Sen, ben ,hepimiz kızıyoruz ama bi Malazan basıp çoğunluğun gönlünü alıyorlar. Eski Biz versiyonu 8 baskı yapmış olan İthaki’ye bişey olmaz, sorun da burada zaten. Kaybetmeliler ama bilinçsiz okuyucu kitlesi yüzünden para basıyorlar. Altın Kitaplar o çevirilerle çoktan batmalıydı misal. Bilakis güçleniyorlar. İnsanlara laf anlatmaya çalışmaktan başka yapacak bir şey de yok.
Bu ne kadar uzun vadeymiş bir türlü perişan olmadılar
. İthaki kolay kolay perişan olmaz. Yıllardır değişmiyor, değişen bir şey olsa tamam diyeceğim.
Karları ve marjları aşırı düşmüştür buna eminim. Batmasınlar tabii ki o ayrı :))
Defalarca yazdım cevap “basımını planlıyoruz ancak net bir tarih veremiyoruz.” oldu. En azından sınırlı sayıda bassınlar şu ara kısmı, beklemekten usanan hayranları olarak kapışalım. Eskimiş, kondisyonu idare eder, sararmış kitaplar serisine göre 200-250 tlden başlayan fiyatlara satılıyor sahaflarda. Bir seriye 750-800 tl isteyen var. Elimde pdf olarak tüm kitaplar var, yer yer yazım hatalı. Buna rağmen kitapları bekliyorum okumak için. Satın alıp kütüphaneme koymak istiyorum. Gel gör ki okuyucusunu iplemeyen bir yayınevine denk geldik. Her ay aynı terane. Basmayacaksan yayın haklarını ne diye aldın güzel kardeşim?
14-19 kesin basılmalı ya… Sene başında çeviri telifinde sorun yaşandı denmişti, yerine bir sürü Ejderha Mızrağı dendi ama kriz bu tarz planları bozuyor artık. Yarım bıraksan da fantastik kurgu da ithaki biraz monopol gibi, gene gidip alıyoruz malazan, haşhaş vb. Bakalım göreceğiz ama ben seçime kadar bu serilerin geleceğini sanmıyorum.
Size en azından cevap vermişler. Bana artık cevap vermiyorlar. Hatta bi ara tüm sosyal medya kısmını yorumlarla bombaladım. Tek bir cevap bile gelmedi. Şeytan diyor bas parayı al laika basımlarını. Belki daha az editör hatası olur içinde hem. Ama takıntılı bir insanım ben, unutulmuş diyarların drizzt kısmı bende komple ithaki. Bunlar eski, onlar yeni derken sinir bozar.
daha önce perişan oldular zaten son 15 senede 3 kere batıyordu ithaki
Büyük ihtimalle yine matbaa sıkıntısı olmuştur. Bir ara da matbaa işini çözemediklerinden kitapları basamamışlardı. Umarım sene sonuna kadar bir kısım da olsa kitap çıkarırlar.
Bence satış rakamları istedikleri kadar tatmin edici olmadığı için ağırdan alıyorlar. Matbaa falan işin mazereti. Bir baskıda ne kadar basıyorlar bilgim yok ama 2019’da (yanılmıyorsam) ilk baskısı yapılan 7-10 arası kitapların bile baskıları hala rahatlıkla bulunabiliyor. İnsanlar genellikle ilk üç kitabı alıyorlar, daha sonra merak edip 4-6’yı alıyor bir kısmı ama sonrasını okuyan çok fazla kişi yok. Bu nedenlerle basmak istemediklerini düşünüyorum.
tüm kitapların çevirileri hazır aslında, eski Ankira-Laika dönemindeki çevirileri kullanıyorlar. Bu kadar uzun seri olduğunu başta biliyorlardı, 23 kitabın tamamını basmaya niyetleri yoksa hiç başlamayacaklar, işte bu yüzden ben ithaki’nin çıkardığı hiç bir seri kitabı seri bitmeden almıyorum artık.
Salvatore 39.yu yazıyor, burada okuyucu tam 20 yıl önce yazılmış olan 14. kitabı bekliyor.
Bu nedenleri hesaba katamamalarını anlayamıyorum ben hocam, dün kurulmadı İthaki.
Hayır yani, yıllar önce “biz Drizzt ve Ejderha Mızrağı serilerini aldık, hızlıca basacağız en kısa zamanda bitireceğiz falan filan” demek ve yıllar geçmesine rağmen serileri bitirememek/bitirmemek de ne bileyim…
Bunu bilmiyordum ama çok doğal. Bana hitap eden 3 tarz kitap türü var. Fantastik / Tarih / Klasikler. İlkini başka kitapevlerinde bulmak imkansız, mesela laika hala olsa asla ithakiden ürün almazdım. Son 1 senede aşırı soğudum.
Hazır çevirileri kullanmıyorlar, hatta kuvvetle muhtemel serinin devamının gelmeme nedeni bu diye düşünüyorum ben de. Bu başlıkta konuştuk zannettim ama farklı yerlerde konuşmuşuz forumda herhalde, şöyle bir mesajımı buldum;
Eğer hazır çevirileri kullanmama durumları devam edecekse ( ki öyle gibi duruyor ) ve hep karamancı çevirecekse bu seri daha çok beklenir
Önceki kitaplarında baskısı bittikçe yeni çeviri ile basmak isteyebilirler. Hele ki Karamancının elini attığı seri sayısını düşününce… Üstüne serinin fazla satılmama/kazandırmama + stok maliyetleri falan, tablo hiç iç açıcı değil. Bunlar üst üste binince hep yayın programında 2. plana atılıyordur diye düşünüyorum ( tabi toplantılarda falan Drizzt konuşuyorlarsa
) .
Zaten sene başındaki unofficial söyleşide durumun bu olduğu söylenmişti. Çeviri sorunu vardı ve eğer Cihan Karamancı yapıyorsa bu işi durum yaş. Çok büyük ihtimalle Malazan 4-5-6 çevirisi ile ilgileniyordur. Ama Ali Sevsl devam ediyorsa dedikleri gibi sene sonu da çıkabilir. Ama bu kağıt krizinde tamamen planlardan çıkmışta olabilir.
Bence sosyal medyadan İthaki’ye baskı yapalım.
Yapabilirsiniz. Benim yazmadığım platform, yorum atmadığım paylaşım kalmadı. Ne kadar çok kişi o kadar olumlu geri dönüş.
Baskı ile olacak olsaydı, şu an Ejderha Mızrağı ve Drizzt 100 ‘ü geçmişti:) ilknoktada drizzt takım set tükenmiş. Size bir umut ışığı yaratayım.
Ben de kişisel olarak her platformda yazıyorum bu konuyu. En son iki gün önce yine yazdım. Daha çok kişi yazarsak etkili olabilir anlamında yazdım yukarıdaki yorumu. Fakat bu birkaç kişinin yazmasıyla sonuç vermeyecektir muhtemelen.
Aynı soruda Kadim kanunlar içinde baskı yapılacaksa bende darlamaya hazırım. ![]()