Müge İplikçi 12 Ekim Cumartesi günü CerModern’de.
@mit 'in 2 kitabını buldum çok uygun fiyatlı.
https://www.ucuzkitapal.com/yitik-oykuler-kitabi-2-bilekbuken-m-ihsan-tatari-bu-yayinevi/
https://www.ucuzkitapal.com/gecmisin-golgesi-gelecegin-laneti-m-ihsan-tatari-bu-yayinevi/
Bilekbüken kitabını zor günler için saklıyorum. O en ciddi anda yazdığı espriler bana iyi geliyor.
Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti de çok güzel bir çalışmaydı. Araştırılıp yazıldığı anlaşılıyor. Üstelik tarihteki kişiler üzerinden yazılmış olması ve insanı Titanik zamanına götürmesi de cabası. Son ise çok güzel kurgulanmıştı. Bir yerde yorum yaptığıma eminim. 
@JrThoth @Ozgur sizlerin oralarda elektrik ne alemde acaba?
camdan bakınca full gitmiş gibi duruyor da.
Ben merkezde kasserianin o taraftayım sorun yok bu tarafta.
Otogarın o taraftada bi sorun yok
Kayseri fuarına geleceklerden en önemlileri zannedersem. Bir de şükrü erbaş var. Gönül isterdiki Niran Elci gibi Cigdem Erkal gibi cevirmenler, Zulfu Livaneliler görelim ama oldugu kadar artık 
Geçen yıl Hakan Gündaya yoğun bir ilgi vardı bakalım bu sene nasıl olacak. Çiğdem Erkal’ın geçenlerde başka bi şehirde söyleşisi vardı ona katılmıştım burdada görmek isterdim kendisini 
Ne yalan söyliyeyim benim kahramanlar sıralamamda ilk beşe girer Cyrano. Şair ruhlu koca burunlu kahraman. İnternette şöyle bir gezindim ve bulamadım. Sabri Esad Siyavuşgil’in yazdığı başka bir söyleyiş daha var. Size sadece sözlerini yazıyorum.
İstemem Eksik Olsun / Edmond Rostand
Ya ne yapmak lâzımmış?
Sağlam bir dayı bulup çatmak sırnaşık gibi,
Bir ağaç gövdesini tıpkı sarmaşık gibi,
Yerden etekleyerek velinimet sanmak mı?
Kudretle davranmayıp hileyle tırmanmak mı?
İstemem eksik olsun! Herkes gibi, koşarak,
Yabanın zenginine methiyeler mi yazmak
Yoksa nâzırın yüzü gülecek diye bir an
Karşısında takla mı atmak lâzım her zaman?
İstemem eksik olsun! Ricaya mı gitmeli?
Kapı kapı dolaşıp pabuç mu eskitmeli?
Yoksa nasır mı tutsun sürünmekten dizlerim?
Yahut eğilmekten mi ağrısın ötem berim?
İstemem eksik olsun! Tazıya tut, tavşana
Kaç mı demeli? Belki kaz gelir diye bana
Tavuk mu göndermeli? Yoksa bir fino gibi
Susta durmak mıdır ki, acep en münasibi?
İstemem eksik olsun! Bir kibar salonunda
Kucak kucak dolaşıp boy atmak ve sonunda,
Marifet şire koyup kameri, yıldızları,
Aşka getirmek midir, evde kalmış kızları?
İstemem eksik olsun! Yahut şan olsun diye,
Meşhur bir kitapçıya giderek, veresiye
Şiir mecmuası mı bastırmalı? İstemem
Eksik olsun! Acaba bulup bir alay sersem
Meyhane köşesinde dâhi olmak mı hüner?
İstemem eksik olsun! Bir tek şiirle yer yer
Dolaşıp ta herkesten alkış mı dilenmeli?
İstemem eksik olsun! Yoksa bir sürü keli
Sırma saçlı diyerek göğe mi çıkarmalı?
Yoksa ödüm mü kopsun bir Allahın aptalı
Gazeteye bir tenkid yazacak diye her gün?
Yahut sayıklamak mı lâzım: Adım görünsün
Aman! diye şu meşhur Mercure ceridesinde
İstemem eksik olsun! Ve tâ son nefesinde
Bile çekinmek, korkmak, benzi sararmak, bitmek,
Şiir yazacak yerde ziyaretlere gitmek,
Karşısında zoraki sırıtmak her abusun.
Eksik olsun istemem, istemem eksik olsun!
Fakat, şarkı söylemek, gülmek, dalmak hülyaya,
Yapayalnız, ama hür, seyahat etmek aya,
Gören gözü, çınlayan sesi olmak ve canı
İsteyince şapkayı ters giymek, karışanı
Olmamak. Bir hiç için ya kılıcına veya
Kalemine sarılmak ve ancak duya duya
Yazmak, sonra da gayet tevazula kendine:
Çocuğum! Demek, bütün bunları hoş gör yine,
Hoş gör bu çiçekleri, hattâ bu kuru dalı,
Bunlar yabanın değil kendi bahçenin malı!
Varsın küçücük olsun fütuhatın, fakat bil,
Onu fetheden sensin, yoksa başkası değil.
Ara hakkını hattâ kendi nefsinden bile.
Velhasıl bir tufeylî zilletiyle
Tırmanma! Varsın boyun olmazın söğüt kadar,
Bulutlara çıkmazsa yaprakların ne zarar?
Kavaklar sıra sıra dikilse de karşına
Boy ver, dayanmaksızın, yalnız ve tek başına!
İşte bunlar hep Edebiyatla ilgili çok sayıda insanın bilgi kaynağı olarak Onedio vb siteleri kullanıyor olmasından kaynaklı.
Bir şeyler yazmak ve anlatmak istiyorum ama kendimde yeterince yazın yeteneği olduğunu düşünmüyorum.Tabii her biri için geçerli değil ama çeviri kitap okurken bu konu hakkında kendimi geliştirebildiğimi de düşünmüyorum. Beni yönlendirebilir misiniz ? Hangi çevirmen ya da yazar dilini ustaca kullanırken öğretici de davranmış olabilir.
Kitap olarak bilmiyorumda ithaki akademide hem editörlük hemde çevirmenlik eğitimleri veriyor diye biliyorum. Bi bakın isterseniz.
Ingilizceniz iyiyse Neil Gaiman’ın Master Class’ına bakabilirsiniz. Çok birsey beklemeyin ama ödevleri ve anlatım tarzı çok güzel.
Hocam gerçek ne peki?
O mesajı görmüştüm. Peki bu vasiyet mevzusunun aslı astarı nedir?
Hayattayken yayınlanmış kitapları var. Örneğin Cem’in bastığı Toplu öyküler kitabında yer alan 6 öykü kitabı ve onlar Kafka hayatta iken basılmış. Dönüşüm öyküsü bunlardan birisi.
Bu vasiyet denilen olay yanlış hatırlamıyorsam Max Brod’a Kafka defterlerini vb veriyor ve yakmasını talep ediyor. Bunlar için de Dava ve Amerika olarak sonradan kitaplaşan romanları da var.
Cem yakında mektuplaşmalarını basacak, belki daha fazla detay okuyabiliriz.
Anladım. O zaman hem vasiyet olayı doğru hem de kapakta böcek istememe olayı doğru.
Ben moon girl hayallerin hayattan daha güzel olduğuna inanan inek bir öğrenci. bir blog yazıyorum. pek bir takipçim yok aslında böyle şeylerle ilgilenmiyorum ama insanların yazılarımı okuyup eleştirmesi hoşuma gidiyor onlardan yardım almayı seviyorum. kitaplar arasında kaybolmuş bir kıza yardım etmek ne kadar sıradışı olabilir ki. sıradanlıktan sıkılan bir kıza kim destek olabilir
sitem : https://hermonie1234.wixsite.com/website
Bloguna yazdığın şeyler kurmaca değil gerçek yaşadıkların anladığım kadarıyla . Ve seninde dediğin gibi günlük gibi olmuş yazdıkların . Okumak çok güzel bir şey ama yazmak daha da güzel bir şey bana göre , her insan okur ama her insan yazacak kadar cesur değildir bence . LGS dediğine göre 8. sınıfa gittiğini var sayıyorum . Geleceğin için önemli bir sınav olduğu için ağırlığını bu sınava vermelisin tabi kitabını yazmayı bırakmak istemiyorsun . Bunun içinde 3 yada 4 günde 1 sayfa (belki de haftada 1 sayfa) yazmaya çalışıp daha fazla ders çalışmaya zaman ayırmalısın . Söylenecek çok şey var tabi ama kafa şişirmek istemiyorum . Başarılarının devamını diliyorum .