.

1 Beğeni

Ben de Nynaeve’yi daha çok seviyorum.

2 Beğeni

O konu gerçekten ilginç. Bu adam daha altı aes sedaiyle başa çıkamıyorsa karanlık varlığı nasıl yenecek.

1 Beğeni

Seriyi bitrdiniz mi?

Arkadaşlar pusuya düşürülmek diye bir şey duymadınız mı hiç veya hazırlıksız yakalanmak? İlerde şüpheniz kalmayacaktır eminim.

2 Beğeni

Yok. Daha 7 ye yeni başladım.

Rand’ın kadınlara karşı zaafı var, kadınlara şiddet uygulayamıyordu. Dumai Kuyuları bu zaafı yenmesinde büyük bir etken.

Evet öyle bişey vardı. Bu açıdan bakınca bu olayın yaşanması gelişimi açısından önemli bir olay. Diğer kitaplarda onu daha güçlü görüyormuyuz?

Hem karakter olarak hem de Saidin’i kontrol etmek açısından güçleniyor, ama o kadar kolay olmuyor tabi ki.

Neyse. Okuyup görücez.

1 Beğeni