Yaşamı ve umudu seviyorum.
Cesur insan her zaman umut edebilendir,korkaklara özgüdür umutsuzluk.
Herakles-Euripides
Yaşamı ve umudu seviyorum.
Cesur insan her zaman umut edebilendir,korkaklara özgüdür umutsuzluk.
Herakles-Euripides
Bazı dostlarımın gerçek dost olmadığını gördüm,gerçek dostlarımın da yardım edecek gücü yok.Felaketler insanlara bunları yaşatır.Az da olsa sevdiğim hiç kimsenin dostlarını bu şekilde sınamasın tanrılar.
Euripides - Herakles
Karanlıklar içinde alev almak, başkalarına ilham vermek ve yaşamış olmak, karanlıklarda oturmaktan ve mumunu ödünç alıp geri getirmeyen insanlara lanet okumaktan daha iyidir.
Gölge Oyunu
Failure may be a harsh teacher, but you tend not to forget its lessons.
Başarısızlık sert bir öğretmen olabilir, ama verdiği dersleri kolay kolay unutmazsın.
Beyond Redemption - Michael J. Fletcher
Müsaade ettiği takdirde hayatın keşifler ve maceralarla dolu sonsuz bir arayış haline geleceğini idrak etmişti.
Hayattaki en büyük trajedi insanların ölmesi değil,hayatta olmalarına rağmen hayallerini gerçekleştirmemeleridir.
Gölge Oyunu-Ray Bradbury Anısına Yepyeni Öyküler
Bok, efendimiz, yalan söylemez.
The doing is the easy part. It’s the deciding to do that is difficult. I most regret the decisions never made.
Yapmak işin kolay kısmıdır. Zor olan, yapmaya karar vermektir. En çok da hiç alınmamış kararlar için pişmanlık duyarım.
Beyond Redemption - Michael J. Fletcher
Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm? Ben senin için öldükten sonra yaşamayı göze almışım.
Cotardist Şair.
Beyond Redemption
“İnsanlar vardır, asla Fantazya’ya gidemezler,” dedi Bay Koreander “ve insanlar vardır, gidebilirler ama sonsuza kadar orada kalırlar. Sonra bir de Fantazya’ya gidip geri dönenler vardır. Senin gibi. İşte bunlar iki dünyayı da esenliğe kavuştururlar.”
Bitmeyecek Öykü, Michael Ende
❝Çoğu insan kendini yeryüzünde benzeri olmayan bir birey olarak görür. Bu düşünce, onları hiçbir şey olmamış gibi yataktan kalkmaları, yemek yemeleri ve boş boş gezinmeleri için motive eder.❞
“Who do you think is stronger?” Adolin asked. “The man who has walked easily his entire life, or the man with no legs? The man who must pull himself by his arms?” She didn’t reply. “We don’t always see strength the right way,” Adolin said. “Like, who is the better swimmer? The sailor who drowns—giving in at long last to the current after hours of fighting—or the scribe who has never stepped into the water?”
The Rhythm of War - Brandon Sanderbot
“Psikopatlar bir başka insanı tam manasıyla kontrolüne almayı arzu ederler. Onu kullanmak, zarar vermek, öldürmek isterler. Bu arzunun kölelik kurumuyla birleşimini düşünsenize. Muhtemel kurbanlara halka açık pazarlar yoluyla ulaşılabilmesi imkânı veren bir sistemden bahsediyorum. Satılık erkekler, kadınlar ve çocuklar sahipleri ne isterlerse yapacak birer maldan ibaretler. Aralıksız devam eden tecavüzlere, hatta çok daha kötü şeylere karşı bir yasal korumadan mahrum insanlar. En fazla birkaç yetkilinin haklarında soruşturmaya değer bulduğu, kaza sonucu veya kasten öldürülmüş erkekler, kadınlar, çocuklar…”
Fırtınada yanacaksın, John Verdon; sayfa; 443
Kötü şeyler düşünmek hakikaten dünyanın en kolay işidir. Zihnini başıboş bırakırsan, seni durmadan artan bir mutsuzluğun içine sürükler. Oysa güzel şeyler düşünmek çaba gerektirir.
SHOGUN - JAMES CLAVELL (BİRİNCİ CİLT)
“İlkel insanlarda mülkiyet geliştikçe hırsızlık ve yalanda başlar.”
“Bir başka deyişle,bir insanın gerçek kimliği, yaşadığı olayların ne olduğuna değil,o olayların kişi tarafından nasıl yaşandığına göre belirlenir.”
İnsan Olmak - Engin Geçtan
“Deniz fenerinin dibi karanlık olur,” diye bir atasözü vardır ya, tam öyle işte, en yakınındakini görmek, en zorudur.
Dövme Cinayetleri, Akimitsu Takagi
Şimdiden dünyayı kendi gözlerinle görmeye çalışıyorsun, insanların hissettiği çaresizliğin ve çektikleri çilelerin birer hikayeye döndüğü o katmanla ilgileniyorsun.
Devler- Adrian Tchaikovsky
Çok şey vardı anlatılacak, o yüzden sustum.
Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı.
Sen duydun mu sustuklarımı?
Tutunamayanlar, Oğuz Atay
Ben sadece yılanlara güvenirim. Doğaya bağlıdırlar ve ona asla ihanet etmezler; insanlarda durum farklıdır. Hayatlarını aldatarak ve sahtekârlık yoluyla çıkar elde ederek geçirirler.
RAMSES IŞIĞIN OĞLU - CHRISTIAN JACQ
Hayaller geleceği yaratır,hayal edildiğinin aksine varsa da gerçeklik,insan zihninde gerçekleşir.
Ay’daki Adam - Francis Godwin