Hyperion

@isos81 Hyperion okuma etkinliği başlığında bir video paylaşınca aklıma geldi devam kitapları çıkınca ilk kitabın okuma etkinliği başlığını kullanmak çok saçma olacak. Bu yüzden şimdiden seri için genel bir başlık açıyorum. Sonuçta ikinci kitabın gelmesi çok uzun sürmez değil mi @YaprakOnur. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Ben beklemeye devam ediyorum. O baskı gelecek biliyorum. (Umuyorum) :slight_smile:

2 Beğeni

İkinci kitap gelince üçüncüyü, üçüncü gelince de dördüncüyü beklemeyeceksin değil mi? :slight_smile:

4 Beğeni

Beklediğim baskı gelse ilk kitap itibariyle alacağım. Tüm kitaplar bitince beklediğim baskı gelmezse bu baskıyı alacağız mecburen.

Aslında Pegasus kitapları tek tek alınabilir. Sonradan kutulu yapsalar bile kutuyu ayrıca satıyorlar İthaki gibi değiller. Ama bir ihtimal ciltli baskı gelir mi diye bekliyorum.

2 Beğeni

Kitap hakkındaki yorumum buydu. Dikkat yazı spoiler içeriyor. Sonuna da olma ihtimalini çok yüksek gördüğüm bir teori yazmıştım. Öncelikle o teoriyi okuyun. Bugün aklıma aynı konuyla ilgili ilginç bir teori daha geldi. Hep Rachel’ın doğduğu güne gelince öleceğini varsaymıştım. Ya ölmezse? Ya başka bir varlık olarak tekrar doğarsa? Mesela Shrike olarak! Hepimiz Sol’un rüyalarında duyduğu Rachel’ı öldürmesini isteyen sesin kötü olduğunu düşündük. Ya haklıysa? Sol’a insanlığın kaderi senin Rachel’ı kurban etmene bağlı gibi bir şeyler söylüyordu. Shrike bu olaylardan çok daha uzun süre önce vardı, böyle olamaz diyebilirsiniz ama Shrike’ın zaman üzerinde güçleri olduğunu da biliyoruz. Tabi bunları Shrike’ın kötü olacağını varsayarak yazdım. Ama yukarıdaki incelemede yazdığım gibi Shrike’ın iyi olmasını da çok ciddi bir ihtimal olarak görüyorum. Bu durumda ise teorimi biraz değişmem lazım. Rachel doğumuna gelince ölecektir ama kurban edilince Shrike’a dönüşür. Bu da insanlığın kaderi Rachel’ı kurban etmene bağlı sözünü anlamlı yapar. Sonuçta incelemede teori olarak Shrike’ın insanlığı kurtarmak için gelecekten gönderildiğini yazmıştım. Hatta iki teoriyi bağlayalım gelecekten gelen daha gelişmiş teknolojili Gaspçılar Sol’un rüyalarına giriyor olabilir. Sarai rüyasına giren şeyi golem olarak tanımlamıştı. Biz de Gaspçıların normal yerçekiminde yaşayamadıklarını, bir çeşit dış iskelet kullandıklarını biliyoruz. O golem geleceğin gelişmiş dış iskeleti olabilir. Sol’un konuştuğu Tanrı da o gelecekten gelmiş gaspçı olabilir. Veya daha da uçlara gideyim. Sol ve Sarai’ın bu rüyaları görmesine sebep olan şey gerçekten Tanrı olabilir. Gelecekte tamamlanmış Nihai Bilinç ile konuşuyor olabilirler. Sonuçta Sol Tanrı ile konuşurken tanrı ona görüntüler falan gösteriyor. Rachel’ın kurban edilmesi Nihai Bilinç’in işine geliyor olabilir. Bu doğruysa muhtemelen Rachel’ın kurban edilmesi Shrike’ın oluşumunu engelleyecektir ve Nihai Bilinç Shrike’ı istemiyordur. Farkındayım bu biraz uçuk oldu ama önceki kısımlar aklıma yattı.
Son olarak @YaprakOnur ikinci kitabı bu yıl içinde görebilir miyiz? Düşününce 30 yıl önce yazılmış bir devam kitabında ne olacağıyla ilgili teori yazmak biraz saçma gelmeye başladı.

4 Beğeni

Görebilmeniz için çabalarımız sürüyor efem :blush::see_no_evil:

8 Beğeni

Hyperion’u okumuş olanlar kitabın aslında kitaptaki karakterlerin geçmişini anlatan öykülerden oluştuğunu bilirler. Bana göre her biri inanılmaz iyi, türlerinin müthiş birer temsilcileri. Genelde kitapları okuduktan sonra dinlediğim müziklerle kitaplardaki bazı sahneleri bağdaştırmak gibi bir huyum var. Hatta şöyle ki, kendimi kitaptaki karakterlerle atmosferi de bu müziklerle bağdaştırırım. Bunu özellikle de sürekli dönüp dönüp üzerinde düşündüğüm kitaplar üzerine yapıyorum. Bugün dinlediğim bir müziği kitaptaki son bölümle özdeşleştirdim. Hatırlamak isteyenler için şöyle ufak bir özetleyeyim o bölümü.

Merin ile Siri’nin hikayesini okumuştuk. Merin de aslında Konsolos’un büyükbabası idi. Merin Ağ adına çalışan ve gezegenlere FarCaster dediğimiz Türkçesini unuttuğum portalları taşıyan ekipten. Hatta bu portalları aslında yapay zekalar Hegemony’e armağan etmişti ve aslında prensibi de insanlık tarafından henüz çözülememişti. Neyse, insanlık Siri’nin gezegenini de Ağ’a dahil etmek adına Merin ve arkadaşını görevlendiriyorlar ve bu iki arkadaş gezegene ilk ziyaretleri sırasında gezegen içerisinde bu '‘sömürü’'ye karşı duran gruplardan, aralarında Siri’nin de kuzeni bulunan, bir tanesi ile kavgaya tutuşuyorlar ve neticesinde Merin’in arkadaşı öldürülüyor ve Merin de karşı taraftan birini öldürüyor. Orada tanıştığı Siri ile de hawking halısı ile kaçıyorlar tabii takibinde gece ki karmaşa sonrası bizim oğlan halıyı kaybediyor. Gel zaman git zaman Merin kendisine göre 5 senelik bir süre içerisinde gezegeni zaman zaman ziyaret ediyor ve Siri ile aşkını tazeliyor. Tabii 5 senelik süreç Siri için bir ömür demek oluyor çünkü Merin’in uzayda geçirdiği 5 sene gezegende çok daha uzun bir süreye denk geliyor. Siri bu gezintiler boyunca Merin’e gezegeni ve ekolojisini öğretmeye çabalıyor. Son görüşmelerinde Merin 23, Siri 70 yaşında ve Siri sonunda Merin’e bu düzene dair şüphelerini dile getiriyor fakat bu onların son görüşmeleri oluyor. Bu süreçte gezegende Hegemony’nin etkinliği artıyor ve neredeyse FarCaster bitirilmek üzere. Şimdiki zamanda FarCaster açılış törenine çok az bir süre var ve Merin tören öncesi Siri’nin mezarını açmak üzere. Bu seferki inişinde ebeveyni olduğunu öğrendiği kendinden yaşlı çocuklarının en büyüğünün söylediği üzere Siri’nin bedeni dondurulmuş. Merin’in beklentisi aşkını son bir kez görmek iken içeriden çıkan kutudan Siri’nin ömrü boyunca kendi belirlediği dönüm noktalarında kaydettiği görüntülü kayıtlar açığa çıkıyor. Burası benim için en hüzünlü ve etkileyici an tabii. Sizler de hatırlayacaksınızdır. Hikayenin tepe noktasından bahsediyorum yani. Siri’nin kayıtlarında ilk çocuklarının ölümü ile başlayan ve belki de gezegenin geleceğinin Hegemony’nin karaltısı altında kalacağı süreci Merin özümseyince FarCaster’a bir saldırı düzenleyip daha sonra öğrendiğimiz üzere kaybedilecek ve takibinde gezegenin tüm ekolojisinin tahribatı ile sonuçlanacak bir direniş başlatıyor.

Şimdi paylaşacağım müziği dinler dinlemez direkt olarak Siri’nin Mezarının açıldığı sahne gözümün önüne geldi ve resmen o müzikle beraber Siri’nin bana, Merin’e, kayıtlarda seslenişini ve FarCaster’ın yok edilme anlarını dinledim. Çok hoştu. Sizlerle de paylaşmak istedim belki yarın 2. kitap çıkarsa ufak bir hareketlilik olsun başlıkta.

4 Beğeni

İkinci kitap ne oldu :sweat_smile:

1 Beğeni

@Everfever böyle demişti.

3 Beğeni

Başlığı görmüşken bir şey danışmak istiyorum.

Askerin anlatısına geçtim. Evren, kitabın son sayfasına dek sürekli detaylı bir şekilde anlatılıyor mu? Yazarın hayal gücü gerçekten takdir edilesi fakat zor terimlerin üzerine bir de durmadan evren hakkında geniş geniş bilgi verilmesi okuma hızımı yavaşlatıyor. Peder’in anlatısı hikayesi gereği bu kadar geniş çaplı bir detaya sahip değildi fakat Kassad hikayesi gereği ve biraz da evren tanıtımı açısından boğucu bir akışa sahip. İleride bu detaylı evren tanıtımı bir nebze olsun duruluyor mu?

2 Beğeni

Pazartesi bende başlıyorum kitaba , çok heyecanlıyım.

1 Beğeni

Hikayesine göre değişir. Bazı hikayelerde devam ediyor bazılarında ise duruyor.

2 Beğeni

Bu ağaç gemi nasıl bir şey, spoiler yemeden paylaşabileceğiniz bir görsel var mı ?

1 Beğeni

Ben de almadım bu eseri. Halen beklemedeyim. :slight_smile:

1 Beğeni

Devamı gelmediği için henüz okumadım. Romantik kitaplar hızla basılırken bunları bekleyen kitle neden azap çekiyor (bilsem de) bilemiyorum :roll_eyes:

1 Beğeni

Filmini çekiyorlar işlerine gelince çatır çatır basarlar :sweat_smile:



7 Beğeni

Vay anasını!
Bu ağaç üzerinde yaşam barındıran bir şey mi, gezegen gibi …
Neden ağaç dersem spoiler yer miyim, gerçi hayatın kaynağı ama.
Teşekkür ederim.

İlk kitapta açıklanıyordu diye hatırlıyorum.

3 Beğeni

Hugh jackman’ün bir filmi vardı 2. görsel ona benziyor filmin adını unuttum eşine ilaç bulmaya çalışıyordu.