Kitap Fırsat/Kampanya Alanı

Maalesef bilmiyorum :((

Ahmet Yüzyılın En İyi Bilim Kurgu Öyküleri kitabını ucuza buldun onu mu alacaksın, itiraf et :smile:

2 Beğeni

Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki, sanırım IDE15M kodu artık çalışmıyor. Şu ana kadar onlarca sipariş verdim bu kodla ancak artık hiçbir şekilde kabul etmiyor kodu… Deneyen var mı?

Ben de denedim kabul etmiyor. Bu çok kötü oldu :frowning:

İdefix’in 26-30 Haziran tarihleri arasında yeni kod koymuş.(SEPET10TL,SEPET15TL,SEPET20TL …) O yüzden IDE15M kodu çalışmıyor olabilir. Yarın tekrardan deneyin.

Ben dün kullandım, çalışıyordu IDE15M. Ancak bugün bende de çalışmıyor. Sanırım IDE15M kampanyası sona erdi.

Tanesini 10 Liraya buldum. 7 tane alacağım. :joy: Hem de kargo bedava. :smiley: :smiley:

3 Beğeni

https://www.hepsiburada.com/edgar-allan-poe-butun-hik-yeleri-tek-cilt-edgar-allan-poe-p-HBV00000PWJ75

30 lira Ren baskısı Edgar Allan Poe tüm öyküleri.
Ben alamayacağım artık param kalmadı ama, ithaki baskısından kat kat iyidir bence.

Kızların suskunluğu D&r da haftanın kitabı. Şubelerde 18 liraya alabilirsiniz.

2 Beğeni

Baskı daha iyi değil. İçerik kelime seçimlerini ben beğenmedim ama sen herhalde okuyup karşılaştırma yaptın.

3 Beğeni

Ren

İletişim (hasan Fehmi nemli)

İthaki (Dost Körpe)

Orjinal metin

Dost Körpe çevirisinden kesinlikle daha başarılı bana kalırsa.
Ren’in çevirilerdeki en büyük sıkıntısı biraz aceleye gelmiş gibi olması. Çoğu zaman kelimelerde harf hatalarıyla karşılaşıyorsunuz
Tabiki Hasan Fehmi çevirisi enfes. İletişimin kitap sırtlarını ters basması ve şu güzelim çeviriyi ciltsiz basması çok kötü.

Körpenin tek güzel yanı Akhilleus’u doğru yazmış olması. :rofl:

7 Beğeni

https://www.ilknokta.com/isaac-asimov/vakif-serisi-3-kitap-takim.htm

Vakıf Serisi (3 Kitap Takım) 57 TL. Sınırlı stok olması lazım. Almak isteyenler elini çabuk tutsun.

Edit: Sanırım 1000 adet var stoklarında. Çünkü 991 adet kaldı olarak gözüküyor.

3 Beğeni

Ren daha Brown’un koca Sir unvanını bile yazma gereği duymamış.

Uğraşır tek tek cümleleri irdelerdim ama cidden dost Körpeyle ilgili fazladan beş saniye harcayayım gelmiyor. En iyi çeviri zaten Hasan Fehmi çevirisi. En kötüsü de Dost Körpe. Arada olan her şey ithaki baskısından iyi yani kısaca. Tabi bu benim fikrim, çünkü ben biraz gerizekalıyım ve dost beyin çevirilerin anlamaya aklım yetmiyor. Sıfır şaka.

1 Beğeni

Anti-Fırsat bilgisi: 17 kitaplık set 254,50TL
https://www.ilknokta.com/dunya-klasikleri-17-kitap-takim-ciltli.htm

Kitapları tek tek sepete eklerseniz 230,90TL tutuyor… Almayı düşünenlerin aklında bulunsun. Özellikle setin açıklama kısmında linkler var ama bazı kitapların linkleri yanlış. Doğru versyonları ekleyince 230,90TL oluyor, bilginiz olsun…

2 Beğeni

Geçen aynısı Amazon’da Harry Potter için oldu. Tek tek ekleyince 140 TL, set olarak 220 TL idi. Gerçi sonradan forumdan birisi sete de yüzde 50 indirim geldiğini söyledi ama ben bakarken öyle değildi (şimdi de değil).

Yok senin gerizekalılığın değil haklısın bütün dediklerinde. Ne Poe ne de Dune serisi herkes çok fazla tepkili çevirmene. Ben Dune serisine başlamadan önce araştırmaya gireyim demiştim. Ekşi de Körpe hakkında yazılanları okuyunca biraz daha araştırma yaptım ve en sonunda İthaki’den alıp okumaktan vazgeçtim. Komple İngilizce okumaya karar verdim ama sonra kaldı tabi okumadan. Aynı şekilde Fahrenheit’da öyle, okurken çok fazla duraksayarak ve anlamaya çalışarak okudum bitirdim ama zevkini alamadım diyebilirim. O bakımdan kuracağımız en mantıklı cümle ‘‘İngilizce şart’’. :smiley:

4 Beğeni

Fahrenaytı erinmeyip İngilizce okumasaydım İthaki baskısından sonra, şu an çok sevdiğim bir kitaptan nefret ediyor olabilirdim. Anlamsız uzun cümleler, sırf felsefi olsun diye anlamı derinleştirme çabası… İşin kötüsü sevdiğim üç beş şeye hep dokunmuş. Gormenghast, Dune, Poe, Yüksek Şatodaki adam (metisteki onun çevirisi). Keşke İthaki bu kadar saçmalamayı bıraksa da doğru düzgün bir çevirmenle anlaşıp en azından Dune’u bassa.

1 Beğeni

Dost Körpe’yi çevirmen olmaya yönelten/sağlayan kişi İthaki’nin sahibi…

Harikaymış gerçekten. Bilimkurgu klasiklerinde Dune, telifi de bırakmaz bunlar. :rofl: İngilizce devam. Yapacak bir şey yok.

Yeni Enpara kampanyası;

https://www.instagram.com/p/CCGOiVRB_50/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Hiç ayın enparalısı olamadığım için ben kullanamayacağım siz devam edin :sweat_smile: :face_with_hand_over_mouth:

11 Beğeni