Diskdünya ve Vakıf serileri (ilk üç kitap) okuma etkinliği

@isos81 ile beraber Diskdünya ve Vakıf serilerini okuma planımız var. Öncelikle Diskdünya ile başlamayı düşünüyoruz. Tam zamanı belli olmamakla birlikte, ağustos ortasından sonra planlıyoruz. Eşlik etmek isteyenler olursa diye başlığı açıyorum. Nasıl bir yol izleyeceğimizi, okuduktan sonra tartışmalarımızı vs bu başlığın altında konuşabiliriz :slight_smile: @sherlock007, @abkaen, @ElendVenture

Bu başlıklarda yorumluyoruz. :slight_smile:

https://forum.kayiprihtim.com/t/diskdunya-bolum-1-buyunun-rengi-ve-sekizin-gonderilisi/

https://forum.kayiprihtim.com/t/diskdunya-bolum-2-sekizin-gonderilisi-ve-kenarin-yakininda/

https://forum.kayiprihtim.com/t/diskdunya-bolum-3-kenarin-yakininda-ve-son/

https://forum.kayiprihtim.com/t/fantastik-isik-diskdunya-2/

https://forum.kayiprihtim.com/t/esit-haklar-diskdunya-3/

https://forum.kayiprihtim.com/t/vakif-vakif-serisi-okuma-etkinligi-1-kitap/

9 Beğeni

Diskdünya ilk kitabını okudum ama kalanına katılmak için ikinciyi okumayı erteleyebilirim. Vakıf serisini ise okudum bile.

3 Beğeni

Katılmanıza memnun olurum açıkçası. Üç kitaplık bir planlama yaptık ama belki de seriye devam bile edebiliriz. Belki başka serileri de ileride ekleyebiliriz :slight_smile: Kendimizi yormadan ve zorlamadan güzel bir okuma yapabiliriz diye düşünüyorum. :slight_smile: Bu arada @SJack siz de Diskdünya’da eşlik edersiniz diye düşünmüştük ama :slight_smile:

@SJack o zaman sizi de Diskdünya’da aramızda görüyoruz :slight_smile:

5 Beğeni

Diskdünya etkinliğine seve seve katılırım. :slight_smile: Ekleyebilirsiniz beni de.

4 Beğeni

ben de diskdünya ilk 5 kitabı yeni aldım sayılır ve henüz başlamadım, birlikte okumak hoşuma gider açıkçası. :partying_face:

4 Beğeni

Diskdünya için bende varım.

4 Beğeni

Harika :slight_smile:

Ağustos ortasından sonra Diskdünya 1. kitap (Büyünün Rengi) ile başlarız. İlk kez okuyacak olan veya tekrar okumak isteyen herkesi aramıza bekleriz. Birbirimizi de motive etmiş oluruz. Katılmak isteyenler Büyünün Rengi kitabını temin ederse süper olur.

Ben daha önce başka bir forumda bu şekilde bir okuma grubunda yer almıştım. Orada her ay 1 kitap seçip okuyorduk. Burada, şimdiden 6 kitap belirlendi bile :slight_smile:

Bununla birlikte biz kitapları sayfa sayısına göre 4e veya 5e bölüyorduk. Her bölüm içinde kendi fikirlerimizi yazıp, anlamadığımız yerleri soruyorduk. Bu sayede kitabın başında olanlar ileriki şeyler hakkında sürpriz bozanla karşılaşmıyordu. Burada da benzer bir şeyler yapsak iyi olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Bu arada şimdiden sayımız arttı, çok güzel bir okuma olacak. Çok heyecanlıyım :slight_smile:

Edit: Kitapları maddi sebeplerden ötürü alamayacaklar varsa, daha sonra satın almak şartıyla, e-kitapları paylaşabilirim.

6 Beğeni

:wave: Ben Vakıf için katılmak isteyebilirim. Kararsız söylememin nedeni daha önce hiç birlikte okuma etkinliğine katılmadım. Vakıf için bir tarih belirlediğinizde başka bir kitapta değilsem denemek isterim.

4 Beğeni

Diskdünya’ya da bekleriz, hem denemiş olursunuz :slight_smile:

@Okuryorum Kitap kulübü kadar kalabalık olamayız dediniz hocam ama daha kalabalık olacağız bu gidişle :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de daha önce birlikte okuma yapmadım, zaten @isos81 ile çıkış noktamız da bu değildi aslında :sweat_smile: ama bu şekilde daha iyi olacak gibi, daha motive okuyabiliriz (tek kitap olsa biraz sıkıntı olabilir, ben de kalıplara bağlı okuma sevmiyorum, canım ne isterse okuyorum. Ama seri olunca, bu serileri zaten okumayı düşünenler için avantaja dönüşüyor). Zorlama yok, süreleri gevşek tutarız, bu şekilde güzelce ilerleriz. Yani başka kitapta bile olsanız, onu bitirdikten sonra Vakıf’ı okumak isterseniz, beraberce tartışırız burada :slight_smile:

Önemli bir nokta da okuma sürelerimiz. Ayda bir kitap şeklinde yapılabilir. Bu şekilde herkes rahatça arada bir yere koyar, ayın son haftası da tartışabiliriz kitap hakkında. Ya da daha kısa sürelerde bitirebiliriz, bölüm bölüm tartışabiliriz. Bunlara da karar vermeliyiz :slight_smile: @isos81, çok popüler iki seri olduğu için, okumak isteyen de çok kişi olduğu için sanırım biraz kalabalık olacağız gerçekten :sweat_smile:

3 Beğeni

Diskdünya için ben de varım :innocent:

4 Beğeni

Diskdünya’nın ilk kitabını okudum. Kitapları çıkış sırasına göre toparlayamacağımı düşünerek Rincewind serisindeki 3. kitabı almıştım. O yüzden ona katılmam pek mantıklı olmaz herhalde :sweat_smile: Ama Vakıf için denemek isterim :vulcan_salute:

@Okuryorum Ben birlikte okumanın mantığını pek anlayamadığım için katılmadım hiç sanırım. Birlikte film izlemeyi kafamda oturtuyorum da birlikte okumayı pek hayal edemiyorum. Okuma hızları farklıdır, bir iş çıkar, ya da o an o kitabı canımız hiç okumak istemiyordur vs. gibi :grinning: Hala kafama çok basmıyor ama nasıl olacak deneyelim bakalım :slight_smile:

4 Beğeni

Buradan tekrar edeyim. Kitapları e-kitap olarak verebilirim. Ancak ileride satın almak şartıyla :slight_smile:

Birlikte okumanın benim açımdan birkaç faydası var:

  • Birbirimizi motive etmek
  • Anlamadığımız yerleri kitabı okurken sorarak yanıtlar bulabilmek
  • Kitabı okurken kitap üzerinde tartışabilmek (diğer okurlar da benle aynı fikirde mi? gibi)
  • Sosyal bir aktiviteye katılmak

Çok fazla anlam yüklememek lazım ama çok değersiz bir şey de değil. Bir kez denemekten de kimseye zarar gelmez :slight_smile:

8 Beğeni

@canavar zaten okuyan birisini bulmak zor oluyor çevremizde, en azından bu kadar kaliteli serileri yakın zamanlarda okuyup, konuşabilmek hoş olabilir. Çevremizde yahut forumlarda vs okuyan olsa bile, onun için çoktan okunmuş bitmiş oluyor ve çok da tartışılamayabiliyor. Ama şimdi yakın zamanlarda okuyacağız, birbirimize fikirlerimizi, beğendiğimiz yerleri söyleyebiliriz. @isos81’in de dediği gibi, çok da anlam yüklemeden ama hiç anlamı yok da demeden, güzelce okuyalım bakalım :slight_smile: bir de bizde kasma ya da zorlama olmayacak. Canı istemeyen olursa, illa okuyacaksın diye baskı yapmayacağız :slight_smile: Tamamen gönüllülük esastır. Aslında eşlik etmek olarak sınıflandırsak, daha doğru olur :slight_smile:

4 Beğeni

Anladım. Tamamen durumu anlamadığımdan / hayal edemediğimden kaynaklı cümlelerim garipsenmiş olabilir. Yazdıklarımı tekrar okuyunca bana öyle geldi en azından :grinning: Açıklamalarınız için ikinize de teşekkür ederim.

3 Beğeni

DiskDünya’dan 2 kitabı okudum. Vakıf serisine girmek içinde Sonsuzluğun Sonu’nu bitirdim. Belki çok şey yazmam ama yorumlarınızı okuyacağımdan emin olun. :joy:

4 Beğeni

Vakıf okuyalı cok oldu. Belki ona katılırım. Ama disk dünyada güncele 3 kitap gerideyim. O is zor :sweat_smile:

3 Beğeni

Büyük hali

4 Beğeni

Türkçesi var zaten bunun ki daha anlaşılır ve daha mantıklı haliyle.

5 Beğeni

Merhaba, bende iki serinin de ilk 3 kitabı var. Sadece Büyünün Rengi’ni okudum. Okuma etkinliğine katılabilirim ^^ Çevremde kitap okuyan yok ve bende okuduğum kitapları konuşacak kimseyi bulamadığım için kitap yorumlama konusundaki becerim oldukça zayıf. Bu sayede belki becerimi geliştirme imkanım olur…

5 Beğeni