Koronavirüs Gündemi

1 Mart’ta yapılacak. Bakanların da kafası bizim gibi karışık gibi geliyor bana. Ülkenin sağlık durumunu bizden daha iyi takip ediyorlardır. Onca zaman 1 Mart’ta okulları açıyoruz dedikten sonra kurul toplansın çıkan karara bakarız diye erteleme olunca ne sonuç çıkacak bilmiyorum.

1 Beğeni

ERDOĞAN: HAFTAİÇİ 21:00’DE BAŞLAYAN SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI DEVAM EDECEK
ERDOĞAN: SALGININ ARTIŞ EĞİLİMİNE GİRDİĞİ YERLERDE KISITLAMALAR TEKRAR SIKILAŞTIRILACAK
ERDOĞAN: Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek illerde pazar günü devam edecek

5 Beğeni

Restoran, kafe, tatlıcı, çay bahçesi vs. Vs kısmına sinema dahil mi?

Dahil değil. Sinemalar 1 Nisan’a kadar kapalı.

1 Beğeni

Kötüymüş. Teşekkür ederim :raised_hand:

Cok yüksek riskli şehirde yaşıyorum. Okulların açılmasına çok canım sıkıldı.

Bugün yüksek tansiyon nedeniyle sağlık ocağına ve hastaneye gittim. HES kodu bile sorulmadan içeri girdik. Hayret ettim. Ambulans yolu üzerinde yaşıyorum tüm gün siren sesinden evde durulmuyor, birkaç gündür. Şasırsam mı üzülsem mi bilemiyorum.

Dün geçen haftanın salgın haritasını paylaşmıştım. Bugün bakan yeni verileri paylaşmış. Son bir haftada neredeyse her ilde vaka sayısı artmış. Buna rağmen kısıtlamaları gevşettiler. İlginç gerçekten.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1366502967373946886/photo/1

1 Beğeni

Açmak zorundalar çünkü küçük işletmeler artık battı. Bilmiyorum, belki çevrenizde yok fakat arka planda da onlarca insan sefaletle burun buruna. Bu durum ikilem yaratan bir durum. Açlıkla imtihan edilerek yaşamak mı yoksa riski göze alarak yaşamak mı? İnsanlar artık bu noktada duruyorlar. Son iki haftadır mecbur kalınca çıkıyorum ve toplamda üç kez filan ya çıktım ya çıkmadım fakat iki hafta önce olan dükkan şu an yok. Bir ay önce olan dükkanların yarısı yok. Bu böyle giderse de çok büyük sıkıntı.

Kaldı ki hiç kimsenin de dikkat ettiğini sanmıyorum. Millet gönlünce gezip tozuyor. Ne hafta sonu ne de hafta içi onları engelliyor. Çoluk çombalak sokakta sabahtan akşama kadar. Toplumun çoğu kafasına göre takılıyor.

Bunun sonu yok arkadaşlar bence. Yurt dışı uçuşları vs. olduğu sürece bu virüs gezinecek. Bunu kontrol altına almak çok zor. Yaz geliyor. Bu kademeler yazın tamamen kalkar, tablo ona göre evrilir. Yazın herkes gönlünce laylaylom yapar. Yağmur yağar, rüzgar başlar tablo zıvanadan çıkar. Tam da turist sezonu bitiminde.

Yani böyle şeyler yapılıp insanların ekmek parasıyla oynanmasın. İnsanlar 6 ay çalışıp 6 ay duvara bakar oldu. Fiyatlar üçe katladı mecburen bu sebepten.

Kimse işe almıyor hiçkimseyi. İş mi var alsınlar? Bu pandemi orta sınıfı yok etti kanımca.

Çok ikilemli bir konu. Bu virüsün yedi sene devam ettiğini düşünün bir de. Bu durumda millet acından ölür. Virüsten ölmeme şansları var. Aşı da olasılık içeriyor hep. Virüs evrim geçiriyor. Tam bir keşmekeş.

7 Beğeni

Pandeminin ilk başlarında profesörün biri öneride bulunmuştu. Adama deli gözüyle bakmışlardı. Adamın önerisi sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı bir işe yaramaz sadece hastalığı ve etkilerini zamana yayar ama acısı daha büyük olur. En iyisi hiç bir yasak uygulamayalım altı ay içinde toplum bağışıklığı olsun. Altı ay sonunda iki ay daha sıkıntı çekilir ama etkileri neredeyse sıfıra iner demişti. Bende kendilerine deli gözüyle bakmıştım ama şimdi mantıklı geliyor nedense. Tüm dünyada çeşitli yasaklar, kısıtlamalar kondu ancak vaka sayıları azalmadı. (Olan azalmalar zaten olacak olandı.) Üstüne üstlük uzun süren pandemi nedeniyle de ekonomiler çok zarar aldı. Bu ekonomik zararların tedavisi daha da sürecek gibi duruyor. En basit olarak cari fazla veren dünyanın en güçlü ekonomilerinden Almanya bile ekonomik teşvik ve ekonomiyi güçlendirme politikaları uyguluyorsa ekonomi tüm dünyada derin yaralar almış demektir.

3 Beğeni

Bu da 7 Aralık 2020’de İsmail Saymaz’a verilen röportaj.
EwPCqsAVEAAY8Gt

Aşının koruyuculuğu zaten 6 ay deniliyor grip aşısı gibi. Mevcut zihniyetle 50 milyon kişinin aynı anda bağışıklık sahibi olması imkansız. Varsa yoksa pr, algı yönetimi, reklam, propaganda…

Batıda Trump dönemini inceleyen “hakikat sonrası çağ” başlıklı makaleler, kitaplar çıktı. Trump’ın her konuşmasında onlarca kez yanlış bilgi verdiği şeklinde haberler yapıldı.

Biz hakikat sonrasını ve alternatif gerçeklik inşaasını her gün defalarca yaşıyoruz.

Nisan’da yerli aşı devreye girecek mi? Girmeyecek. Bir şey olacak mı? Özür bile dilenmeyecek. Peki bile bile neden Nisan’da yerli aşı devreye girecek deniliyor? Çünkü amaç reklam ve propaganda yapmak, kendini başarılıymış gibi pazarlamak.

Nisan geldiğinde ne olacak? Yeni Pr ve iletişim projeleriyle devam edilecek. “Büyük bir başarıyla çalışmalar planlanandan da hızlı ilerliyor yerli aşı Haziran’da devreye girecek denilir.” Kim ne yapabilir? Kim neyi değiştirebilir veya kimin umrumda? En fazla en geç Nisan diyordu şimdi planlanandan hızlı Haziran diyor diye video hazırlanır. Bir şey değişir mi?

2 Beğeni

Daha önce de söyledim. Bir grup zihniyet tüm kanalları ele geçirmiş ve belli başlı anahtar kelimeler oluşturmuşlar ve tüm bu kanallar da bu anahtar kelimeler üzerinden haber yapıyorlar. Her neyse bunu geçtik. Sayın çok şeffaf ve gözüne uyku bile girmeyen Fahrettin Koca Korona’nın 2021’de biteceğini açıkladı. Her gün 3 kuraldan bahseden kişi çıkıp da neye dayanarak bunu söylüyor aklım almıyor açıkçası.

2 Beğeni

Evet @SJack bey az önce işlemiş olduğunuz suçlar
Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme
Cb ye hakaret
T.C. yi küçültücü ve küçük düşürücü eylemler

1 Beğeni

Neyse ki Kayıp Rıhtım’dan haberleri yok. :joy:

1 Beğeni

Kısıtlamalar sayesinde 15-21 Şubat tarihlerinde haftalık 100 bin kişideki vaka sayıları İstanbul’da 68, İzmir’de 42, Ankara’da 35 kişiye kadar düşmüştü, vaka sayıları İstanbul’da178, İzmir’de 78, Ankara’da 68’e çıkmış durumda.

Sayılar arttıkça artış hızının da arttığını biliyoruz önceki tecrübelerimizden, bundan sonra yükselişin çok daha hızlı olacağını öngörmek zor olmasa gerek.

Sadece 1 haftada İstanbulda 111’den 178’e çıkmış durumda 100 bin kişideki vaka sayısı.

Tekrardan kapanma için maksimum 15 gün veriyorum. Kahin olmaya gerek yok, salgının hızlanarak arttığı verilerden anlaşılıyor, ne yazıkki.

Bu da 1 hafta önce açıklanan tablo;

3 Beğeni

Ayrıca bu gün renk kodları açıklandı ama 100.000 kişide vaka sayılarını açıklamadılar. Sadece her yerin kırmızıya döndüğünü gördük. Muhtemelen artış çok fazla ve bu sebeple açıklamak istemediler. Kimse de bundan bahsetmedi herkes kongre okul muhabbeti yapıyor. Vaka sayısı renk kodlarında görünenden daha uçmuş durumda.

6 Beğeni

Vaka sayıları her zaman fazlaydı zaten. :joy: Vaka ülkemizde görülmedi derken bile yalan söylüyorlardı.

1 Beğeni

Televizyonda 3. dalgayı yaşıyoruz diyorlar ama biz 2. dalgayı ne zaman gördük de 3. dalgaya geçtik? Yoksa gördük de ben mi görmedim :sweat_smile:

1 Beğeni

İş başvurusu yapan Kayseriliye patron sormuş iki iki daha kaç eder diye O’da siz kaç istersiniz demiş.

2 Beğeni

Israrla aşının salgını bitireceğini söyleyerek insanları kandırıyorlar, hayal satıyorlar. Aşının koruyuculuğu 6 ay. Yaz sonundan itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak aşılananların koruyuculukları bitmeye başlayacak.

Herkesi yılda 2 kere aşılamayı başarabileceğimize inanan var mı? Aşılananlar birey olarak 6 aylığına kendilerini güvende hissederek, rahatlayabilir ama bu bireysel ve geçici bir çözüm.

Mevcut koşullarda aşının salgını bitireceğini söylemek toplumu kandırmaktır. Sürü bağışıklığı için aynı anda 50 milyon kişinin aşılanmış olması gerekiyor. 2 çarpı 50 milyon dozdan 100 milyon aşı nerede?

Buna katılıyorum, ayrıca ülkeye 1,5 milyon doz Pfizer aşısı alınıyor, halka vurulan Çin aşısı, yani henüz ülkesinde gönüllü olmayanlara vurulmazken, bizde en riskli kesim olan yaşlılardan başlanıldı -muhtemelen oy kitlesi onlar olduğu için o da- ve peki bu Pfizer aşıları kimlere? Nerede? Ne zaman? Sakarya’da Pandemi Hastanesi olarak belirlenen hastanede kuzenim doktor, ölüm sayısı 20 gösterilirken TV’de, sadece onun hastanesinde 30 küsür kişi korona virüse bağlı komplikasyonlardan (kalp krizi, nefes yetmezliği, organ yetmezliği vb) vefat etmişti, biz gündüz sayıyı alıp akşam haberleri izlediğimizde çok şaşırmıştık bu kadar mı yani? Diye.
Hiçbir konuda şeffaf değiller, asla düşünmüyorum doğru söylediklerini.

2 Beğeni