Merhaba Morpheus. Başka hangi renk hapların var. Kırmızı ve mavi dışında hap yok mu elinde?
Ben hariç hepiniz YZ’siniz kesin Mr. Smithler sizi
YZ olmasanız bir buluşma ayarlanırdı
Belki de YZ olmayıp da anti sosyal olabiliriz.
Bir arkadaş anlatmıştı. Askerde ilk dağıtım yerine gidiyor (Burdur komando diye aklımda kalmış.) Bir tabip binbaşı bunların kollarına, vucutlarına falan bakıyor, ayırıyor. Benim bu arkadaşın da koluna kalemle A.S yazıp, ayırıyor. Diyor ki iki gün düşündüm bu A.S ne diye, kolunda dövme - faça izi görünce binbaşı anti sosyal teşhisi koymuş.
Buluşma yoksa kırmızı kart var
Dmt benzeri mantar var Hollanda’da, o daha güvenli bence. Denemediğim için bilmiyorum.
STRANGE GLOW: THE STORY OF RADIATION
Radyasyon hakkında sıradan bir insanın ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi içeren, inanılmaz bilgilendirici bir kitap.
Radyasyonun keşfinin tarihçesi: Marconi ve radyo dalgaları, Röntgen ışınları, Becquerel ve uranyum, Curie çiftinin keşifleri, Rutherford-Bohr atom modeli, Gamow ve kuantum tünellemesi, Cockcroft ve Walton’ın atomu bölmesi, Szilard’ın zincirleme reaksiyon hipotezi, fisyon ve füzyon bombaları.
Radyasyon teknolojileri ve insan sağlığı tarihçesi: Radon ve madenciler, Radyum ve saatçi kızları, radyasyon standartları ve iş güvenliği yasaları, Grubbe ve x-ray tedavileri, Howard Kelly ve brakiterapi, atom bombası ve radyasyon hastalığı, Bikini Adası testleri ve radyoaktif serpinti, Muller ve radyasyonun genetik etkileri, DNA’nın keşfi.
Hayatımızdaki radyasyon riskleri: Evlerdeki radon sızıntısı, radyografi, cep telefonları ve baz istasyonları, yiyeceklerdeki radyasyon, nükleer santral kazaları, nükleer silahlar ve savunma stratejileri.
Reşat Nuri Güntekin - Acımak bitti.
Harika bir roman. Özetle doğrucu, nizamcı ve dolayısıyla böyle olmayanlara da acıması olmayan Zehra Hoca’ nın merhameti tanımasını konu alıyor. Ayrıca hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını da anlatan roman aynı zamanda idealistliğin yozlaşma karşısındaki çaresizliğini de gözümüze sokuyor.
Çok taraflı anlatmıyor ama bir Türk İş Bankası kitabı için fazla taraflı buldum. Kendisinden farklı ideolojik ve etnik gruplara mesafeli ve tepeden bakan bir hava hissettim. Bilgilendiriciydi ama Türkiye tarihi için tavsiye edeceğim bir eser değil.
Sina hoca gibi iyi Kemalistlerden pek kalmadı artık. Bence Hoca inkılap tarihimiz, devrim tarihimiz konusunda iyi akademisyenlerden, tarihçilerden.
Bir zamanlar Siyasal 'ın dersleri en çok sevilen hocalarındandı.
Bahsedilen kitap bende de var. Ben de hocanın belirli konularda çok iyi olduğunu düşünüyorum. Akademisyen olmanın yanında büyük bir fikir ve dava adamı kendisi.
Osmanlı ve Cumhuriyete dair fikirlerini bence bugün bile anlayabilen insan sayısı azdır.
Benim tek garipsediğim hocanın bu yaşta saçma partiler ve kişilerle yan yana gelmesi.
Perinçek’ten dolayı diyorsun galiba.
Türkiye de Kemalistlerin (ideolojik olarak Kemalist olanların -Kenanist, Gardorapçı ya da işte aslında sosyal demokrat, ümmetçi - milliyetçilik anlayışı ya başka bir şey olup da kendini öyle pazarlayanlar hariç) siyasi bir partileri olmaması nedeniyle ve bir kemalizm doktrini diye bir şey olmadığı için parçalı yapıları nedeniyle kendilerine bazı partileri yakın görüyorlar.
200 yıllık Türk milli demokratik devrimi falan diye başladığım bir şeyler söylecektim sonra burası yeri değil diye yazdıklarımı sildim
Ama kısaca şu kadar söyleyeyim. Ben olmam Perinçekgiller ile ama hocanın neden onlarla birlikte olduğunu anlayabiliyorum.
Kısacas şöyle söyleyeyim. VP programının Kemalizm ile benzer talepleri, benzer gerçekleştirmek istedikleri, iç ve dış politikada tutumlarının Kemalizm ile benzer olması.
VP aslında tek değil örneğin VP’den kopan Mehmet Bedri abilerin partisi SCP de var, hatta daha ileri götürüp adında komünizm olsa da TKP, TKH gibi çevrelerin parti programlarına, iç ve dış politikada tutumlarına bakıncada Kemalistlerin bunlarla birlikte olması normal geliyor bana.
Bana asıl şaşırtıcı gelen ve ne işiniz var orada dediğim sosyal demokratlar ile birlikte olmaları. Yani örneğin kendini Kemalist olarak gören, tanımlayan bir aydının ya da sıradan bir insanın piyasa ekonomisini savunan, bunun üzerine program inşa eden, natocu bir partide olması ya kemalizmden bir şey anlamadığını ya da ikbal peşinde olduğunu düşündürüyor bana.
Yakın Türkiye tarihi için gerçekten tarafsız kitap olarak hangisini önerirsiniz.
Saydığınız partilerin çoğuda Rusçu Avrasyacı. Perinçekte Maocu.
Aklıma gelenlerden bir - iki kitap önerim olabilir ama tarafsız mı değil mi ona bir şey diyemem.
Şerafettin Turan’ın Türk Devrim Tarihi kitap serisi
Yusuf Hikmet Bayur’ın TTK’nın bastığı Türk İnkılap Tarihi kitapları (Dili biraz eskidği için zorlayabilir)
Tarık Zafer Tunaya’nın Türkiye’de Siyasi Partiler kitapları
Feroz Ahmed’in özellikle İttihat Terakki kitabı
Yine TTK’nın bastığı Yusuf Akçura’nın Osmanlı Devletinin Dağılma Devri
Ve elbette devrimi yapanın, kurtuluşu sağlayanın devrimi ve kurtuluşu anlattığı Nutuk - Atatürk.
Daha başkaları da var aslında ama bence bunlar okundukça sonrasında okur kendi yolunu, kendi okuyacaklarını kendi bulur diye düşünüyorum.
Yani nasıl baktığınız ile alakalı. İttifak, dış politika, bölge politikası, dış ticaret vs vs meselerini nasıl değerlendirdiğiniz ile alakalı
Sadece dış politikada ittifak - konum almaya bakıp, ne bileyim sadabat paktına bakıp Atatürk İrancı, balkan paktına bakıp Atatürk Yugoslavcı da denilebilir.
Dediğinizde haklısınız ancak bence Atatürk bu anlaşmaları ülkenin menfaati için yaptı. Diğer parti ve şahıslara oldukça şüpheli bakıyorum ben. Mesela Tip Rusya Ukrayna savaşında net bir şekilde Rusyadan yana taraf alıyor. Dünyanın iki süper gücünün savaşında Türkiye’nin bir çıkarı yoksa taraf tutmak demek o emperyal güçlerin meclisteki temsili oldukları anlamına geliyor benim için mesela.