Rıhtım Kamarası

Valla o günden de umutluyduk da fıs çıktı ya. 9.sınıftım o sıralar tüm okulda geyiği dönüyordu. Mayalılar mıydı neydi kandırmışlar bizi. Yusuf agabeye güveniyorum kendisi ermiş bir insan bence. O diyorsa doğrudur.

2 Beğeni

Tabii yahu, Andromedalı sevgili yapmış adam.

2 Beğeni

Hadi inşallah :face_with_hand_over_mouth: yirmikarakter

2 Beğeni

Flaman harita üstadı, Mercator’un yapmış olduğu Atlas 12.000 Dolar’a satılıyor. Neden 12.000 Dolar? Çünkü Atlas terimini bulduktan sonra yapılan ilk çalışma. Keşke alabilsem :slight_smile:

6 Beğeni

Homepage | Firsts: London’s Rare Book Fair (firstslondon.com)

Her yıl bu siteyi ziyaret ederim, adamlarda ne kitaplar ne baskılar var, ve bunları çok da güzel muhafaza etmişler. Türkiye’de ise, sahafların %95’inin dükkanı toz pislik içinde, yerlerde dergiler kitaplar karman çorman… Çoğu emekli, Nazım Hikmet, Hasan İzzettin Dinamo okumuşlar maksimum. Kitaplar ve fuarlar hakkında hiçbir bilgileri dahi yok. Bir tane site bellemişler Nadir, orada ne satılıyorsa en pahalı kim koymuşsa onun %10 azını söylüyor

Neyse sinirlenip üzülmeyeceğim, bu siteye her yıl Mayıs ayında bakın arkadaşlar, gönlünüz şenlensin derim.

8 Beğeni

Hakikaten müthiş bir şey. Yalnız Türkiye’de velev ki birisi bu olayı hayata geçirdi, niş sahaf diye elindeki kitapları bir anlatır, değerli değersiz bütün kitaplar ambalajla 5000₺ den başlar.

2 Beğeni

Türkiye’de bu hayata geçirilemez. Çünkü, her eski objenin, kitabın çok özel olduğunu sanan bir sahaf yapısı var. Yurt dışındaki işlevselliği can hıraş savunanlardan değilim ancak, bu insanlar araştıran, ve bu konuda epey bilgi sahibi olan insanlar. Dükkanı pislik içinde olan insanların kendisine ve yaptığı işe saygısı olmadığından, bu insanlar ile bir ortak akıl üretmek imkansız.

Ayrıca, bir kitabı ele alalım. Bu kitabın ne kadar değerli olduğunu belirleyen/belirleyebilecek olan bir insan grubu/topluluk yok. Aile dostumuzda, 1575 baskısı Latince - Osmanlıca sözlük var. Dünyada sadece 6 nüshası bulunuyor. Adam bayağı uğraştı Türkiye’de uzman bulamadı. Sonra Sotheby’s Amerika daki yetkililere ulaştı. Uzman kişileri buldu. Kitabı incelediler, 2 ay ve 120 bin dolar değer biçtiler. :slight_smile:

5 Beğeni

Merhaba arkadaşlar. Malazan 5.kitap etkinliğini hangi gün yapalım? Ne zaman müsaitsiniz? (@SJack @Vordue @ivy @Eldiven ) Konuyu da o evrene yakın olan @Haplo ya da @nefarrias_bredd açabilirse gün kararlaştırdıktan sonra çok iyi olur :slight_smile:

2 Beğeni

Ben bir an önce başlamak istiyorum. Uyarım her türlü tarihe.

2 Beğeni

Ben de her gün için müsaidim. Ne zaman denirse büyük bir iştahla girişirim :yum:

Ben çok yavaş okuyabileceğim. Hatta kitaba çoktan başladım bile ama yoğunluktan ilerleyemiyorum.

2 Beğeni

Diyet yapan bir arkadas vardi o ne oldu acaba. Nasil gidiyor?

2 Beğeni

Ben daha başlamadım ama okumaya başlasam bile günde 1 saat falan okuyabilirim anca. Halihazırda 2 kitap daha okuyorum :sweat_smile:

2 Beğeni

Diyet yapmaktan ziyade beslenme alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışıyordum.

Daha iyi. Alkolü azalttım ama sigaraya abandım. Yemek siparişi işini ciddi oranda azalttım. Çay kahve içmemem gerekiyor ama arada içiyorum vazgeçemiyorum. Abur cubur azalttım.

Yaptığım iş fiziksel olduğundan bolca hareket ediyorum ekstra olarak.

Senin nasıl gidiyor hoca?

1 Beğeni

Ben 92 den 86 ya çektim.
asıl varmam gereken yer 79. Hatta maraton kkoşabileceksem yine 75 bandına filan inmem lazım.
Kahve3 benim en büyük bağımlılığım. Olabildiğince sek, olabildiğince acı…

Koşulara da başladım ama çok sıcak . Bakalım neler olacak bayramdan biraz korkuyorum.

Kilo verip vermediğini yazmamışsın ama umarım istediğin gibi götürüyordur vucüt. Söylemesi kolay tabi, ama 10 yıl fosur fosur içen, hatta pipo pro ne varsa dibine vuran biri olarak bırrakalı 10 yıldan fazla oldu. Hayat kaliten ciddi anlamda değişecek. Ben champix diye bir ilaçla bırakmıştım. Herşeyden önce sigaradan kurtulmanı tavsiye ederim.

2 Beğeni

Ben çok yoğunum, pek boş vaktim yok. O yüzden siz dilediğiniz zamanda açın, ben elim boş kaldıkça size uyup katılmaya çalışacağım :smile: .

2 Beğeni

Etkinlik iptal oldu ya, pek katılım olmadı maalesef. Gerekirse Malazan konusunda konuşur, tartışırız.

1 Beğeni

4 kişiyiz sanırım, bende her gün bakıp cevap yazamayabilirim diye çok da kararlı konuşamadım :smiley: .

2 Beğeni

6 kişi falanız ama evrene hakim değiliz. O yüzden sorulacak soruları cevaplayan pek olmayacak. O sebeple iptal oldu.

4 Beğeni

Ben pek ses edemedim, bu sıralar pek vaktim olmuyor (okuyunuz: ipimle kuyuya inilmez) ama etkinlik olursa olabildiğince aktif olmaya çalışırım hocam.

3 Beğeni