Uykuya doyamıyorum. Canım sürekli uyumak istiyor. 12 saat uyuyayım 13. saati istiyorum. Çözüm bilen var mı?
Sadece geceleri bu kadar üzgün olacağımı sanıyordum. Güneş ışığı ve yerde kar varken de üzülmezsin.
Foruma yeni üye oldum.
Film ve dizilerle pek aram yok ama kitap okumayı seviyorum.
Forumda birkaç güzel konu görünce üye olayım dedim.
Şimdi gelelim asıl meseleye.
2 senedir çok plansız ve programsız yaşıyorum. bu beni çok üzüyor. Motivasyonum eksik sanki.
(içimi döktüm rahatladım biraz sanırım.
)
Hoş geldiniz diyelim buradan. 
Hoş geldiniz foruma. 

Oldum olası insanlardaki mutsuzluk, stres, anksiyete ve bunların tetiklediği karamsar zihin dünyasının en büyük sebebinin düşük gelir olduğunu düşünüyorum. Buna yine tanık oldum. AC Odyssey ve AC Origin çıktığı zaman bu oyunları yerden yere vuran, beğenmediklerini söyleyen bazı takip ettiğim kişiler şimdi Origin bedava dağıtılınca ve Odssey’in fiyatı düştüğünde bu oyunları övmeye başladılar çünkü oyunlara rahat bir şekilde erişebiliyorlar artık ve oyunların olumsuz yönleri değil olumlu yönleri çok daha ön planda artık onlar için.
Psikoloji böyle bir şey kitap, oyun vs. fark etmiyor bizi zorlamayacak bir ücret karşılığı veya bedava erişebiliyorsak birden çok “güzel” oyun, kitap oluyor ancak aynı ürün bizim için çok pahalı ve erişilmezse bizim için “kötü” oluyor ve olumlu taraflarını değil olumsuz taraflarını ön plana çıkararak kendimizi ikna ediyoruz bu ürünün “kötü” olduğuna. Daha sonrada bunu ürünü beğenen kişilere aslında o fiyatı etmeyecek bir ürüne nasıl fazla ücret ödediklerine ikna etmeye çalışıyoruz.
Eskiden estetik ameliyatlar şimdiye göre pahalıyken çok daha fazla estetik ameliyat eleştirisi yapılırdı ve estetik yaptıran ünlü veya nispeten varlıklı kişilerle alay edilirdi. Şimdi estetik ucuzlayınca estetik eleştirileri çok azaldı çünkü estetik yaptırabilen insan sayısı arttı.
Bu insanların bilinçli olarak yaptıkları bir şey değil. Bilinçaltımız bunu bizim yerimize yapıyor çünkü insan bir şekilde kendini mutlu hissetmek istiyor ve her şeyden önce içinde bulunduğu duruma kendini ikna ediyor. Ben estetik ameliyat yaptıramıyorsam eh bu “kötü” bir şeydir veya zaten ihtiyacım yoktur. Bu kitap benim için fazla pahalıysa eh zaten kaliteli bir kitap değildir veya bu parayı vermeye değmez, çok daha uygun fiyata çok daha “iyi” kitaplar alabilirim.
“iyi”, “kötü”, “ihtiyaç”, “gereksiz”, “kaliteli”, “kalitesiz” algılarımız o kadar değişken ki maddi durumumuzdaki değişimlere göre dahi anlık olarak güncelleniyor adeta. İnsan zihnine her gün tekrardan hayran oluyorum, nasıl da biliyor işini.
Yaklaşık 1 yıldır İngilizcemi geliştirmem lazım diyorum. Buna rağmen birkaç hevesli girişimim harici ortada gelişen bir şey yok. Umarım bundan sonra kendimde bu isteği bulabilirim.
Umarım bulabilirsiniz. Kendinizi motive edin ve bir girişimde bulunun. Boşa geçirdiğiniz anları tekrar yaşayamazsınız. İyi değerlendirin. Ve bir dil öğrenmek kadar güzel ve yararlı bir şey olamaz. 

İki dil öğrenmek
(20)
Çok haklısınız. Şu anki hevesim umarım sürekli olur. Çok teşekkür ederim cesaretlendirmeniz için de 
Rica ederim, insanlara bir katkı sağlamak, iz bırakmak hayalim. 

@gamora iki dil de güzel. 
Bu konuda sabır çok önemli, pes etmeyin derim. Bol motivasyonlu çalışmalar.
“Sabahları terlemek, geceleri pişman olmak içindir.” sözü beni çok iyi anlatıyor.
Pişman olmamak için olmasın o? 
Pişman olmak için olmalı. Eğer sözü biliyorsanız düzelteyim. Şimdi kontrol ediyorum. 

Mantığı çözemedim de. Ben şöyle düşündüm “Gençken çalışmak, yaşlıyken pişmanlık duymamıza engel olur.”
O sabrı şu ana kadar gösteremedim ama bundan sonrası için kararlıyım. Çok teşekkür ederim 
Daha çok şu anlama geliyor. “Sabahları hiçbir şeyi umursamadan çalışır ve terler, geceleri ise yaptıklarını düşünür, aklına keşke şöyle yapsaydım düşünceleri gelir ve pişman olursun.”
Yanlış hatırlamıyorsam Locke Lamora serisindendi. Yanlışım varsa düzeltin. 

Yok doğrudur o zaman. Sanırım hem sabahı hem akşamı ayrı olarak değerlendirmiş. Şimdi mantıklı oldu. 

Bir filmi altyazılı bulmak bu kadar zor olamaz ya. %20si altyazılı gerisi dublaj. 2 sene önce indirdim altyazılı diye aynı şekilde dublaj çıkmıştı ama neyse diyip izlemiştim. Şimdi zaten yüklü olan filmi sildim, özellikle altyazılı mı diye sarıp altyazıyı görüp öyle indirdim. Ama nasıl bir şans ise 4 saatlik filmde iki dklık altyazı denk geliyor ve indirdiğim film yine dublaj çıkıyor. İnternetten 5 siteye baktım hepsinde aynı şekilde. Cidden bu kadar zor olmamalı izlemek ya.