Vakıf serisini çok önceden okumuştum, ancak kitapları tekrar satın aldım. Diskdünya kitaplarım da hazır, sadece 1. kitabı okudum. Siz okuyun, ben de sizin yorumlarınızı okuyarak hatırlamaya çalışırım. Vakıf kitapları için söylüyorum bunu. Diskdünya’nın 2. kitabını okumaya başladığınızda ben halen ortalarda yoksam, spoiler yememek için kaçarım.
Bir yandan Zaman Çarkı, diğer yandan ismini veremeyeceğim bir seriyi okuyorum. Kısacası detaylı bir şekilde yazarsanız iyi olur. Mümkünse bir kaç bölüm bitirdikten sonra tartışma ortamı oluşturun.
Evet arkadaşlar, büyük gün yarın Umarım herkes hazırdır.
Bugün konuları açıyorum, kısa olduğu için 4 yerine 3’e bölmeye karar verdik. Gerçi kitap ana konuları biraz az olduğu için belki bir bölüm diğerinden kısa olabilir ama pek de önemi yok. Okuduğunuz bölümden sonra da ilgili yere yorumlarınızı yazmayı ihmal etmeyin. Bölümler içerisinde kendi bölümüne ait spoiler serbest, ileriki bölümlerle ilgili spoiler yasaktır
Bölüm bölüm yorumlanacağı için (kitabın tamamı hakkında yorum olmayacağı için), ilgili bölümleri okuyabilir ve hatta siz de oralara yorum yazabilirsiniz. Okurken not almayı unutmayın
Evet arkadaşlar, heyecanla beklenen an geldi ve çattı, artık son 1 saat Konular da hazır. Yapmanız gereken çok basit. Kitabı okumaya başlayıp, örneğin Sekizin Gönderilişi bölümüne geldiğiniz zaman, başlangıçtan o bölüme kadarki görüşlerinizi ilgili bölüme yazmak.
Bu arada herkes illa derinlemesine inceleme yazacak diye bir kural yok. O konuda lütfen kimse üstünde baskı hissetmesin. “Bu bölümü okudum, ilgimi çekti, buraya puanım 7/10” yazmanız bile yeterli.
Son olarak, kısa bir kitap olmasından ötürü bu sefere mahsus olmak kaydıyla, bu kitabın okuma süresi 15 gündür ve Eylül’de bir sonraki kitaba geçilecektir. Ancak süre içerisinde bitiremeyen veya çok sonra okumak isteyen için herhangi bir problem de bulunmamaktadır. Sadece beraber bir süreç geçirme ve etkinlikte bulunma durumundan faydalanamayacak bu kişiler. Yoksa 1 sene sonra okuyan birisi bile yorum yazabilir pekala
Merhaba arkadaşlar. İlk kitap için süremiz bitmek üzere. Eylül ayında Diskdünya ikinci kitap ile devam edeceğiz. Katılmak isteyenleri yorumlara bekliyoruz, biraz tahminimden az oldu yorumlar.
Yeni kitap için yorumlarımızı birinci kitapta olduğu gibi bölüm bölüm mü yapalım yoksa tek mi olsun? Bence bölüm bölüm fena olmadı gibi ama yine de siz bilirsiniz.
İlk kitap için 15 günlük süremiz vardı ancak bu ve bundan sonraki kitaplar için 1 ay süremiz olacak. O yüzden sipariş verip okumak için bol bol vaktiniz var. Yine de bir an önce alıp okuduktan sonra yorum yazarsanız sevinirim
Oylama sonucunda tek kitap olarak yorumlanması seçilmiş. Bu sefer bölüm bölüm değil, kitap bittikten sonra yorum yazacak şekilde başlık açacağım. Bir de böyle deneyip ona göre ikisi arasında bir karar veririz.
Etkinliğimizin bu ay son okuması olacak. Kendi adıma başta @isos81 olmak üzere, hepinize çok teşekkür ederim, böyle önemli kitapları okumamız için müthiş teşvik oldu. Vakıf Ve İmparatorluk için başlık açmamışız, son kitap için açtım, o kitapla alakalı yorum yazmak isterseniz yine oraya yazabilirsiniz.
Abi ben de sayende fantastik okuyorum/okumaya devam edeceğim. Kadim Kanunlar, Locke Lamora gibi seriler takibimde, Malazan’ı da beklemekteyim. Diskdünya zaten devam edecğim bir seri oldu. Daha çok var okuyacak kitaplarımız.