Bu kısım son yılların özeti zaten.
Muppetların babası Jim Hanson’ın çektiği televizyon filmi, The Cube.
Ben de yılbaşından beri işe yürüyerek gidip geliyorum. Başlarda sabah ayazı zor geliyordu ama bir yerinden tutmak gerekiyor maalesef. Mesele para vermek ya da paranı yetirmek de değil, neden bu astronomik fiyatlara maruz kalıyorum? Yürüdüğüm yol 1.5 km, dolmuşa binsem 7 lira vereceğim. Aklım almıyor, almayacak.
1.5 km yürünmeyecek yol değil, doğrusunu yapıyorsunuz…
Ne güzel, baya varlıklısınız. Ben bir şey almadan 50 tane indirim bekliyorum.
Oytun Erbaş’ın dedesini buldum.
“Türk tütünü kanserin doğmasına sebep olan zehirler bakımından çok zararsızıdr.”
Kitap sitelerinde etiket fiyatlarının kaldırılması ile ilgili resmi bir açıklama gören var mı? Yoksa hepimizi aptal yerine koymaya devam mı edecekler?
Rıhtımdaşlar, @efilus kullanıcı adıyla tanıdığımız bir dostumuzun kaybının yıl dönümü. İncelediğim kadarıyla rıhtıma değer vermiş bir kişiymiş. Hesabını incelemenizi tavsiye ederim. Allah rahmet eylesin. Aynı şeylerden keyif alabilmiş olmamız ne güzel.
Huzur içinde uyusun. Çizimler yapan ve foruma her anlamda katkı sağlayan birisiydi. Kitaplar hakkında ve diğer birçok şey hakkında konuşurken bir anda böyle yitip gitmeleri çok üzücü.
Şimdilik Andre Gide başlığımız olmadığı için burada paylaşayım. 1932 yılında Sabahattin Eyuboğlu babasına yazdığı mektupta “Derslerden fırsat buldukça Andre Gide’den okuyorum. Fransızların bugünkü en hatırı sayılır ruh romancısı” diye yazmış.
Okurken aklıma Matematik ve Korku kitabının yaklaşık ilk 50 sayfası geldi. Ali Nesin’in, yurtdışında öğrenim görürken babası Aziz Nesin’e yolladığı mektuplardan oluşuyor. Kitabın gerisi matematik üzerine. Sevebileceğinizi düşünüyorum.
Kitabı bilmiyordum, öneri için teşekkür ediyorum. Muhtemelen dediğiniz gibi beğeneceğim bir okuma süreci olur. Ne zaman satın alırım bilmiyorum ama listeme ekledim kitabı.
Burası yanlış başlık olabilir ama bir şey sormak istiyorum. Agatha Christie külliyatına hâkim olan arkadaşlar Altın Kitaplar’ın şu iki baskısı (sadece görseldeki kitapları sormuyorum, genel bir soru bu) arasında fark olup olmadığı hakkında bilgi verebilir mi? Kitapların bir kısmında yazarın adı el yazısıyla, bir kısmında da dikdörtgen içerisinde yazılmış. Bunlar önceki ve sonraki baskı olarak mı ayrılıyor, yoksa yayınevi tarz mı değiştirdi tam anlayamadım.
Soldakiler yeni kapaklı baskılar diye biliyorum ben. Sanki bazı yeni baskılarda çevirmen değişikliği de olmuştu ama emin değilim.
Yani sağdaki baskıların hepsi, sonradan yeni baskı olarak (soldaki tarzla) basıldı mı?
Yok, hepsi basılmadı henüz. Sağdakiler sanırım 2010’larda falan kullandıkları kapaklar ve o zamanlar çok fazla basmışlar. Soldaki kapakları birkaç yıldır kullanıyorlar. Tamamlanmadı yani, tamamlanması da uzun sürer gibi görünüyor. Eski kapaklı olanlardan bazılarının satışı hala devam ediyor sanırım.
Edit: @fortknoxt listesini yapmış çoktan. Sandığım kadar çok kalmamış tamamlanmasına.
Teşekkür ederim .
Selahattin Enis okuma hazırlıkları
Kitaplığımda olmayan kitapları için de fiyat nedeniyle Kapra yayınlarını tercih ettim.
İthaki’de bir öykü kitabı basmış ama kitapta hangi öyküleri var, tefrika öyküleri mi bir araya toplamışlar bilmiyorum.
Bu konuyla alakalı bir başlık varsa bulamadım ama bir sorum olacaktı. Kardeşim seneye TYT ve AYT’ye girecek. Test kitabı ve konu anlatımlı kitap almaya başlayacağız yavaş yavaş. Bilen varsa yayın önerisi rica edecektim. Kendisi normalde benim gibi dilci ama dijital çizimle ilgileniyor bir süredir. Çizim tableti falan edinmişti, kendi imkanlarıyla geliştirmeye çalışıyor kendini. Üniversitede de animasyon bölümü ya da buna benzer bir bölüm istiyor, o yüzden AYT’ye sözelden girecek. Yani hem TYT hem de AYT sözel için (Türk Edebiyatı, Tarih, Coğrafya) kaynak önerilerinizi bekliyorum.
Benim zamanımda YGS için iyi kaynakları takip ediyordum ama aradan zaman geçince artık bilemiyorum hangisi iyi, hangisi kötü. LYS’ye İngilizceden girdiğim için AYT konusunda hiç bilgim yok zaten.
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.