Gün ışığından da uzaktalar aslında, 2 sene duran kitap net sararıyor.
Kitapları streç film ile kaplasam kapağına zarar verir mi, yapışma gibi olası durumda falan ?
Gün ışığından da uzaktalar aslında, 2 sene duran kitap net sararıyor.
Kitapları streç film ile kaplasam kapağına zarar verir mi, yapışma gibi olası durumda falan ?
Yapışma gibi bir durum pek olmuyor. Nereden baksanız 1 senelik streçle kaplı kitapları alıp okuduğumda kapakları vs yeni gibiydi. Streçte tek sorun birbirine yapışmaları. Kitaplıktan kitap almak biraz çetrefilli oluyor.
Sadece ciltli kitapları streçleyeyim en iyisi. Diğerleriyle uğraşılmaz zaten.
Bunun konusu vardı kenks daha çok faydası olur belki bir bak istersen.
Ah, asıl maksadım ortaya çıkmış🤦Aslında hiç öyle bir niyetim yoktu.
@ohyespatates teşekkür ederim, alışkanlık oldu bir noktadan sonra.
@ohyespatates Bu sararma olayını ben de farkettim. Güneş almamasına rağmen 2007 baskı Hurin’in Çocukları sararmamış bildiğin kavrulmuş. Sonra acaba korumaya mı alsam diye düşündüm bi bakındım etrafa. Evin salonu bir sahaf dükkanına dönüşmüş. Raflar tamamıyla dolu, masanın üstü dolu, daha gelecek kitaplar var. Bu saatten sonra yapacak bir şey olmadığına karar verdim
@KayipRihtim Bizi bitirdiniz be. Buraya gelmeden önce 5-10 tane kitabımla gayet mutluydum. Evin her yeri kitap oldu. Kitap okumayan arkadaşlarıma laf atıyorum sürekli. Gerçi bunu hoşuma gittiği için yapıyorum.
Anketi açtım ozaman
0 oylayanlar
Diğer anketimiz ise turşular üzerine
0 oylayanlar
Bir tanesi niyese pasta dilimi olarak çıkmış. Neyse yapacak bir şey yok
Bilim-kurgu (olmalı bence)
TDK bilim kurgu demiş. Forumda kimi bilimkurgu diyor. O yüzden açtım anketi bu şekilde yazdım. Yoksa bana göre Bilim/Kurgu diye yazılmalı
TDK’ya göre bilim kurgu. Oylamayı çarpıtmayalım.
Edit: Ben yazdıktan 1 sn önce düzeltti. İftira atmışım. Affet.
Edit 2: Kendi düzeltmemiş. Hep 1 sn gecikiyorum.
Aynen yanlış yazmışım @Arqonquin düzeltti o kısmı sağ olsun üstüne nedense düzenle butonunu bile kilitledi
İsviçre Radyo Televizyonu’nda (RTS) yayımlanan “52 Minutes” (52 dakika) adlı program, 2020’de dünya gündemine damga vuran haberleri özetledi.
Salgın, yangın, patlama, ölümler ve daha nice kötü haberin görüntüleri, 3 dakika 49 saniyede aktarılıyor. Video, umut ve direniş mesajıyla bitiyor.
Programın YouTube kanalında en çok beğeni alan yorum ise Türkçe bir mesaj oldu: “Bunları bir filmde görsek ‘Hadi canım bu kadarı abartı’ derdik. 2020 gerçekten üzücü bir yıldı birçoğumuz için…”
Türkçe dil bilgim çok iyi değil ama bilim kurgu ayrı yazılmalı gibi geliyor. Bu bir tamlama yada iki ayrı kelimenin birleşerek bir kelime oluşturması (cumartesi gibi) değil. Burada bir sıfat olayı yok mu, kurgu için nitelik belirten? Bilim kurgu, fantastik kurgu, düz kurgu (sinema)… Aksi halde Bilimkurgu yazılacaksa; Spor Kulübü, Millet Meclisi gibi kelimelerin de birleşik yazılması gerekmez mi?
Arkadaşlar yayınevleri Türk Dil Derneği yazım kılavuzunu dikkate alıyor. Orada da bilimkurgu olarak yazılıyor. Edebiyat forumunda olduğumuz için bence doğrusu bilimkurgu olmalı.
@sherlock007 güzel bir örnek verdi. Diğer yandan Bilimkurgu kelimesinin mucidi Orhan Duru da Bilimkurgu olarak kullanılmasını önermiştir. Bilimkurgu’nun yaygın olduğu dönemlerde bu kelime hep birleşik yazılmıştır.
Hocam kullanıcı adını nerden değiştiriyorduk biri söyleyebilirmi?
“#” bu işareti yazdıktan sonra istediğiniz yazıyı boşluk bırakmadan yazın. Alt kısımda hashtag isimleri çıkıyor oradan seçiyorsunuz.
Ben de işaretin adını bilmiyorum.
Teşekkürler. Sonunda nasıl yapıldığını bilen çıktı
Ne demek rica ederim.