“Adalet Ve Kalkınma Partisi - Ankara Keçiören Teşkilatı 2022/2 dönem aktif üyesisiniz.”
Bende de bu çıktı. Tövbeler olsun. Anamıza sövseniz daha iyiydi ya.
“Adalet Ve Kalkınma Partisi - Ankara Keçiören Teşkilatı 2022/2 dönem aktif üyesisiniz.”
Bende de bu çıktı. Tövbeler olsun. Anamıza sövseniz daha iyiydi ya.
Başkan bu fırsatı değerlendir bende. Madem olmuş bir kere sana bir gençlik kolarrı oradan da belediye yakışır.
İptal ettim hocam direkt. Bize ekmek yedirmezler orada.
Yılın en zor günü geldi çattı. 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümünde aramızdan ayrılanlara rahmet, kalanlara sabır diliyorum.
Şu sitede verdiğimiz mücadeleyi bile hatırlıyorum. Çok ama çok yoğundu. Hisliydi , yorucuydu… Şimdi bunu söylemek çok saçma gibi de duruyor ama iyi geliyor. Sizleri bu süreçte tanımak güzeldi. Acılardan ötürü değil, insan olan insanları tanıma şansına eriştiğim için…
Kimseyi unutmak istemem ama birebir sabahladığım şu kililere ayrıca teşekkür ederim:
@Agape
@Waxillium
@SJack
@danieljackson
@collona
@_Ged
@magicalbronze
@Blackheart
@Akuma_Blade
@BiblofilYouTube
Oğlumun da bu tarihte doğmuş olması belki yıkımlara rağmen ayakta ve yeni kalmanın bir işareti olacak benim için.
Bir daha böyle birşey için biraraya gelmemmemiz dileğiyle…
Hem geçmiş olsun, hem teşekkür ederim.
Milletimizin başı sağolsun. Kayıplarımız oldu ama yine de hayat devam ediyor. Rabbim taksiratlarını affetsin.
Gerçekten zor günlerdi. Birbirimize tutunarak atlatabilirdik ancak, öyle de oldu. İyi ki sevdiklerim var.
İyi ki ailem var
ve iyi ki bu forumdaki dostlar var.
İsmail ile yeni mesajlaşmaya başlamıştık. Öyküme yorum yazmıştı. Ben de onun öyküsünü yorumlamıştım yanlış hatırlamıyorsam.
O tarihten sonra foruma hiç uğramadı. Belki şifresini unutmuştur ya da yaşadığı travma dolayısıyla burası aklına bile gelmiyordur. Diğer seçeneği düşünmek acı geliyor.
Kaybettiysek, ruhu şad olsun.
Dickens başlığımız yokmuş. Bir Dickens hayranı el atar diye umuyorum.
O nedenle buraya yazıyorum.
Şu listede olanlardan Türkçe çevirisi olan tespit ettiğiniz kitaplar var mı?
Charles Dickens - Novels and novellas
Date | Title | Türkçe |
---|---|---|
1837 | The Pickwick Papers | Bay Pikvik’in Maceraları |
1838 | Oliver Twist | Oliver Twist |
1839 | Nicholas Nickleby | |
1841 | The Old Curiosity Shop | Antikacı Dükkanı |
1841 | Barnaby Rudge | |
1844 | Martin Chuzzlewit | Martin Chuzzlewit (İletişim ve Adam - Murat Belge çevirisi) |
1843 | A Christmas Carol | Bir Noel Şarkısı |
1844 | The Chimes | Çanlar - (Kapra) |
1845 | The Cricket on the Hearth | Ocaktaki Ağustos Böceği (Tema Yayınları) |
1846 | The Battle of Life | Yaşam Savaşı (Tema Yayınları) |
1848 | The Haunted Man and the Ghost’s Bargain | Hayalet Gören Adam ile Hayaletin Anlaşması çevirisi ile Say Yayınları Gelin Odasındaki Hayalet kitabı içerisinde |
1848 | Dombey and Son | |
1850 | David Copperfield | David Copperfield |
1853 | Bleak House | Kasvetli Ev |
1854 | Hard Times | Zor Yıllar (Adam ve İlya Yayınevi) - Zor Zamanlar (Dorlion ve Timaş) |
1857 | Little Dorrit | Küçük Dorrit |
1859 | A Tale of Two Cities | İki Şehrin Hikâyesi |
1861 | Great Expectations | Büyük Umutlar |
1865 | Our Mutual Friend | Müşterek Dostumuz |
1867 | No Thoroughfare | |
1870 | The Mystery of Edwin Drood | Edwin Drood’un Gizemi (İmge) |
Orjinal dilde baskıları görmek için kaynak olarak Wikipedia Charles Dickens bibliography sayfasını kullandım.
Bu beni yaraladı…
Hepimiz yaralandık. Acılarımızı paylaşmamız lazım.
O zaman foruma giremeyen olursa diye yönetim birşey yapmıştı sanırım. Buraya üye olurken paylaşılan mail adreslerine mesaj gibi birşey atılmıştı. Buna benzer birşey konuşmutuk o kadar yoğunduki ne yaptık tam bazen hatırlıyamıyorum. Süreç sonra whatsapp üzerinden döndü hep.
İsim verip o şekilde ulşamaya çalışıyorduk. Birde o kişinin konuştuğu yakın kişiler varsa onlara haber verilmişti. Soul un durumundan haberim yoktu sen yazana kadar.
SJack’e mesaj atmıştım. O da deprem başlığında sormuştu İsmail’i. Kimseden bilgi gelmedi.
@BiblofilYouTube Yeni şirketiniz hayırlı olsun. Artık dilimize güzel eserler kazandırırsınız diye umuyorum
The Cricket on the Hearth - Ocaktaki Ağustos Böceği (Tema Yayınları)
The Battle of Life - Yaşam Savaşı (Tema Yayınları)
The Haunted Man and the Ghost’s Bargain - Hayalet Gören Adam ile Hayaletin Anlaşması (Say Yayınlarından çıkmış olan Gelin Odasındaki Hayalet kitabının içerisinde bulunuyor.)
Sadece bir kitabını okumama rağmen eğer eseri sevmişsem, yazar hakkında birden fazla kaynak kullanarak kapsamlı araştırma yapmayı seviyorum. Gerekli zamanlarda bu bilgileri paylaşmaktan da memnuniyet duyuyorum.
Yok abi benim şirket biblo filler üretiyor. Bibliyofil ben değilim
Türkiye de sıradan bir gün…
Şansa yaşıyoruz. Burası İzmir’in en işlek caddelerinden birisi. Altından binlerce insan ve araç geçiyor. Allah korusun ne diyeyim artık…
Şöförler Lokali’nin orası gibi. Malum bir şey olursa fıratında var, kader, cennetlik oldular, 3+1 ev falan… Küfürsüz yaşanmıyor güzel ülkemde.
Küfürle de yaşanmıyor…
Prensip olarak.
Bu ülkede yaşanmıyor hocam!
Lets go Eaglesssssssss
Dagıttılar adamları…