Malazan Book of the Fallen

Hocam zaten forumdaki Malazan ile ilgili yorumlarınızı da takip ediyorum. Erikson’ın ilk kitap sonrası eğitim gördüğünü biliyorum. Yeni bir yazar ister istemez böyle bir karaktere romanında yer vermek ister. Tür fark etmeksizin çoğu romanda bu tarz havalı tiplemeler olur. Okuyucu da çeker. Özellikle fantastik kitaplarda da bu tarz tiplemeler asla tükenmez. Önemli olan içlerini doldurmak. Animevarimsi denmesi, karakterin içi boş gibi bir söyleme denk getiriyorum şahsen. Fantastik animelerde bu tarz karakterler aniden belirir, ortalığı dağıtıp firari olur. Geçmişi hakkındaki söylentileri biliriz sadece. Ne kadar güçlü olduklarından bahsedilir. Fakat baktığımızda gücü haricinde bir şey bilmeyiz. Hayranlık uyandırıcı olduğu kesinlikle doğru ama geçmişlerini bilmediğimiz takdirde inandırıcı bir karakter olarak gözükmüyorlar.

1 Beğeni

@Bunn-Y nin yaptığı bütün "hype"ı boşa çıkardın. Karton kapak her türlü akar.

8 Beğeni

Malazan adına İthaki bu seri için bir yayınevinden bekleyeceğim tüm eylemleri gerçekleştirdi.

Fantastik edebiyatta tecrübeli bir çevirmene emanet edildi :white_check_mark:
Çeviri aşamasında kalmayıp baskı aşamasına geçti :white_check_mark: ( Niran Elçiye çevirtip de basamayan yayın evlerine selamlar )
Sektör şartlarına göre makul bir sürede basım aşamasına geldi :white_check_mark:
Üretim planı yapılıp duyuruldu ve bu takvime de uyuldu :white_check_mark:
Güzel ve beğenimi kazanan kapaklar ile basıldı :white_check_mark:
Karton kapak üstüne ciltli edisyon da geldi :white_check_mark:

Well done İhtaki well done… Gözümde kaybedilmiş kredilerin büyük kısmını geri toparladın, darısı serinin devamına diyelim.

20 Beğeni

Yıllardır neden basan olmadı o seriyi hiç anlamadım. Uzun da değil seri rahat basılacak bir kitap aslında

3 Beğeni

Bu parça, seri hakkında duyduğum övgülerden daha etkili oldu benim için. Böyle güzel bir eser çıkarabilecek duyguları uyandırabilmiş kitap serisi, sonsuz saygımı şimdiden kazanmıştır. Gördüğüm en iyi fan yapımı işi. Okumayı iple çekiyorum, muhtemelen 2 günde bitiririm. :smiley:

3 Beğeni

Aynı kişinin Beak adlı bir eseri daha var. Beak, Malazan’da bayağı gönülleri fetheden bir karakter sanırım. O parçası da şahane.

Ek: Ben asıl Coltaine’i çok merak ediyorum. 2. kitapta tanıtıyor yazar onu bize. Birinci kitaba daha başlanmadı tabii ama 2. kitap için şimdiden ilk kitabın üstüne ne kadar çok şey koyduğunu anlatamam size. İlk kitabı umarım beğenirsiniz. 2. kitapta salyalar aka aka okuyacağız hikayeyi.

5 Beğeni

bunu diyor sanırım. Çok iyi bir çeviri değil ama şiirlerine aşığım ben bu adamın. Normalde şiirlerle hikaye anlatıcılığını sevmeme rağmen. Ön okuma vesair paylaşıldı mı bir yerde? İthaki eskiden ilk 20 sayfayı paylaşırdı ne güzel.

3 Beğeni

TBC Malazan tutarsa basılır ama ben pek beğenemedim. 3 kitap okudum, devamına dair hiçbir merakım yok.

The Prince of Nothing ise @nefarrias_bredd’in ve yanlış hatırlamıyorsam @HamdemitAbi’nin bayıldığı seriler. Ben ise çok zorlamama rağmen ilk kitabı bile devam ettiremedim. Basılacağını hiç sanmıyorum ama çıkarsa alırım.

Thomas Covenant ise daha önce basıldı ama satmadı.

Bekle ve gör hocam. :sunglasses:

İlk kitapta Quick Ben kurtulmak için yüksek rütbeli demon summon ediyor, demon da rake’i görünce yaptığından pişman mısın diyor ya, Efsane karizma bir sahneydi ya :grinning:

O kadar kısa sürede o kadar etkileyici olmak… Adamın dibidir Beak.

Ikinci kitabın serideki en iyi kitaplardan sayılmasının birincil sebeplerindendir Coltaine.

3 Beğeni

99 yılında yayınlamış ve tüm Dünya’da hemen hemen 10 kitaplık seri tamamlanmış iken bizim ülkemizde henüz ilk kitabı için gereğinden fazla tantana yapıldığını düşünüyorum. 23 yıl önce yazılmış, bitmiş bir seri ülkemizde yeni basılıyor ve bu sene sadece 3 kitap gelecek, serinin de normal şartlarda 4 yıldan önce tamamlanmayacağını varsayıyorum, hakikaten gereksiz bir tantana dolaşıyor.

Saldırılar olacaktır evet ama açtım bağrımı bekliyorum. Saldırabilirsiniz, fikrim değişmeyecek.

2 Beğeni

Bu sene umulandan büyük bir talep olursa 4 yıl süreceğini zannetmem.

Dizisi falan çıkabilse zaten 2022 de biterdi :smile:

2 Beğeni

Hyperion da 89’da yazıldı mesela. Okudunuz mu? Daha hala 2. kitabını bekliyoruz. O da çok ses getirdi (forumda). İki seriyi kıyaslamıyorum tabii ama bakış açınızdan yorumlamaya çalışıyorum. Hyperion o tantanayı hak ettiğini benim için kanıtladı. Umarım Malazan da herkes için bunu kanıtlar.

3 Beğeni

Dan Simmons’un Kabus ve Terrör kitaplarını okudum. Hyperion seri olduğu için ve bitmediği için başlamadım. Hatta Kabus ve Terrör’ü okuduktan sonra, keşke daha fazla Dan Simmons kitabının çevirisi de yapılsa diye belirtmiştim. Malazan ile Hyperion farklı zaten. Malazan’ın tüm Dünya’da seveni ve sevmeyi var. Bazı kesimlere hitap ederken, bazı kesimlere de hitap etmeyebiliyor. Ne çıkacağını ve bizim ülkemizde nasıl bir tabanı olacağını bilemeyiz. Genel olarak ben pek sevileceğini sanmıyorum. Beklenen Hype ve talep olmazsa ne olacak ? 3 kitap sonra yarım mı kalacak 10 kitaplık seri mesela ?

2 Beğeni

Haklısınız, beğenilmeyebilir ama umarım yarım kalmaz diyelim. Malazan biraz emek istiyor deniliyor ben çok abartmamak gerektiğini düşünsem de. İlk yorumlar gelmeye başlasın bakalım, ben forumda kimler beğenecek kimler beğenmeyecek merak ediyorum gerçekten. Keşke eşlik edebilecek kadar kafamı toplayabilsem, Türkçe’den de okumak istiyorum çünkü.

3 Beğeni

Mutlu olmayalım be abi :cry: Elimize güzel bir kitap geçmiş, heveslenmeyelim mi? Zaten ekonominin hem ayranı dökülmüş hem de bazı tatsız hadiseler yaşamış şurada bir ucuz aktivitemiz (50 lira) kitap okumak kalmış ona da sevinmeyelim mi?
(Sezercik sesiyle okuyun.)

5 Beğeni

Seri 23 yıl önce yazılıp bitmedi. İlk kitap 99’da, son kitap 2011’de çıktı.

Ayrıca kaç yıl önce yazılmış olmasının ne önemi var anlamadım. İsterse 23 değil 123 sene önce yazılmış olsun, güzelse veya uzun süredir bekleniyorsa insanların heyecanlanması ya da mutlu olması normal.

26 Beğeni

Unutulmuş fantastik klasikler temsili

“Millet okuyup unutmuş bile siz hala yeni kitap bekliyorsunuz! Çıkınca da seviniyorsunuz.”

5 Beğeni

Bundan onlarca sene önce çıkmış, Vakıf gibi Dune gibi serileri de çoğumuz heyecanla bekledi. Beklediğimize de değdi. Ne kadar eski olduğu kimin umrunda. Beklentiyi karşıladığı sürece daha ne olsun?

3 Beğeni

Akar hocam tabii ki akar, şu kapaklarla gelirse zirveye oynar :smiley:

1 Beğeni

Tavır yanlış. Tamamlanmış bir seri var. Yayınevi basmaya karar verdiğini söylüyor, bunu da yıllardır yapacağını söylemesine rağmen, çok uzun zaman sonra gerçekleştiriyor. Üstüne üstlük sadece bir sene için 3 kitap yayınlayacağını ve serinin sonrası ile ilgili de bir bilgi de vermiyor. Bu kadar hype hak etmiyor. Yıllardır oyalıyorlar zaten. 10 serilik kitabı ne zaman okuyacağın ve tamamlayacağında belli değil. 3 kitaptan sonra serinin devamının gelemem durumu da var. Fantastik eserler hakkında güzel diye yorum yaparken dikkatli olmak gerek. Sana göre güzel olabilir, bir çok kişi de beğenmeyebilir.

2 Beğeni

Vakıf hakkında bilgim yok ama Dune zaten uzun yıllar önce başka yayın evleri tarafından da zaten tamamlanmış ve bir çok kişi tarafından bitirilmiş bir seriydi. İthaki yeniden bastı. Yeni bir işe el atmadı.

2 Beğeni