Amazon destek ile görüştüm, merak edenler için özetleyeyim:
Her ay kitap harcamaları için 1500€ bir sınır var.
5 tane farklı siparişi geçmemeyi öneriyorlar.
Her ayın 1’inde bu 1500€’luk kitap alışveriş limiti sıfırlanıyor ve tekrardan o ay için 1500€’luk bir harcama limitiniz oluyor
Bu sınır tabii ki de yurtdışından gelecek kitaplar için geçerli, Türkiye’den satış yapan bir satıcıdan aldığınız kitapların gümrüğe takılma gibi bir riski bulunmuyor.
Düzeltme yapacağını tahmin ettiğim için ortamda bozmayayım dedim
Ne kadar ciltli almak istesem de şuan ki ekonomik koşullar altında ciltsize yönelmek zorunda kalıcam büyük ihtimal. Daha yanına almak istediğim senin ve sjack in önerdiği Çanakkale kitabı var.
Bende hem ciltli hem ciltsiz var. İkisi de iyi. İkisinide alın almışken Ciltsizi bile diğer ciltli kitapların kalitesine taş çıkarır, öyle görüyorum ben. Kaliteli malzemesi.
Ben 2023 yılında almışım hocam. O zaman kim aldırdıysa çok büyük sevaba girmiş. 180 liraya almışım. Etiket fiyatı da 480 liraymış. Baskı gerçekten çok güzel.
Nutuk’un ciltsiz baskısını ben de almıştım. Gerçekten çok güzel bir baskı. Ciltli ile aralarında büyük bir fiyat farkı yoktu ama hacimli olduğu için ciltliyi tercih etmedim. Ciltli ancak masa üzerine koyarak okunabilir diye düşündüm. Ben de bu şekilde okumayı sevmiyorum.
• Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın için 45 inci maddede belirtilen limitleri aşan (150 Avro) eşyanın değeri üzerinden %0 oranında tek ve maktu bir vergi uygulanmaktadır.
Bu kural amazon dışı çizgi roman satan siteler için vs. geçerli mi hala acaba. Aybaşında saçma sapan bir kanun çıkardılar burada temsilciliği olmayan satış yapamaz gibi vs.
Yani şöyle söyleyeyim. Adı Nutuk’ta geçen insanların kim oldukları ile ilgili de bilgiler veriyor ve Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla Atatürk’ün yazdığı kısımları karşılaştırıyor. Bol bol da resim var. Yani sıkılmadan okutur. İlla ciltli alın demiyorum, ciltsizi de gayet güzel. Kaliteli baskılar o yüzden öneriyorum.
Bu arada benim paylaştığım linkteki satıcı değişmiş. Bu satıcı güvenilir mi bilmiyorum. Ben Amazon’un satıcı olduğunu paylaşmıştım.