Sonunda bitti. Son kitap, ölümün gururlu üzüntüsünü ve zaferin kırgın mutluluğunu çok iyi hissettirdi. Ancak kitabın sonuna geleceğe dair kısa bir bölüm eklenseydi daha mutlu olurdum.
Son olarak Zaman Çarkı; özgün kurguyu, sürükleyici ve kaliteli anlatımı, detaylı karakter gelişimi, metni mükemmel ölçüde hayal etmenizi sağlayan yazımı olan, okuduğunuza asla pişman olmayacağınız bir seri.
Bence kitap ilerledikçe muhteşem oluyor. 13. kitapta üç olay var. Heyecan içinde okudum o bölümleri. Ne güzeldi öyle. Düşler Dünyası çok ilgi çekici bir yer. Perrin’in Egwene ile karşılaşması çok hoşuma gitti. Orada yaptığı da aynı şekilde hoşuma gitti.
Perrin Aybara’yı sevdim sonunda. O kadar çok Faile dememeye başladığı için sevdim açıkçası.
Kitap bitti, biraz yavaş okudum ama kitapla ilgili değil tamamen farklı sebeplerden fırsat bulamadım. 10. Kitaba bugün başlıyorum ama ne yalan söyleyeyim yorumlar beni biraz korkutuyor. 9. Kitap çok güzel bir yerde bitmişti oysa ki.
Mat 3 ta’veren arasında en sevdiğim açıkcası. 9. Kitabı en okunur kılan bölümlerden bazıları Mat’in olduğu bölümlerdi. Bir de Nynaeve. Nynaeve kitapta en sevdiğim kadın karakterlerden biri olarak kendisinden beklediğim şekilde davranmaya devam ediyor. Yola çıkarkenki önceliğini unutmayan nadir karakterlerden.
Nynaeve benim de favori kadın karakterlerimden biri. Çok iyi kalpli. Duygularını saklamıyor. Ve ileride bir olay olacak. Onu daha çok sevmenizi sağlar bence ki benim öyle oldu. Şimdi ne dediğim anlaşılmıyordur. Spoiler olmasın diye böyle yazıyorum.
3 Beğeni
penceresiz_ev
(Güneş girmeyen eve doktor girer. )
1730
Göğün Ateşler’i bittikten sonra Kaos Lordu’na mı başlamalıyım yoksa seriye ara mı vermeliyim?
Ara ver. ( Barut Büyücüsü’ne veya The Witcher serisine başlamayı düşünüyorum.)
Bu anketin sonucunu bende merakla bekliyorum. Göğün ateşlerini yarıladım ve elimde stok olarak Kaos Lordu var. Beklemedeyim bakalım.
penceresiz_ev
(Güneş girmeyen eve doktor girer. )
1732
Kaç bölümdür Elayne ve Nynaeve‘ i okuyorum. Şu anda güzel şeyler olmasına rağmen bir süre sonra bu ikiliden bıkmaya başlıyor ve haliyle kitaptan soğumaya başlıyorum. Ne yapacağıma anketin ve kitabın sonuna göre belirleyeceğim. Bakalım neler olacak?
Ben de 10. Kitaptayım, bu kitaptan sonra ara verip Yeni Bahar’ı okuyup sonra devam etmeyi düşünüyorum. Hikaye aslında 8. Kitaptan sonra yavaşlıyor, 8’den sonra ara vermek daha iyi olabilir. Öte yandan Kaos Lordu aksiyon bakımından diğer kitaplara göre daha dolu doluydu.
Kaos Lordu öncesi ara vermesen daha iyi. Çok önemli olaylar var. Özellikle sonundaki Dumai Kuyuları Rand için en önemli kırılma anı diyebiliriz ki dizisinde en merakla beklediğim sahneler de buraya ait.