Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Türkiye geneli bu şekilde bir boykot yapılmaya çalışılıyor. Şimdilik yalnızca 2 Nisan için geçerli olan tüm gün boyunca hiçbir yerden alışveriş yapılmaması temenni ediliyor. Bir nevi hukuksuzluklara karşı toplumun alım gücü ile gösterdiği bir başkaldırı olarak düşünebilirsiniz.

12 Beğeni

Bence boykot çözüm değil. Madem ekonomi durdurulmak isteniyor bence genel greve gidilmeli a’ dan z’ye tüm sektörler bakkallar dahil iş bırakmalı…

1 Beğeni

Boykot çözüm. Bütün markalar geri adım atıyorlar. Atacaklar. Küçük esnaf iş bıraksa daha da küçülür. Sanıyor musunuz büyük markalar iş bırakacak. Çözüm almamak. Çözüm boykot.

14 Beğeni

Boykot tek başına çözüm değil belki ama süreklilik sağlanırsa diğer dayanışma yöntemlerini de tetikleyecektir mutlaka. Şimdiden r yapmaya başladı pek çoğu.

7 Beğeni

Yazılacak çok şey var ama bayraklanınca okunmayacağı için emek israfı olacak.

Bugün yapacağınız genel boykot, yarın yandaş olmayan sitelerde size daha büyük indirim olarak dönecektir, diyerek pamuk elleri manipule edeyim.

1 Beğeni

Ben sadece küçük esnaf demedim tüm sektörler a dan z ye iş bırakacak sekilde genel grev dedim. Ayrıca boykot edilen mallar sadece 3 harfli mağazalarda mı satiliyor saniyorsunuz? Bakkalda ülker gofret yok mu mesela?

İşin sonunda “fedakarlık yoksa kazançta yok” dediğimiz için bu yola girilmedi mi?

Sen almayınca bakkal satsa ne olacak büyük mağazalar satsa ne olacak canım kardeşim? Rafta çürüsün. Diyelim ki hadi bakkal kepenk kapattı. Avmler kapatacak mı? Sen almazsan ben almazsam kepenk açık kapalı bir anlam ifade etmiyor. Bakkala girip “ülker gofret gördüm nefsime sahip çıkamam alırım” diyor musun? Almayıverelim diyorum özetle ne kaybederiz.

5 Beğeni

Şuradan devam edin isterseniz. Taşınma yorgunluğu olmaz.

1 Beğeni

Hem küçuk esnafi savunuyorsunuz daha da küçülür diyehemde almayın almayın rafta çürüsün diyorsunuz. Rafta çürüyünce esnaf buyuyor mu? Neyse…

AVM lerde kapatacak mi? E zaten işin mantığında toplu hareket etme var etmezse zaten boykotta benim dedigim grev de bir işe yaramaz zaten…

Markayı boykot etmek marka sahibi yandaşa çok birsey kaybettirecegini düşünmüyorum. Bu ülke yandaş muthaitlere milyar dolarlar ödüyor sizce yandaş kahvecinin zararıni karşilamaz mi??

Sonuç itibari ile aynı seyi konusuyoruz ve istiyoruz. Ben sadece size ilave marka marka alım boykotu yerine daha etkili olabileceğini düşündüğüm sokağa çıkma yasağı gibi genel grev kimse işe gitmeyecek kimse birşey almayacak herkes sokağa çıkıp mitinglere katılacak…

İyi bayramlar bu arada inşallah ne sekilde olursa olsun sonucu iyi olur ama ben pek ümitli değilim.

1 Beğeni

Lapis Kitap %50 indirimin son günü. Mark Lawrence’ın Kütüphane üçlemesinin ilk iki kitabını almak isteyenler için iyi fiyat.

3 Beğeni

Hangi sitede acaba bu indirim?

1 Beğeni

https://www.lapiskitap.com/ bakayım dedim, karşıma şu çıktı:

Yani bu kadarı… Etik mi ya? Her şeyi çalıp çırptılar, artık kitaba isim koyma gayretine de lüzum kalmadı. Bir de Şehnaz & Gülşen demişler, sanırsın Simon & Garfunkel.

7 Beğeni

İşin komik tarafı orjinalinin liste fiyatı 300, çakmanın 350 tl :slight_smile:

1 Beğeni

lapiskitap.com’da hocam.

@kolombre o kitabın geyiğini doğru hatırlıyorsam @Vordue ile yaptık 2 cümle, esinlenmiş biraz(!) yazarlar. :sweat_smile:

3 Beğeni

Ya, ana sayfada olmasa gam yemeyeceğim. İnsan başkası adına utanıyor.

@Pyrewrath Kaçırmışım, görsem güle güle katılır ya da katıla katıla gülerdim.

Coming up next:

Şehnaz Tango’dan Yeni Polisiye Serisi: “Katıla Katıla Gül ya da Güle Güle Öl!”

4 Beğeni

Önerir misin kitabı?

Bağışlarsanız yukarıda 3-4 defa “genel grev “ lafı tekrar edilmiş buna dair bir şeyler söylemek istiyorum . Ben sendikalı bir emekçiyim . Ülkedeki sendikaların üye sayıları ve konfederasyonların yapısınıda dair fikrim var denilebilir . Her yerde dolanıyor bu genel grev lafı :slight_smile: hiç mi ülkedeki sarı sendikaları bilmiyorsunuz hiç mi muhalif mecradan haber takibi yapmadınız ? Şu an genel grev teknik olarak mümkün değil . Haydi DİSK’e veya KESK’e gibi bir slogan daha makul duruyor . Bunları bilmekte fayda var sanki 1.3 milyon üyesi olan sendika gerçek bir sendika ve ondan bir talep varmış gibi en çok üyesi olan sendikalar bu konuda cümle bile kurmamışlar ve kuramazlar ama insanımız hala genel grev diyor

6 Beğeni

Aynen, ilk kitabı alacağımız zaman bize de denk gelmişti Bir Rüya İçin Ağıt :joy: .

Dünyayı Değiştiren Kitap’ı da hala alamadım ya, boykota denk geldi :smile: Yarın %50 devam edecek mi bakayım yine unutmazsam.

2 Beğeni

İzlenimlerime göre artık fiziki sendikalardan ziyade sosyal medyadan birlik olup ortak bir zihniyetle ilerlemek önem kazanacak, kazanıyor. Birilerinin güdümünde olan, memur gibi yaşayan, etliye sütlüye karışmayan sendikalardan ne fayda görmüş bu millet, ben bilmiyorum. İnternetin faydalarından biri de ortak düşüncedeki insanları örgütleyebilmesi oldu. Ve her geçen sene daha da artacaktır bu yönelim. Genel grev dediğiniz gibi mümkün değil, sendikaları baz alırsak. Çünkü hepsi belli bir yaşı geçmiş, risk almayan, koltuğunu seven insanlardan ibaret. Güzel günler geliyor…

7 Beğeni

Grevi zikredenlerden biri ben idim. Maltepe Belediyesi’nde işçiler grev yaptığında İBB taşeronlarıyla Kartal Belediyesi işçileriyle çöpleri toplayarak grevi kırdılar. Birkaç hafta sonra da pişkince Tekel grevini andılar. İktidarın gizli ortağı CHP’nin AKP’nin ki kadar mümkünse daha çok halktan çekinmesini isterim, grev faydasızda olsa bırakalım da kelimesiyle varlığıyla mevcut travmaları tetiklensin. İktidar sendikaları boşa düşürdü dilerim ki boykotta kanın tadını ilk defa alanlar aynı akıbetteki kooperatiflere alternatif gölge kooperatif kursun, sermayede gedik açsın. Sebebi beyaz yaka grev hayalciliğinden değil hocam.

3 Beğeni