Engelliyorum bana hitap etmeyen ve rahatsız eden başlıkları rahat ediyorum. Göz görmeyince gönül katlanıyor hesabı.
Ama başlık çok güzel, sorun mesajlarda. ://
Hahah ona çare bulursan bana da haber ver.
Ona da şükür. İstanbul’da uzun süredir 2 TL.
@Igor canlı tetris gibi.
@Agape o dağınıklık hissi evlerimiz müze gibi geniş olsa yaşanmazdı
Evet ben de iki dünyanın arasında sıkışmış gibiyim. Kurgu edebiyat en sevdiğim şey ama profesyonel hayatımda gerçek sanatçılarla o kadar iç içeyim ki, kendi içimde şuna üzülüyorum; yerli edebiyat kitaplarının kapakları o kadar kötü ki, yayınevlerinin biraz daha açık fikirli olduğunu düşünürsün ama değiller. Sanat ve edebiyat bizde büyük sponsorlu anlaşmalar olmadan kolay kolay bir araya gelmez. Dijital kapak yerine güzel sanat mezunu bir gence kapak yaptırsalar iki taraf da karşılıklı ihya olacaklar ama elmayla armut gibi aynı sepete konmuyor maalesef. Bu hep içime attığım bir dert…
O kadar büyük evimiz olsa zaten bir odasını müze yaparız.
Yerli edebiyat bence en önemsemeyen kısım. Kapakta sanata yer vermek her zaman pahalı olur. Diğer açıdan dijital her zaman daha pratik ve ucuzdur. Tabii bir de dijital çizimle uğraşıp kitap kapağı yapmayı sevenler var.
Ben mesela tablolarını şöyle bir inceledim. Bu tarz tablolar toplum tarafından çok anlaşılmayan şeyler. Sanatla ilgisi olmayan birisi için bu tablolar maalesef anlamsız çöpten ibaret. Aslında bence tablolarda da kitaplarda olduğu gibi bir algı var. Nasıl ki klasik okumayan beş para etmezse manzara, çiçek, böcek olmayan, klasik etkilerin görülmediği bir resim de değersizdir. Bugün birçokları tarafından Picasso bile anlaşılmamakta. Dali gibi ressamlar kavranamamakta.
Neyse, konuyu dağıtmayalım şimdi.
@SJack ve @Arqonquin size zahmet uygun olan bu mesajları başka yere alabilir mi?
Son günlerde müzikle yapılan reklamların fazlalığı sizin de dikkatinizi çekti mi arkadaşlar? Müzik piyasası düşüşte mi yoksa bu tarz reklamlar daha mı çok sattırıyor?
Fiyatları fazla yükseltmiş. Kötü oldu bu.
Az gözükse de yüzde olarak çok olmuş. Ben yarısı iade diye standart plan kullanıyordum. Şimdi Akbank yükseltmezse iadeyi Temel plana geçerim. Zaten izleyecek eskisi gibi şeyler olmuyor artık.
Şu an standart plan aynı bende fakat diğer iki plan zamlı fiyatta. Acaba ödendikten sonra mı değişecek?
Evet ödendikten sonra zamlı fiyattan geçilecek.
5-6 yıl önce ne kadar hızlı ve severek kitap okuyabildiğimi düşününce ağzım açık kalıyor. Büyüdükçe Iq’um nereden baksan 20 puan düşmüş gibi hissediyorum. Aynı paragrafı defalarca okuyorum, nerede kaldığımı karıştırıyorum. Dikkatim o kadar dağınık ki, çoğu zaman ben ne okuyorum ya diyip sayfalarca geri dönüyorum. Ders çalışırken de aynısı oluyor. Resmen aptal olmuşum.
Ne ara bu kadar büyük bir konsantrasyon problemine sahip oldum hiçbir fikrim yok.
Netflix ne yapmış böyle. Zam oranı yüksek olmuş. İptal mi etsem ne yapsam…
Değer mi diye düşünmeye başladım. Ne zamandır izlemiyorum üstelik.
Aslında bu zammı daha önce uygulamışlardı ama tepkilerle geri çekmişlerdi diye hatırlıyorum ben. Yine iptaller olursa belki geri adım atarlar.
Ben bir ay üyelik aldım diye hemen zam yaptılar. Bu fiyata Netflix izleyeceğime, üzerine dört lira daha koyar Storytel’den kitap dinlerim.
Sorumlulukların artması ile alakası olduğunu düşünüyorum. Öğrenciyken dert yok, tasa yok… Oku okuyabildiğin kadar. Ama şimdi her sayfada aklım kesin bir şeylere gidiyor. Hatta bazen tüm sayfayı okuyup hiçbir şey hatırlamadığımı/anlamadığımı fark edince en baştan başlıyorum.
Bu konuda yalnız değilsiniz.
Ben kapattım zaten eskisi kadar izlemiyordum. Yerine prime video kullanıyorum gerçi buna da gerek yok internette her şey bulunuyor ama 55 tl nedir ya!
Kargo bedavaya gelsin diye önereceğiniz 10 lira ve altında civarında kitaplar var mı? Acil nereye yazacağımı bilemedim